Foto: Petr Bílek
Vítězem podzimní pražské tipovačky se stal Tomáš Vlasák. Kdo podle něj ovládne přebor?

Vítězem podzimní pražské tipovačky se stal Tomáš Vlasák. Kdo podle něj ovládne přebor?

Šest tipérů se na podzim v pražské tipovačce na serveru Tipeeto dostalo přes 500 bodů. Nejúspěšnější z nich byl Tomáš Vlasák (na fotografii pod článkem v zeleném dresu), bývalý hráč Stodůlek, který fotbal v metropoli sleduje i poté, co se odstěhoval z Prahy a hraje okresní přebor na Kolínsku za Nučice. Svůj přehled o Pražská teplárenská přeboru a I. A třídě přetavil v 558 bodů a stal se vítězem před Petrem Korandou (542) a Martinem Kamenikem (512). Stihl si i vybrat jednu z cen, návštěvu fotbalového zápasu Česko – Estonsko. „Na zápasu reprezentace jsem byl snad poprvé, takže jsem byl za lístky rád. Samotný zápas už neměl takové napětí, ale pár povedených akcí tam k vidění bylo,“ hodnotil s úsměvem Vlasák.

Vyhrál jste podzimní tipovačku, kde převažovaly zápasy Pražská teplárenská přeboru. Jak dlouho přebor sledujete? Považujete se, i s ohledem na nejvyšší bodový zisk v tipovačce, za odborníka na tuhle soutěž?
Pražský přebor sleduji minimálně 10 let, alespoň co se výsledků týká, takže určitý přehled mám, ale za experta se nepovažuji. Myslím, že se mi povedlo vyhrát hlavně díky tomu, že jsem dokázal vyplnit tipy za všechna podzimní kola, což kvůli některým předehrávkám v týdnu nebylo vždy jednoduché ohlídat.

Podle čeho jste dával své tipy? Sledoval jste týmy nějak podrobněji, nebo jen obecně?
Tipy jsem dával primárně podle výsledků předchozích zápasů jednotlivých týmů. Zároveň jsem si četl na vašem webu hodnocení trenérů po každém kole, kde občas bylo zmíněno, že mají některé týmy problémy s marodkou, což mohla být drobná nápověda.

Bydlíte v Plaňanech, jak jste si vlastně našel cestu k pražskému přeboru?
Do Plaňan jsem se přestěhoval před čtyřmi roky z Prahy, kde jsem před tím bydlel celý život. Od žáků jsem hrál fotbal za Stodůlky, kde jsem v A-týmu za muže nakonec odehrál devět sezon v I. A třídě a rok v pražském přeboru, kam se nám povedlo na jednu sezonu postoupit. Takže obecně s pražským fotbalem mám bohaté zkušenosti a proti většině týmů jsem si v minulosti i zahrál. Aktuálně hraji okresní přebor za Nučice na Kolínsku.

Chodíte i na zápasy, nebo sledujete soutěž jen zpovzdálí před internet?
Aktuálně sleduji výsledky pouze přes internet. V dřívějších letech, kdy jsem ještě bydlel v Praze, jsem vždy pár zápasů za sezonu viděl i živě.

Jak se vám líbí platforma Tipeeto, na které se tipuje?
Na platformě Tipeeto se mi líbí, že je tam možnost tipovat výsledky zápasů, a když má člověk dobrý odhad či štěstí, tak může vyhrát peníze či zajímavé ceny v dlouhodobějších tipovačkách. Dozvěděl jsem o ní z vašeho webu, kde byl článek o tipovačce na pražský přebor - od té doby tam pravidelně tipuji. V minulosti jsem si zkusil i párkrát vsadit, ale nikdy mi to moc nevycházelo, takže jsem toho i rychle nechal. (usměje se) Jinak se občas zúčastním spíš některých tipovaček na internetu o věcné ceny.

V Pražská teplárenská přeboru bude na jaře velký boj o první pozici, nejspíš jen mezi Duklou JM a Újezdem Praha 4. Koho jako vítěz podzimní tipovačky vidíte jako vítěze přeboru vy?
Vypadá to, že o první místo si to rozdají opravdu pouze tyhle dva týmy. Myslím si, že první místo uhraje Dukla JM.

A co váš tip ohledně čtyř sestupujících?
Jelikož na záchranu bude nejspíš potřeba okolo 40 bodů a bodový rozestup na 12. místo je už velký, tak si nemyslím, že se to některému z posledních čtyř týmů po podzimu povede dotáhnout k záchraně.



Související články