Foto: Pavel Jiřík st.
Neskutečný obrat! Tři góly v posledních vteřinách a Řeporyje mají zlaté body. Nikdy jsem to nezažil, říká kouč

Neskutečný obrat! Tři góly v posledních vteřinách a Řeporyje mají zlaté body. Nikdy jsem to nezažil, říká kouč

Nevídaný obrat slaví Řeporyje. Ještě v 90. minutě utkání B skupiny I. A třídy vedly doma Modřany 2:0, jenže hosté následně třemi góly otočili výsledek a postarali se o prvotřídní senzaci. „Konec byl z říše snů,“ přiznává bez rozpaků trenér Michael Lukič. „Něco podobného jsem zažil poprvé, radost byla ohromná. Jsou to pro nás zlaté body.“

Podle postavení v tabulce se vám tři body opravdu hodí, jste na 11. místě. Utkání jste ale nerozjeli nejlépe. Proč měli domácí navrch?
Začátek jsme špatný neměli, pak jsme ale přestali hrát. Nejspíš se projevilo i to, že jsme k zápasu přijeli totálně rozbití. Věděli jsme, že potřebujeme bodovat, ale na lavičce kromě mě byli jen Šmat, brankář Přída a předseda klubu Hlaváček. Trápí nás zranění a nemoci, o to větší cenu nakonec ty tři body pro nás mají.

V 83. minutě jste navíc přišli o vyloučeného Martina Fenina, červenou kartu viděl ale i domácí stoper Mlejnek. Věřil jste, že se zápasem ještě dokážete něco udělat?
Červená karta pro Martina se řešila snad pět minut, takže nakonec rozhodčí právě tenhle čas na konci nastavil a my jsme dostali prostor zápas otočit. Věřil jsem, že něco ještě dokážeme udělat, že dáme gól a ještě to zdramatizujeme. Poslal jsem čtyři kluky dopředu a vyšlo to.

Snížení na 1:2 v 90. minutě váš tým opravdu tak nakoplo?
Přišla euforie, protože já fakt věřil, že gól dáme. Do té doby jsme měli smůlu, do čeho jsme kopli, tak jsme v šancích trefili brankáře, nebo to šlo vedle. Na konci se také projevilo, že jsme na tom byli lépe kondičně.

Co na závěr, kdy jste přidali další dva góly v nastaveném čase, říkal Martin Fenin?
Nejdřív říkal, že takovou červenou kartu nikdy v kariéře nedostal. Někdy mi přijde, že ho tady jako hráče řežou, soupeři ho chtějí dokopat. Přitom by všichni měli být rádi, že takový kluk tuhle soutěž hraje. Pro I. A třídu je to ohromná reklama. Když nastoupí, klidně přijdou tři stovky lidí. Nebudeme si nic nalhávat, chodí se na Fenina. Podobný zájem jsem zažil snad jen když jsem byl v Čížové.

Jak prožíval ten divoký závěr?
Stejně jako ostatní. On je opravdu bez problémů, chodí na všechny akce, posedí. Samozřejmě je teď znát, když mají malé dítě, ale na druhou stranu přijde, i když je zraněný. Vyfotí se s fanoušky, dělá klubu i soutěži reklamu. Taky byl z toho nadšený, když jsme to otočili.

Vy jste opravdu myslel i v nastavení na výhru?
Když jsme vyrovnali na 2:2, radost byla velká, ale já jsem hned říkal, že dáme ještě třetího. Všichni okolo se smáli, ale já jsem věděl, že nám bod nestačí, potřebovali jsme tři.

To zní hodně sebevědomě, ale váš tým právě s Modřany už v minulé sezoně prohrával o dvě branky a nakonec vyhrál. Byl i tohle důvod, proč jste věřil?
Je pravda, že se nám takový obrat už povedl. Možná na Modřany působí nějak i to, že jsem tam působil. Každopádně tohle je ohromný úspěch. Řeporyje jsou domácký klub, hrají tu kluci, co tady bydlí. Nikdo si na nic nehraje. Kluci s oblibou říkají, že jsme jako vesnický klub se srdíčkem. I to, že máme na kontě sedmnáct bodů ukazuje, že se tady dobře pracuje.

Měl jste po zápase hodně ohlasů na kousek, co se týmu povedl?
Volali trenéři z přeboru, divize i třetí ligy. Všichni říkali, že ten závěr byl nehorázný. Zvládli jsme prohraný zápas otočit snad za čtyři minuty. Něco podobného se mi stalo poprvé v kariéře. Ale je pravda, že podobně jako s Modřany už jsem zariskoval i v pár dalších duelech, a taky se to podařilo. Asi mám šťastnou ruku. (směje se) Když si ale uvědomíte, kolik bylo absencí, povedlo se tentokrát něco úžasného. O to víc se slavilo. V kabině i mezi fanoušky. My sestavu látáme už docela dlouho. Když teď hrálo béčko, dalo dohromady jedenáct lidí a hráli bez střídání...

Mluvil jste o oslavách, jak jste slavil vy?
Slavily se narozeniny, tak jsem jel domů a dal si s rodinou oběd. Samozřejmě jsem klukům také něco dal do kasy. Jsme fakt rádi, jsou to pro nás zlaté body. Jeli jsme si pro ně, ale když prohráváte chvíli před koncem 0:2, tak to prostě nevypadalo dobře.

Jak tým dáte dohromady na poslední zápas se Zlíchovem? Asi by bylo fajn tyhle tři body potvrdit.
Určitě budeme chtít vyhrát. Jen prostě teď nemáme útočníka, čekáme, až se uzdraví Hanzlík, který se zranil v Cholupicích. Budu rád, když budou dva, tři lidi na střídačce. Zlíchov je ale podle všeho v podobné pozici jako my. Dáme do toho utkání všechno. Přiznávám, že na začátku podzimu jsem měl jako cíl získat šestnáct bodů, teď jich máme sedmnáct a uděláme všechno, aby jich bylo dvacet. Je jasné, že každý chce uhrát co nejvíce bodů, aby měl klidnější zimu.

Pochválil vás za výsledek řeporyjský starosta Novotný?
Ten nás chválí pořád, je to takové sluníčko. Hodně mu na tom záleží, chce, aby na fotbal chodili fanoušci, aby kluci zápas odbojovali, a celkově se hra líbila. Samozřejmě se u nás chodí na Fenina, ale jsou tam i další dlouholeté opory jako jsou Pánek, Jeřábek, Černohorský, Graf a Ulman. To jsou srdcaři, na kterých to stojí.