Foto: Jiří IPSER
Souhrn 16. kola přeboru: Debakl Kopaniny na Újezdu Praha 4, jeden zápas byl odložený kvůli karanténě
08.11.2021

Souhrn 16. kola přeboru: Debakl Kopaniny na Újezdu Praha 4, jeden zápas byl odložený kvůli karanténě

Předehrávané 16. jarní kolo zůstalo neúplné: z důvodu karantény hráčů Kolovrat byl jejich duel na hřišti Motorletu B odložen na pátek 12. listopadu od 19 hodin. Před zimní pauzou dostala tabulka zřetelné kontury. Duklu Jižní Město a Újezd Praha 4 na prvních dvou příčkách dělí od pronásledovatelů 11 bodů. Stejná bodová propast je mezi první sestupovou (Třeboradice) a první nesestupovou pozicí (Radotín). Pomyslný střed tabulky tvoří deset týmů, které jsou seřazeny v devítibodovém rozpětí.

Újezd Praha 4 - Přední Kopanina 8:0 (4:0)
Branky: 22., 69. a 75. Doležel, 42. a 49. Štefan, 16. Tomaides, 37. Pěnkava, 79. Běhounek. ŽK: 51. Valeš - 26. Janek. Rozhodčí: Vojáček - Tikal, Hruška.
Diváků: 60.
Újezd Praha 4: Ježek - Jankú, Malčánek, Valeš, Tomaides (77. Krejčík) - Jeřábek (72. Kaiser), Vrabec, Štefan (72. Špaček), Pěnkava - Běhounek, Doležel (79. Navrátil). Trenér: Karel Jeřábek.
Přední Kopanina: Pospíšil - Tržický, Škarda, Krejčí, Kučera - Boček (73. Janíček), Vik, Vágner, Janek (46. Hajný) - Šultes, Urban (46. Průša). Trenér: Daniel Vott.

Hlasy trenérů
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4): „Pro nás to byl jednoznačný zápas. První poločas jsme podali výborný výkon a vytvořili si dostatečný náskok. Ve druhém poločase jsme ho ještě zdvojnásobili.”
Daniel Vott (Přední Kopanina): „Tohle se těžko hodnotí, prostě jsme dostali nařezáno. Dostali jsme nařezáno zaslouženě, přes zimu jsme si sedli na zadek a víme, že takhle to dál nejde. Gratuluji Újezdu, protože byl ve všech oblastech lepší a ukázali nám, že je potřeba hodně pracovat. U nás, kromě jednoho hráče, kterým byl Pavel Šultes, ti ostatní nezvládli vůbec nic.”

Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Jiří Doležel.
Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Pavel Šultes.


Uhelné sklady - Královice 0:2 (0:1)
Branky: 16. Hořický, 76. Marek. ŽK: 14. Šafránek, 46. Steinocher (oba Uhelné sklady). Rozhodčí: Stěhule - Gryc, Popelka. Diváků: 50.
Uhelné sklady: Borský - Valero (46. Ribeiro), Steinocher, Sainer, Ramba - Belán (27. Jahoda), Procházka (70. Šístek), Kaisler (82. Koubek) – Zilvar (81. Stolfa), V. Klán. Trenér: Zdeněk Šenkeřík.
Královice: Hubínek - Hořický, Ptáček, Vacík, Malík - Krejča - Pospíšil, Kučera (70. Staněk), Nevařil, Chalupa - Marek. Trenér: Josef Marek.

Hlasy trenérů
Zdeněk Šenkeřík (Uhelné sklady): „V podstatě nám komplet došly síly a takové ty morálně volné vlastnosti. Už to bylo vidět druhý poločas na Podolí. Před tím jsme tam ještě měli takový ten drajv a sahali jsme po bodech. Teď už bylo vidět na hráčích, že toho měli plné brýle. Bohužel jsme zase na body nedosáhli. Našich možností ohrozit soupeře bylo minimum. Skončil podzim, my si z toho vyvodíme závěry a uvidíme, co se s tím bude dát přes zimu dělat. Vypili jsme si kalich hořkosti do dna, ale třeba nás to může někam posunout.”
Josef Marek (Královice): „Pochvala patří celému týmu, jak jsme to odpracovali. Směrem dozadu to bylo až perfektní. Soupeř neměl vlastně žádnou příležitost. Hodně nám v první půli pomohlo, že jsme taky jednou dali první gól my. Prosadili jsme se ze standardky a hodně nás to uklidnilo. Druhou půli jsme mohli přidat třeba pět gólů, kdybychom to líp řešili. Spadlo to tam jen jednou a zaplaťpánbůh za to. Jsem rád, že jsme to zvládli a prožijeme zimu v klidných vodách.”

Nejlepší hráč Uhelných skladů: Jakub Sainer.
Nejlepší hráč Královic: Vojtěch Chalupa.


Zličín - Hostivař 4:3 (2:3)
Branky: 4., 34. a 49. Merta, 58. Žák - 13. Chrastina, 26. Laštovka, 41. Kučera. ŽK: 3. Vajdl, 72. Jíra, 84. Krpata - 72. Laštovka. Rozhodčí: Nebáznivý - Polena, Štěrba. Diváků: 80.
Zličín: Mareš - Horák, Hovorka, Uvíra, Hájek - Krpata, Kohout, Žák, Jíra - Vajdl (70. Vašut), Merta. Trenér: Miroslav Vašut.
Hostivař: Slavík - Wolf (79. Turek), Kučera, Rada - Černý (68. Chyle), Lehner, Sýkora (72. Žampa), Macháček - Proskočil (79. Provazník), Chrastina (66. Kronovetr). Trenér: Petr Procházka.

Hlasy trenérů
Miroslav Vašut (Zličín): „Dovolím si použít název písně od skupiny Elán: Voda - Merta, čo Zličín drží nad vodou. Utkání velmi otevřené, hra nahoru dolů. Vedeme, dotahujeme, vyrovnáváme, prohráváme. V poločase si to s rozvahou rozebíráme. Soupeř nedává na 2:4, my hned srovnáváme a utkání otáčíme. Za druhý poločas asi zasloužené body. Vyzdvihnout musím vynikající výkon Ivana Merty. Hráčům děkuji, podzim skončil, sezona ale ne.”
Petr Procházka (Hostivař): „Rozhodlo proměňování šancí. V první minutě jdeme sami na branku, špatné obutí a hráč uklouzne. Máme další tři šance, které nedáme, pak se takovýto zápas nedá vyhrát. Řekneme si, že od nich je schopný dát gól akorát Vašut a Merta, který dá tři góly. Tak to je pro hráče k zamyšlení. Musím uznat, že domácí dali krásné góly a tím pádem vyhráli zaslouženě.”

Nejlepší hráč Zličína: Ivan Merta.
Nejlepší hráč Hostivaře: David Macháček.


Dukla JM - Radotín 4:2 (1:1)
Branky: 14. Brabenec, 62. Novák, 86. Inneman, 90. Petrák - 35. Císařovský, 67. Kulíšek. ŽK: 63. Vostárek, 63. Peřina, 79. Damián Farkaš (všichni na lavičce) - 45. Pavel, 49. Pivnička. Rozhodčí: Kučera - Vítek, Chrenko. Diváků: 25.
Dukla JM: Tlustý - Solař, Hovorka (69. Zatočil), Inneman, Gill - Dominik Farkaš - Petrák, Damián Farkaš (20. Čermák), Novák, Březina - Brabenec (90.+2 Vostárek). Trenér: Josef Světlík.
Radotín: Bártl - Pavel, Tvrdý, Pivnička - Horníček - Bureš, Kubišta, Bialek (46. Louda ml.), Kulíšek - Císařovský, Doležal. Trenér: Jaroslav Louda.

Hlasy trenérů
Josef Světlík (Dukla JM): „Pro nás to bylo těžké utkání. Šlo proti nám všechno. Od toho, že jsme museli hrát na umělce, měli jsme oslabený kádr, navíc se zranil Damián Farkaš. Takže to bylo vydřené, vybojované. Myslím si ale, že zasloužené vítězství. Musím poděkovat celému kádru za to, jak jsme spolu na podzim válčili a těšíme se teď na zasloužené volno.“
Jaroslav Louda (Radotín): „Z mého pohledu byla Dukla fotbalovější, my jsme to odbojovali. Svým hráčům nemůžu vytknout ani slovo. Osmdesát minut jsme drželi nerozhodný výsledek 2:2 a Dukla, když dala třetí gól, tak jsme se ještě snažili o vyrovnání a dostali jsme čtvrtý. Gratuluji Dukle k vítězství. Musím ale zmínit jednu věc: Mrzí mě přístup hráče Farkaše, který byl vystřídaný kvůli zranění. Ještě jsem se nesetkal s tím, aby hráč nadával trenérovi jiného týmu takovým stylem, jako to udělal on. Když jsem požádal kolegu Světlíka, aby si ho uklidnil, tak vůbec nereagoval. Takovýto přístup mě hodně mrzí.“

Nejlepší hráč Dukly JM: Vojtěch Brabenec.
Nejlepší hráč Radotína: Jan Bártl.


Třeboradice - Admira B 1:2 (0:1)
Branky: 77. Viktorin - 45.+2 Michálek, 82. Pavlata. ŽK: 59. Chaloupka, 84. Červenka, 90.+2 Klíma (trenér) - 37. Matěka. Rozhodčí: Štípek - Havel, Tvrz. Diváků: 60.
Třeboradice: Štika - Chaloupka (62. Jahoda), D. Hruška, Červenka, Farkaš - F. Hruška, Janda - Polívka, Viktorin, Fantík – Šťovíček. Trenér: Jan Klíma.
Admira B: Matěka - Kotek (82. Matějka), Křížek, Heinzel, Jung (32. Panýrek) - Karvánek (46. Šindelář) - Trnka (46. Votlučka), Čermák, Michálek, Pronyšyn (46. Pavlata) - Záruba. Trenér: František Peřina.

Hlasy trenérů
Jan Klíma (Třeboradice): „Byly to rozdílné poločasy, v první lepší Admira, ve druhém my. Bylo to dané i tím větrem, v prvním jsme hráli proti větru, druhý po větru. Nerad to dělám, ale myslím si, že zápas ovlivnil rozhodčí. V prvním poločase řekl, že nastaví jednu minutu a hráli jsme o minutu a půl víc a v těch posledních vteřinách jsme dostali gól po rohu, který už se neměl kopat. Nevyloučil brankáře hostů, když jako poslední fauloval Viktorina. Soupeř by šel do deseti a zápas by pak byl úplně jiný. Dal mu jenom žlutou. To bylo zásadní ovlivnění zápasu. Ve druhé půli jsme měli tlak, vyrovnali jsme na 1:1. Pak jsme propadli v obraně, hráč šel sám na branku a proměnil. Takže jsme prohráli.“
František Peřina (Admira B): „Utrpěli jsme vítězství, a to doslova. Bylo to špatné, vůbec jsme nenavázali na výkon z minulého týdne proti Žižkovu. V první půli jsme sice byli lepší, měli jsme víc v držení míč, ale Třeboradice byly dobře organizované. Přes ty absence, co tam mají, klobouk dolů před nimi. Měli jsme šance, kdy nás vychytal brankář Štika. Přesto jsme před půlí dali gól na 1:0. Nastalo asi nějaké uspokojení a hráči si mysleli už to půjde samo. Třeboradice se dostaly do hry, byly lepší a zaslouženě vyrovnaly. Domácí tam měli i další šance, nastřelili tyč. My jsme se z toho vzpamatovali až ke konci, kdy jsme z brejku dali na 2:1. Domácí by si zasloužili minimálně bod."

Nejlepší hráč Třeboradic: Petr Viktorin.
Nejlepší hráč Admiry B: Tomáš Pavlata.


Viktoria Žižkov B - Podolí 2:0 (0:0)
Branky: 72. Fleišman, 84. Faigl. ŽK: 70. Mucha - 80. Krob. Rozhodčí: Král - Zelený, Zima. Diváků: 50.
Žižkov B: Slanina - Poustecký, Šmalcl, Mucha, Pařízek (76. Faigl) – Blažek (46. Gábor), Kříž, Fleišman, Kytka -Štěpánek (90. Janíček), Kadlec. Trenér: Václav Knížek.
Podolí: Bartoš - Vlasák, Hrubý, Bednář (87. Pokorný), Brezina - Janoušek - Kocour, Podobský (46. Krob), Štrajt, Šumník (46. Čmelík) - Jeník. Trenér: Petr Majer.

Hlasy trenérů
Václav Knížek (Žižkov B): „Vyhráli jsme, dali jsme ale góly až v poslední čtvrthodině utkání. Byl to zajímavý zápas, hrálo se nahoru dolů, kluci si zaběhali a konečně jsme zase dávali góly. Zaplaťpánbůh už je konec.”
Petr Majer (Podolí): „Byl to otevřený zápas do sedmdesáté minuty, kdy jsme měli slibný protiútok, ztratili jsme balon a dostali jsme gól na 1:0. Byli jsme nuceni to otevřít a z rychlého protiútoku jsme dostali na 2:0. Zápas byl relativně vyrovnaný a mohlo to skončit jakkoliv. Nakonec vyhrál Žižkov a musíme to přijmout. Teď máme čas si odpočinout a připravit se na jaro.”

Nejlepší hráč Žižkova B: Trenér se rozhodl nejlepšího hráče zápasu nevybírat.
Nejlepší hráč Podolí: David Brezina.


Vyšehrad B - Újezd nad Lesy 5:2 (3:1)
Branky: 13. Pryšljuk, 16. Mlejnek, 23. Kankara, 76. Babka, 79. Lískovec - 18. Kuč, 57. Hlubuček z penalty. ŽK: 83. Tvaroh - 18. Kuč, 41. Koryta, 54. Mruvčinský. Rozhodčí: Kohout – Šaróka, Vítek. Diváků: 30.
Vyšehrad B: D. Gerža - Melíšek, J. Klíma ml. (57. Přech), Tvaroh, Pryšljuk (46. Krčmář) - Hroník, Vaněk - Kubies, Kankara (61. Lískovec), Mlejnek - Babka. Trenéři: Jaroslav Klíma a Vladimír Pokorný.
Újezd nad Lesy: Pecho - Koryta, Novotný, Příhoda, Cikhart (83. Horokhov) - Grečl - Hlubuček, Kuč, Mruvčinský, Foltman - Heteš (76. Vít). Trenér: Josef Šimek.

Hlasy trenérů
Vladimír Pokorný (Vyšehrad B): „Pro nás v tomto utkání povinné tři body. Tím spíš, že jsme vyrukovali na soupeře s posilami z A-mužstva, a ty přistoupily k zápasu velmi zodpovědně. Spokojen jsem tak nejen se zaslouženým vítězstvím, ale i s předvedenou hrou a také s faktem, že jsme dokázali nastřílet pět branek. Byly to vypracované góly po hezkých akcích, a na tohle bychom rádi na jaře navázali. Na záchranu ztrácíme dvanáct bodů a určitě nic předem nevzdáváme. Z kluků jsem viděl v posledních zápasech velké odhodlání. Samozřejmě se pokusíme na jaře přebor zachránit.”
Josef Šimek (Újezd nad Lesy): „Náš výkon byl srovnatelný s těmi v předchozích zápasech. Dali jsme sice dva góly, stále však děláme velké chyby v obraně: první tři góly, které jsme inkasovali, byly pro soupeře zadarmo. Dostaneme-li pět gólů, těžko potom pomýšlet na vítězství. Přitom ještě za stavu 3:2 pro domácí kluci cítili šanci na bodový zisk, trefili jsme břevno, jenomže pak soupeř přidal další dva góly a naopak my jsme své šance neproměnili. Zimní pauzu tak strávíme se dvěma body a nebude snadné sehnat posily, protože všichni chtějí hrát tam, kde se vyhrává. Pokud se nám to ale podaří, musí to být opravdová osobnost a bojovník, který umí mužstvo vyhecovat k lepším výkonům. Odstup devatenácti bodů na první nesestupovou pozici je ale značný.”

Nejlepší hráč Vyšehradu B: Matyas Mlejnek.
Nejlepší hráč Újezdu nad Lesy: Michal Grečl.