Foto: Jiří IPSER
Souhrn 13. kola přeboru: Dukla JM a Újezd Praha 4 už v sedmibodovém trháku
25.10.2021

Souhrn 13. kola přeboru: Dukla JM a Újezd Praha 4 už v sedmibodovém trháku

Po tomto kole je jasné, že do zimní pauzy půjde jako lídr Pražská teplárenská přeboru buď Dukla Jižní Město, nebo Újezd Praha 4. Oba týmy své domácí zápasy se soupeři z čela tabulky zvládly a mají už nedostižný sedmibodový náskok. Stejně tak je jasné, kdo bude přezimovat v pásmu sestupu. Ani jeden z poslední čtveřice bodovat nedokázal. Nejblíže k první nesestupové příčce, na které je momentálně i přes výhru na Zličíně Podolí, jsou Třeboradice. Dělí je však osmibodová propast.

Třeboradice - Motorlet B 1:2 (0:0)
Branky:
63. Jůzek - 79. Ircing, 90.+4 Simaichl. ŽK: 7. Polívka, 44. Janda, 70. Chaloupka - 90. Simaichl. ČK: 74. Rossmann (Motorlet B). Rozhodčí: Šaróka - Kohout, Chrenko. Diváků: 50.
Třeboradice: Štika - D. Hruška, Červenka, Pařízek (46. Jahoda), Klouček (12. Fantík) - Janda - Šťovíček (88. Hromas), Polívka, Chaloupka, F. Hruška - Jůzek. Trenér: Radek Klouček.
Motorlet B: Vyčichl - Šibrava, Šírl (67. Václavík), Simaichl, Zelenka - Hrabina - Vacek (86. Novinský), Kučerka, Ircing, Rossmann - Blažek. Trenér: Jan Rajnoch.

Hlasy trenérů
Radek Klouček (Třeboradice): „Motorlet byl lepší a asi zaslouženě vyhrál. Ale je to škoda, dostat rozhodující gól takto v závěru a ještě proti deseti. Dali jsme sice na 1:0, ale od té doby jako bychom čekali na gól, až nám ho někdo dá. Vůbec jsme neudrželi míč. Zkrátka jsme si o to koledovali, až jsme ho dostali. Před zápasem se zranil Viktorin a vypadl nám. Ve 12. minutě se zranil Klouček, tak jsme to zase nějak látali. Na bod to ale bylo, bohužel jsme dostali rozhodující gól v poslední minutě. S tím už se nedalo nic dělat. Musíme hrát dál. Kdybychom hráli alespoň takhle, tak by to šlo.”
Jan Rajnoch (Motorlet B): „Myslím si, že jsme odehráli slušný zápas a vítězství si nakonec zasloužili. Zkomplikovali jsme si to ve chvíli, kdy jsme dostali branku, místo toho, abychom v první půli nějaký gól dali. Neustoupili jsme od své hry, i když jsme dostali zbytečnou červenou. Poslední dva tři zápasy už z mužstva cítím takovou tu týmovost. Kluci si konečně uvědomili, jak se to hraje a jak se o to má hrát. Musím pochválit všechny hráče. V deseti jsme to otočili, klobouk dolů. Ještě máme dvě kola a doufám, že je zvládneme. Sestava se tak nějak poskládala a hráči začínají hrát to, na co mají a co umí. Kluci se konečně vyrovnali zkušenému soupeři. Chvílemi to bylo nervózní a Rossmannovi ulétly nervy.”

Nejlepší hráč Třeboradic: Petr Janda.
Nejlepší hráč Motorletu B: Filip Simaichl.


Újezd Praha 4 - Admira B 4:3 (2:0)
Branky: 6. Doležel, 27. Pěnkava, 76. Štefan, 90.+1 Kaiser - 60. z penalty a 71. Pelikán, 90. Trnka. ŽK: 77. Jeřábek (Újezd P-4 z lavičky). Rozhodčí: Tikal - Jakl, Popelka. Diváků: 80.
Újezd Praha 4: Ježek - Jankú, Malčánek, Valeš, Jeřábek (70. Tomaides) - Vrabec, Štefan, Řezníček (88. Přibyl), Pěnkava - Běhounek, Doležel (75. Špaček). Trenér: Karel Jeřábek.
Admira B: Jungr - Kotek, Křížek, Heinzel, Pronyšyn - Trnka, Šindelář (46. Jung), Pelikán, Drescher - Pavlata (57. Milner), Karvánek (81. Horváth). Trenér: Jan Sobotka.

Hlasy trenérů
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4): „První poločas jsme odehráli výborně, dali jsme dva góly, nastřelili jsme dvě břevna. Druhá půle už byla slabší. Nastoupili jsme s uspokojením, soupeř, který měl bouřku v šatně, přidal. Ze zbytečně penalty snížil a hned srovnal na 2:2. Potom to byl zápas nahoru dolů, nám se podařilo dát na 3:2 a soupeř v poslední minutě vyrovnal. Pak jsme to v nastavení ještě urvali na svojí stranu. Celé mužstvo musím pochválit za bojovnost až do posledního hvizdu. Jsem rád, že jsme tenhle zápas zvládli a zvítězili.”
Jan Dobrý, vedoucí mužstva (Admira B): „První poločas se nám nepovedl, dostali jsme dva laciné góly. Druhý poločas jsme začali kombinačně po zemi a dostali jsme se do zápasu. Z penalty 2:1 a pak 2:2. Přišla další ztráta koncentrace a gól na 3:2. Vyrovnali jsme a následně jsme si nechali dát lacino na 4:3. Musím ocenit naše mladé mužstvo, že se po přestávce dokázalo vrátit do zápasu a určitě jsme si zasloužili remízu, ale fotbal je někdy krutý. Musím pochválit rozhodčí, tenhle náročný zápas zvládli naprosto skvěle. Domácím k výhře gratuluji."

Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Jakub Pěnkava.
Nejlepší hráč Admiry B: Timothy Pelikán.


Hostivař - Vyšehrad B 1:0 (0:0)
Branka: 84. Chrastina. ŽK: 63. Kučera, 69. Lehner - 19. Kubies, 57. Klíma ml., 88. Pryšljuk. ČK: 84. Klíma ml. (Vyšehrad B). Rozhodčí: Král - Vojáček, Marek. Diváků: 50.
Hostivař: Slavík - Laštovka, Kučera, Rada, Sýkora (66. Kronovetr) - Lehner (81. Provazník), Černý (60. Turek), Macháček, Wolf - Chrastina (90.+1. Žampa), Proskočil (81. Chyle). Trenér: Petr Procházka.
Vyšehrad B: D. Gerža - Melíšek, J. Klíma ml., Pryšljuk - Babka (89. Procházka), Sejdia, Kankara (78. Peterka), Kubies (66. M. Krivosheev) - Mlejnek - Madej, Krčmář. Trenér: Vladimír Pokorný.

Hlasy trenérů
Petr Procházka (Hostivař): „Soupeři jsme měli dát pět gólů, nedali jsme je a pak na nás padla taková ta nervozita ze zápasu, kdy by to podle tabulky měl být jednoznačný zápas, což samozřejmě nebyl. Vyšehrad hrál velmi dobře a určitě nepatří tam, kde je. My jsme měli dva hrdiny. První byl brankář Slavík, který ve druhé půle chytil minimálně tři góly. Dlouhodobě se trápíme, než nějaký gól dáme a nakonec to rozhodne druhý hrdina Chrastina. Mladý kluk, který přišel z dorostu.”
Vladimír Pokorný (Vyšehrad B): „Podali jsme dobrý výkon, bohužel jsme ale zahodili pět čistých gólových šancí, vyložených tutovek. Tohle je prostě stále dokola. Ve druhém poločase, kdy už domácím docházely síly, jsme měli možnost rozhodnout zápas ve svůj prospěch, jenomže nemáme nikoho, kdo by ten gól dal: ze šesti posledních zápasů jsme také vyšli v pěti naprázdno, bez vstřelené branky. Navíc pak uděláme v závěru chybu vzadu a inkasujeme rozhodující branku celého zápasu. Ani za této situace to ale nemůžeme zabalit a pokusíme se nepřízeň sportovního osudu zlomit v nadcházejícím utkání doma s Třeboradicemi.”

Nejlepší hráč Hostivaře: Sebastian Chrastina.
Nejlepší hráč Vyšehradu B: Dominik Gerža.


Dukla JM - Přední Kopanina 3:1 (2:0)
Branky: 39. Kotlík, 43. Novák, 56. Dominik Farkaš - 51. Krejčí. ŽK: 35. Brabenec, 52. Inneman, 65. Markuzi, 89. Březina - 66. Šultes, 70. Ptáček, 85. Huleš. ČK: 60. Karbulka (Přední Kopanina). Rozhodčí: Gryc - Štípek, Štěrba. Diváků: 50.
Dukla JM: Tlustý - Solař, Inneman, Markuzi, Lafek - Dominik Farkaš (90. Konjevič) - Petrák, Damián Farkaš (72. Čermák), Novák (62. Hruška), Brabenec (82. Hovorka) - Kotlík (87. Březina). Trenér: Josef Světlík.
Přední Kopanina: Vávra - Karbulka, Škarda, Krejčí, Kučera - Huleš, Veleba, Spizzirri, Mainolfi - Ptáček (72. Boček), Šultes. Trenér: Daniel Vott.

Hlasy trenérů
Josef Světlík (Dukla JM): „Myslím si, že zápas rozhodlo posledních deset minut prvního poločasu. Do té doby bylo utkání hodně vyrovnané, ale herně neurovnané. Moc nefungovala kombinace, vládla nervozita z důležitosti zápasu. V těch posledních deseti minutách se nám povedlo vstřelit dvě branky. Přišla naše tradiční slabina, že jsme hned inkasovali. Ale kluci ukázali charakter a rychle navýšili na 3:1. A potom si už Kopanina, v deseti, v podstatě nevypracovala žádnou šanci a utkání se jenom dohrávalo.”
Daniel Vott (Přední Kopanina): „Podle mě to byl z obou stran dobrý fotbal. Bylo to velmi důrazné, pro naše mladé kluky super škola. Do prvního gólu jsme byli lepším mužstvem, Pavel Šultes měl obrovskou šanci, vychytal ho brankář a možná by to bylo jinak. Pak jsme po naší chybě z brejku dostali na 1:0, do poločasu ještě jeden gól, kde to zavánělo ofsajdem. Něco jsme si o přestávce řekli. Dali jsme kontaktní gól na 2:1 a hned po tom jsme dostali na 3:1 po neodpískaném faulu na Krejčího. To mě strašně mrzí. Tenhle gól utkání rozhodl. Neodpustím si poznámku: hraje první s třetím mužstvem tabulky, úroveň super, hráči se snaží a píská to rozhodčí, který na tuto úroveň absolutně neměl. Hlavně fyzicky. V přeboru by i rozhodčí měli běhat. Když má nadváhu a nestíhá běhat, pak posuzuje situace z padesáti metrů a na obě strany to píská blbě.”

Nejlepší hráč Dukly JM: Jan Markuzi.
Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Dominik Škarda.


Zličín - Podolí 1:2 (0:2)
Branky: 73. Stýblo - 26. Jeník, 42. Zezula. ŽK: 74. Vašut - 80. Hrubý, 85. Podobský. Rozhodčí: Stěhule - Stránský, Plášil. Diváků: 70.
Zličín: Mareš - Horák (73. Cháb), Křížka (80. Vajdl), Uvíra, Stýblo - Žák - Krpata (73. Karták), Kohout, Žák, Jíra (64. Shyryaev) - Merta, Vašut. Trenér Miroslav Vašut.
Podolí: Bartoš - Vlasák, Zezula (65. Hrubý), Bednář, Němeček - Janoušek - Kocour (83. Sulek), Brezina, Podobský (88. Štrajt), Šumník - Jeník (88. Schätz). Trenér: Petr Majer.

Hlasy trenérů
Miroslav Vašut (Zličín): „Porážku musíme zkousnout. Soupeř hrál velmi dobře. Byl pohyblivější, dynamičtější. My jsme si nedokázali přesně přihrát a tím si nevytvářeli brankové příležitosti.”
Petr Majer (Podolí): „Určitě jsme spokojení, jak s výsledkem, tak s hrou. Tady se nehraje dobře, navíc v tom silném větru. Myslím, že jsme byli sedmdesát minut lepší, ale tím inkasovaným gólem jsme si to zbytečně zkomplikovali. V týdnu jsme si řekli, kolik bodů potřebujeme udělat, abychom vylepšili ten nevydařený prostředek podzimu. První tři body jsme udělali a ještě máme dvě kola, abychom udělali další.”

Nejlepší hráč Zličína: Martin Uvíra.
Nejlepší hráč Podolí: Mikoláš Bartoš.


Uhelné sklady - Kolovraty 1:3 (0:0)
Branky: 90. Šafránek - 56. Hynek, 85. Gračko, 90.+2 Pokorný. ŽK: 27. Kuchta (Kolovraty). Rozhodčí: Zelený - Andras, Suchar. Diváků: 50.
Uhelné sklady: Borský - Holouš, Jahoda (75. Stolfa), Steinocher (67. Koc), Ramba - Belán (63. Sainer), Valero, Procházka, Kaisler - Ribeiro (39. V. Klán), Šafránek. Trenér: Zdeněk Šenkeřík.
Kolovraty: Bébr - Hladký, Ráža, Votřel, Žitný - Gračko, Kuchta (90. Ponert), Kalenda (76. Pokorný), Hynek (88. Nguyen) - Bláha, Hejno. Trenér: Jakub Slezáček.

Hlasy trenérů
Zdeněk Šenkeřík (Uhelné sklady): „Po poločase, který pro nás vypadal nadějně, jsme si řekli, že musíme být trpěliví a počkat si na to, že soupeř někdy zaváhá a vytvoří nám nějakou skulinku. V první půli jsme měli jednu situaci, kdy Jahoda vybojoval míč ve vápně a mohl najít Šafránka před brankou, bohužel se nedohodli. Těch šancí jsme moc neměli. Za stavu 0:1 bych chtěl vyzdvihnout brankáře soupeře, začaroval a obrovsky mužstvo podržel. My jsme měli tlak a on tam předvedl tři zákroky. Musím před ním smeknout klobouk. Pak jsme dostali druhý gól a bylo vymalováno. Otevřeli jsme to, hráli na tři vzadu a ještě jednou inkasovali. Soupeři k vítězství gratuluju, my jedeme dál.”
Jakub Slezáček (Kolovraty): „Nepříjemně tvrdý terén, kterým trpěla úroveň utkání. První poločas se toho moc nestalo. V druhém se nám povedla akce, vedoucí k úvodnímu gólu, což bylo velmi důležité. Soupeř pak hrozil hlavně standardkami. Ty jsme dobře uskákali a pár minut před druhým gólem chytil Milan Bébr nadvakrát vyloženu šanci. To byl rozhodující moment utkání. Bodů ze hřiště zlepšujících se Uhelek si považujeme.”

Nejlepší hráč Uhelných skladů: David Belán.
Nejlepší hráč Kolovrat: Michal Gračko.


Radotín - Královice 6:0 (3:0)
Branky: 3. a 84. Doležal, 10. Pivnička, 34. Louda, 73. Císařovský, 86 Kubišta z penalty. ŽK: 23. Pivnička, 61. Pavel, 68. Louda - 15. Krejča. Rozhodčí: Zima - Stránský, Irak. Diváků: 40.
Radotín: Saladiak - Pavel (85. Havlát), Tvrdý, Pivnička - Horníček - Bureš (65. Mašek), Kubišta, Doležal, Kulíšek - Císařovský, Louda ml (80. Dlouhý). Trenér: Jaroslav Louda.
Královice: Hubínek - Nevařil, Vlček, Vacík, Chalupa - Krejča - Pospíšil, Kučera, A. Krivosheev, Staněk - Marek. Trenér: Josef Marek.

Hlasy trenérů
Jaroslav Louda (Radotín): „Trošku jsme překopali sestavu a ono to fungovalo. V každém případě musím tým pochválit za odpovědný a organizovaný výkon. Myslím si, že jsme byli celý zápas lepší a soupeře jsme k ničemu vážnějšímu nepustili. Cením si toho, že jsme konečně začali proměňovat šance a mohli jsme dát i více gólů. Chodili jsme sami na brankáře, ale výsledek tato negativa maže. Maximální spokojenost s týmovým i fotbalovým výkonem. Předvedená hra musela všechny, kteří se na to dívali, bavit.”
Josef Marek (Královice): „Asi to bylo vyústění toho, co se tady děje. Přestalo to fungovat. Mysleli jsme si asi, že to nějak odehrajeme a vyhrajeme sami, ale takhle k tomu přistoupit, to nejde. Takhle to nejde dělat dál, něco se musí změnit. Víc se v tom nemá cenu pitvat.”

Nejlepší hráč Radotína: Lukáš Kubišta.
Nejlepší hráč Královic: nikdo.


Újezd nad Lesy - Viktoria Žižkov B 0:1 (0:1)
Branka: 11. Blažek. ŽK: 51. Mruvčinský, 87. Kohout - 85. Pařízek. Rozhodčí: Kučera - Vítek, Tvrz. Diváků: 50.
Újezd nad Lesy: Pecho - Novotný, Příhoda, Foltman, Heteš (71. Koryta) - Veselovský (18. Hájek), Mruvčinský, Hlubuček, Vít - Duka (48. Bednář), Kohout. Trenér: Josef Šimek.
Žižkov B: Slanina - Poustecký, Šmalcl, Mucha, Pařízek - Blažek (86. Buratčuk), Kříž (78. Gábor), Fleišman, Vild (16. Gábor, 65. Faigl) - Štěpánek, Kadlec. Trenér: Václav Knížek.

Hlasy trenérů
Josef Šimek (Újezd nad Lesy): „V tomto zápase se náš výkon pohyboval směrem, kde už to mělo být dávno. Velká aktivita od všech hráčů, vytváření si gólových šancí. Už se to někam posunulo. Bohužel jsme doplatili na to, že jsme šance neproměnili a soupeř nás z jedné chyby potrestal. Body nejsou, bodově jsme se nikam neposunuli, ale herně ano. Když mám na zápase hledal pozitiva, tak ve hře.”
Václav Knížek (Žižkov B): „Do patnácté minuty jsme mohli vést 4:0. Pak jsme gól dali, ale zahodili další šance. Zranil se Vild, který to táhnul po levé straně. Po vystřídání se hra úplně rozpadla, byl to jenom boj. Domácí fotbal moc nehrají, jenom to mydlí, a nám takové jejich napadání a nakopávání balonů nevyhovuje. Až do konce jsme se s tím nesrovnali, ale nějaké šance jsme tam měli. Gólů jsme měli dát víc, bohužel jsme je nedali. Dvě minuty před koncem nás podržel brankář, když chytil jasný gól. Takže spokojenost jen se třemi body.”

Nejlepší hráč Újezdu nad Lesy: Daniel Pecho.
Nejlepší hráč Žižkova B: Trenér se rozhodl nejlepšího hráče zápasu nevybírat.