Foto: Jiří IPSER
Vítězný gól? Tu akci mám rozmazanou, přiznává hrdina Dukly JM. Karambolem vyděsil spoluhráče i otce

Vítězný gól? Tu akci mám rozmazanou, přiznává hrdina Dukly JM. Karambolem vyděsil spoluhráče i otce

Dukla Jižní Město válí. Na cestě za vysněnou první příčkou Pražská teplárenská přeboru tým zvládl překonat silného soka: nad Přední Kopaninou vyhrál 3:1, když rozhodující náskok získal lídr tabulky v závěru prvního poločasu. „Byl to určitě jeden z těch těžších zápasů. Víme, že Kopanina má kvalitu a zápasy s ní mi osobně vždycky přišly náročné. Věděli jsme, že to musíme jako tým odmakat. To jsme také udělali a odměnou je výhra,“ jásal autor vítězné trefy Filip Novák.

Připsal jste si vítězný gól, místo oslav jste byl ale po nárazu do brankové konstrukce ošetřovaný, co přesně se tam stalo?
Mám tu akci trochu rozmazanou (směje se), ale pamatuju si, že jsme šli do rychlého protiútoku. Byli jsme tam tři na tři a Ondra Kotlík, jak je jeho předností, mi nahrál přesnou přihrávku na zadní tyč. Ve sprintu jsem sledoval celou cestu balon, který jsem snadno doklepl do brány. Bohužel už jsem se poté nestihl vyhnout tyči, do které jsem si dal kolenem a hlavou.

Viditelně se nebojíte. Chodíte vždycky do zakončení na hranici rizika?
Očividně ano, ale v tomto případě to byla spíše shoda náhod, která vedla k takovému kurióznímu gólu.

Spoluhráče jste evidentně vylekal, hned volali pomoc...
Když jsem se koukal na záznam, tak to vypadalo celkem děsivě. Naštěstí jsem ale v pořádku. Asi jsem vyděsil nejen spoluhráče, situace se stala přímo u branky pod diváky, mezi kterými byl i třeba můj táta, který mi po zápase říkal, že si myslel, že je po mně. (směje se)

Díky vašemu zásahu měla Dukla JM dvoubrankový náskok. Kopanina ale dává dost branek, když po přestávce snížila, hrklo ve vás, že může přijít komplikace?
Takový gól je vždycky nepříjemný, protože to nabudí soupeře ten zápas srovnat, nebo dokonce otočit, ale naštěstí nám netrvalo dlouho a zase jsme dali pojišťovací gól, po kterém se hraje mnohem lépe. Pak už jsme soupeře k nějakým větším šancím nepustili.

Nezlobil se na tým nakonec trenér Světlík? Zahodili jste další tutové šance, to by vás jindy mohlo mrzet, že?
Trenér nám často říká, že bychom měli být produktivnější a víc proměňovat šance. Doufám, že se nám to bude dařit proti silnějším soupeřům, kde třeba tolik těch šancí není.

Zápas jste nedohrál, mohlo za to zranění z vaší gólové situace?
Ano mohlo, jak jsem už říkal, při té srážce s tyčí jsem si o ní dal i kolenem, což mě pak omezovalo při hře, takže jsem si o střídání řekl.

Prošel jste už několik pražských klubů, berete angažmá v Dukle JM jako odrazový můstek výš?
Takhle to neberu. Vyhovuje mi soutěž, její intenzita i klub, ve kterém hraju, takže v blízké době to určitě měnit nechci.

Dal jste už osm gólů, Dukla JM je známá ofenzivním pojetím hry. Sedí vám přesně tenhle styl, kdy soupeře většinou přestřílíte?
Ano, ten útočný styl mi sedí. Nerad bych hrál v týmu, jehož herní podstata je blok a hrát na protiútoky.

Čekal jste, že branek nastřílíte více? Nebo je to pro vás tradiční, že za půl sezony dáváte kolem deseti gólů?
Jelikož tohle je taková moje první sezona, ve které pravidelně nastupuju do základu, tak žádné představy o tom, kolik bych měl nastřílet gólů, nemám a moc to ani neřeším.

Máte zkušenější spoluhráče, je to vedle Ondřeje Kotlíka a spol. velká škola?
Je pro mě velkou ctí hrát vedle takhle zkušeného a šikovného hráče, jako je Ondra Kotlík. Snažím se ho sledovat na tréninku a učit se od něj.

Do konce podzimu chybějí dva zápasy, bude třeba šesti bodů, aby Dukla JM udržela první místo? Před Újezdem Praha 4 jste jen o skóre.
Do každého zápasu jdeme s tím, že chceme za každou cenu vyhrát, a tak to bude i do konce podzimu. Nechceme zaváhat a přenechat Újezdu Praha 4 první místo.

Újezd Praha 4 vám pořád dýchá na záda a drží bodově krok. Věříte, že se mu utrhnete?
Věřím, že Újezd porazíme, ale bude to podle mě hodně vyrovnané a bude rozhodovat každý bod, takže nesmíme podcenit jediný zápas.

Další zápas hrajete už ve čtvrtek, jak velký problém to je, hrát takto v týdnu?
Mně osobně nevadí, když se hraje ve všední dny, nic se pro mě nemění a na zápas se připravuju stejně.

Dukla JM se netají plány vyhrát přebor. Bude Újezd Praha 4 jediný, kdo vám to může zkomplikovat? Přece jenom už je za vámi sedmibodový odstup od dalších týmů...
Myslím si, že to bude boj mezi námi Újezdem. Pevně věřím, že z něj vyjdeme jako vítězové.



Fotografie

Související články