Foto: Pavel Jiřík st.
Po předehrávce 14. kola přeboru je Dukla JM podzimním mistrem
28.10.2021

Po předehrávce 14. kola přeboru je Dukla JM podzimním mistrem

Sváteční den využily Královice a Dukla Jižní Město k předehrávce 14. kola Pražská teplárenská přeboru. Tím se pro oba soupeře uzavřela podzimní polovina soutěže, příští týden už je na programu jen předehrávané první jarní kolo. Do zápasu šly oba celky v odlišném rozpoložení. Královice v posledních osmi zápasech vybojovaly jen šest bodů. To Dukla jich nastřádala dvaadvacet. Jasně zvládla i tento duel: rozhodující podíl na výhře 5:2 měl Ondřej Kotlík, který dal hattrick. Díky výrazně aktivnímu skóre je jisté, že bude Dukla podzimním přeborovým mistrem.

Královice - Dukla JM 2:5 (0:2)
Branky:
61. Havlín, 81. Pospíšil - 45., 55. a 83. Kotlík, 45. a 71. Petrák. ŽK: 20. Marek, 57. Staněk, 74. Vacík - 29. Damián Farkaš, 48. Markuzi, 66. Brabenec. Rozhodčí: Havel - Štípek, Tvrz. Diváků: 100.
Královice: Hubínek - Hořický, Ptáček, Vacík, Chalupa - Havlín (76. Vlček, 90.+2 Slováček) - Pospíšil, Kučera, Nevařil, Staněk - Marek. Trenér: Josef Marek.
Dukla JM: Tlustý - Solař (87. Hovorka), Inneman, Markuzi, Lafek - Dominik Farkaš (87. Vostárek) - Petrák, Damián Farkaš (80. Březina), Novák (60. Čermák), Brabenec (71. Hruška) - Kotlík. Trenér: Josef Světlík.

Hlasy trenérů
Josef Marek (Královice): „První poločas to byla z naší strany taková poctivá, dobře odvedená práce. Samozřejmě Dukla byla víc na míči. Měla tam nějaké šance, které nedala. My jsme tam spíš měli takové drobné šance. Škoda, že dostaneme gól minutu před koncem, rozehrajeme a dáme si spíš takový vlastní druhý gól. To hodně zápas zlomilo, to jim hodně pomohlo. Druhou půli začneme dobře, dáme tyčku z trestňáku, máme další šance. Nejsme důrazní ve vápně a dostaneme třetí gól. Oni mají svou kvalitu, když necháte Kotlíka takhle volného, tak to prostě potrestá. My si bohužel spoustu gólů vlastně dáváme sami. Výkon už byl oproti minulému týdnu o třídu lepší. Musíme na to navázat v posledním zápase a urvat to na Uhelkách.”
Josef Světlík (Dukla JM): „My jsme věděli v jakém rozpoložení se Královice nalézají a byly dva scénáře. Buď, že budou snadno k poražení, a nebo to bude houževnatý a důrazný soupeř. Potvrdila se varianta B. My jsme už v páté minutě věděli, že nás bude zápas hodně bolet. První poločas byl velmi vyrovnaný, s občasnou šancí na jedné i druhé straně. Nám se v poslední minutě podařilo dvakrát skórovat, to o vývoji zápasu rozhodlo. Pak už Královice, kdykoliv vstřelily nějakou kontaktní branku, tak my jsme výsledek zápasu vždycky navýšili, abychom soupeři odskočili. Myslím si, že celkově to byl velmi důrazný a náročný zápas.”

Nejlepší hráč Královic: nikdo.
Nejlepší hráč Dukly JM: Ondřej Kotlík.