Foto: Pavel Jiřík st.
Přeborová tipovačka: 13. kolo očima trenéra Motorletu B Jana Rajnocha
22.10.2021

Přeborová tipovačka: 13. kolo očima trenéra Motorletu B Jana Rajnocha

Loňské léto i kvůli koronavirové pauze ukončil Jan Rajnoch svou aktivní kariéru, Motorlet tak přišel o skvělého obránce a bývalého reprezentanta. Od minulé sezony ale převzal jako trenér B-tým a snaží se adaptovat mladé nadějné hráče do dospělého fotbalu. Podzim je pro něj spíše rozpačitým, sezona se nevyvíjí podle představ a důvody jsou prý zřejmé. „Měli jsme vynucenou roční přestávku a kluci prostě ztratili kontakt s dospělým fotbalem. Začínali jsme prakticky od nuly,“ říká Rajnoch, který si tipnul výsledky 13. kola v tipovačce platformy Tipeeto.

Motorlet B si během dvanácti kol připsal šest porážek a stejný počet vítězství. V posledních duelech najel na vítěznou vlnu, ale bývalý reprezentant rozhodně nemlčí o potížích, které s pomalejším rozjezdem do podzimu souvisely. „Musím říct, že jsem to trochu podcenil i co se týče nějaké kondiční přípravy, protože jsem chtěl být hlavně s klukama na hřišti. Běžecké tréninky jsme tolik neabsolvovali, což zpětně považuji za menší chybu. Ale stalo se. My jsme na to reagovali v průběhu podzimu. Hráčský kádr doznal velkého počtu změn,“ upozorňuje bývalý vynikající obránce, který během své kariéry působil kromě Česka i v Turecku nebo Německu.

Svým komentářem narážel na přístup některých fotbalistů, kteří si kvůli svému přístupu museli sáhnout do svědomí. Od poloviny září se situace ustálila, tým ale pro změnu trápí zranění klíčových hráčů nebo fakt, že si fotbalisté během pandemie našli práci a nestíhají chodit na tréninky tak jako v minulosti. Přesto je podle Rajnocha vše na dobré cestě.

„Poslední zápasy, i když jsme hráli s B-týmy, ukázaly, že se to bude zlepšovat. Mým největším úkolem, coby trenéra béčka, zůstává zapracování mladých kluků do toho dospělého fotbalu. Ať už to bude u nás, nebo formou hostování v jiných klubech. Protože přechod z dorostenců je v kariéře tím nejtěžším a kdo to zvládne, může i pomýšlet na to, že vylétne výš. Věřím, že si formu přeneseme do závěru podzimu a zvládneme ho jak herně, tak výsledkově,“ říká Rajnoch.

Podívejte se na tipy trenéra Motorletu B!

Třeboradice - Motorlet B, tip 1:2
Věřím, že jsme najeli na vítěznou sérii a potvrdíme to v Třeboradicích. A to i přesto, že máme souběh s A-týmem a budeme jen s klukama z béčka. Ti ale v posledních dvou zápasech ukázali, že se chtějí o výsledek porvat. Věřím, že 2:1 vyhrajeme.

Újezd Praha 4 - Admira B, tip 1:0
První šlágr kola. Admira B není v úplně ideální formě a Újezd naopak potvrzuje dlouhodobě svojí kvalitu. Myslím si, že to doma na umělce zvládne a vyhraje 1:0, protože moc gólů nepadne. Admira B dobře brání, Újezd se ale jednou prosadí.

Dukla Jižní Město - Přední Kopanina, tip 3:0
Další šlágr. Samozřejmě Dukla jde těžce za vítězstvím v soutěži, to už ani nepopírají. Kopanina, přestože má kvalitní tým, nepředvádí úplně vyrovnané výkony. Myslím si, že Dukla si to po tom domácím zaváhání nenechá ujít a zvítězí 3:0.

Zličín - Podolí, tip 2:0
Zličín je pod trenérem Vašutem velice organizovaný mančaft. Podolí mělo famózní začátek soutěže, ale myslím, že i vinou zranění jim dochází dech. Zličín tím svým poctivým fotbalem doma vyhraje 2:0.

Hostivař - Vyšehrad B, tip 4:0
Tady asi není o čem. Zkušení hráči Slavík, Rada a Penc dali Hostivař dohromady a myslím, že výsledky v sezoně jsou velice dobré, i co se týče hry. S Vyšehradem si poradí 4:0.

Uhelné sklady - Kolovraty, tip 2:1
Myslím, že Uhelky pod Zdenou Šenkeříkem nabraly druhý dech. Dal to tam dohromady, klobouk dolů. Kluci chodí na tréninky, což se tam dlouho nedělo a baví je to! Navzdory postavení v tabulce překvapí a domácí zápas s Kolovraty zvládnou. Vyhrají 2:1.

Radotín - Královice, tip 3:2
Radotín je tým, který není tak nápadný, ale máme tam na hostování dva kluky, kterým hrozně držím palce, aby se prosadili a vrátili se k nám. Radotín domácí zápasy celkem zvládá, věřím, že vyhraje 3:2.

Žižkov B - Újezd nad Lesy, tip 5:1
Za mě jednoduché. Žižkov má kvalitní mladé kluky, kteří nakukují do druholigového áčka, Újezd je bohužel v této sezoně slušně rozpadlý. Nás tam ještě zápas čeká, takže to nechci zakřiknout, ale v tuhle chvíli by si s nimi měl Žižkov poradit a zvítězí 5:1.

I. A třída
Kunratice - Spoje, tip 1:3
Spoje znám, Venca Socher zvládá trénovat dokonce víc týmů najednou, v Kunraticích uspěje.

Cholupice - Slivenec, tip 0:3
Slivenec, který trénuje můj kamarád Aleš Majer, má našlapaný mančaft a v Cholupicích určitě bude chtít vyhrát, protože jejich cíl je postup do přeboru. Myslím, že zvítězí 3:0.

TIPNĚTE SI TAKÉ V PRAŽSKÉ TIPOVAČCE NA TIPEETU. DO HRY SE MŮŽETE PŘIHLÁSIT ZDE