Foto: Pavel Jiřík st.
Kunratice si svátek neužily, ale v sezoně jedou podle plánu. Kouče mrzelo, že tým nedal Spojům ani gól

Kunratice si svátek neužily, ale v sezoně jedou podle plánu. Kouče mrzelo, že tým nedal Spojům ani gól

Měl to být fotbalový svátek. Kunratice ale na jeden ze šlágrů I. A třídy proti Spojům nebudou vzpomínat v dobrém. Porážka 0:5 bolela i trenéra Ondřeje Hatinu, který i přes velké zklamání z výsledku ochotně zhodnotil zápas i dosavadní vystoupení týmu v soutěži. „Spoje byly v laufu, hrály v klidu, bylo to na nich vidět, užívaly si zápas a právem vyhrály. Na soupeře takových kvalit zatím asi ještě prostě nemáme,“ uznal sportovně kouč šestého týmu tabulky.

Spoje jistě mají kvalitu, ale i váš tým je v horní polovině tabulky a leckdo z fanoušků čekal nejspíš lepší výsledek. Proč se domácí šlágr nepovedl?
Zápas mi připomínal naše utkání ze začátku sezony, kdy jsme vždycky udělali v úvodu chybu a stálo nás to lepší výsledek. Na druhou stranu dobře víme, že Spoje mají dobrý tým, mají kvalitní kluky, co hráli ligu a zaslouženě vyhráli.

Brali jste duel i jako dobrou zkušenost, kdy si vaši svěřenci vyzkoušejí, jaké je to hrát proti takovým borcům?
Určitě. Možná tam po nešťastném gólu chyběla od našich kluků šťáva a bojovnost. Místo toho, aby si to proti takovému soupeři užili, aby si to všechno vyzkoušeli, jaké to je hrát proti takhle zkušeným klukům, tak bohužel to některé spíš srazilo na kolena. Je taky pravda, že ti zkušení hráči soupeře, když se dostanou do šance, tak prostě dají gól, takže nás trestali.

Vy jste před zápasem míchal sestavou, další změny přišly už během první půle, pak jste měnil i gólmana...
Změny v sestavě byly nutné, dva kluci se mi omluvili už v sobotu, snažil jsem se vyměnit brankáře, bohužel zrovna gólman udělal minelu na začátku. Pak se vrátil do hry Michal Preisler, který tvoří naši hru v kombinaci. Celkově se ale ukázala ta absence zmíněné dvojice hráčů. Zůstali doma, ani nebyli na zápase. Určitě se na výsledku promítla i tahle věc.

Váš tým ukazuje na podzim obecně dvě tváře. Uhraje dobrý výsledek a vzápětí nečekaně prohraje. Čemu to připisujete?
Řeknu to popravdě. Na výsledky mají vliv třeba dovolené hráčů, které jsou v sezoně. Člověk se tomu nemůže divit, zvláště po tom covidu, kdy všechno bylo zavřené. Chápu, že kluci mají rodiny, takže na jeden zápas jedeme v té sestavě, na další v jiné... Nejspíš nebyla úplně stejná sestava ani ve dvou, třech zápasech. Vždycky jsme to museli měnit. Na rovinu taky řeknu, že jsem měl třeba na první čtyři zápasy pryč i osm hráčů. Pak jsme to dali dohromady a začalo to fungovat. Parta tady je skvělá.

To je přece zásadní věc, parta je základem úspěchů.
Přesně tak, sedí to všechno. Nějaká fotbalovost tu také je. Ale na tyhle mančafty, jako jsou Spoje, zatím nemáme.

Když se ale podíváte na podzim jako celek, tak nespokojenost v Kunraticích nevládne. Jak hodnotíte 22 bodů a průběžné šesté místo?
Je příjemné, kde v tabulce jsme. Tady jsme se chtěli pohybovat. Chtěli bychom v zimě, a pak i v létě, ještě posílit, je mi jasné, že příští rok chceme mít ještě vyšší ambice, tým pořád dáváme dohromady. Mužstvo jsme doplnili, je tu osm nových tváří, není to krátkodobá práce, snažíme se zapracovat na systémech hry, aby se to kluci naučili. Stmelila se parta, stmeluje se to i herně. Čas plyne, ale z pohledu toho, co jsme si dali s vedením za cíl, tak jej zatím v tabulce splňujeme.

Poslední dvě sezony narušil covid, takže bylo možná složitější vše nastartovat. Vnímáte i tento problém?
Co vím, tak ve většině týmů se to po té době dává těžko dohromady, zaplaťpánbůh, že já mám ještě 18 či 19členný tým. V Kunraticích se dělá dobrá práce s mládeží, kluci postupují nahoru. Dorost se teď zrušil, kluci místo toho hrají v béčku na můj popud, aby se ti mladí hráči zrychlili a zapracovali se v soutěžích mužů. Aby se třeba za rok, za dva, dali využít právě tady v mužích.

Když se vrátím k zápasu proti Spojům: zaslechl jsem, že šéf kunratického klubu slavil nějaké jubileum. Mrzí vás, že jste nedali aspoň gól, který by ho potěšil?
Měl v sobotu narozeniny, takže nás mrzí, že když jsme šli sami na gólmana, tak jsme tu šanci neproměnili. Jako dárek k narozeninám bychom mu samozřejmě rádi dali vítězství, ale prostě to nešlo. Uznávám kvalitu soupeře, šéfovi klubu přejeme všechno nejlepší, dává do fotbalu strašně moc. Klub celkově funguje výborně, včetně spolupráce s obcí, která nás také podporuje.

Řekl bych, že mu tedy dáte dárek příště. To vás ale čeká vedoucí Tempo...
(směje se) To je skoro vražedný konec. Pak předehráváme první jarní kolo, kdy nás čeká Uhříněves, tam na ni určitě budeme v lepší sestavě než na začátku sezony. To nám tam právě chybělo těch osm hráčů. Teď se s nimi budeme snažit uhrát daleko lepší výsledek. To samozřejmě budeme chtít i proti Tempu. Hrát se sice bude na velké umělce, která Tempu bude vyhovovat více než nám, ale chceme vyhrát každý zápas, nebo se alespoň pokusit bodovat. Vždycky se snažíme vytěžit maximum.



Fotografie

Související články