Foto: Pavel Jiřík st.
Zbraslavský Sedláček dal lídrovi z Cholupic pět gólů za poločas! Napadalo to tam neuvěřitelně, říkal po výhře 7:0

Zbraslavský Sedláček dal lídrovi z Cholupic pět gólů za poločas! Napadalo to tam neuvěřitelně, říkal po výhře 7:0

Každá série jednou končí. V I. A třídě skupině B po jedenácti utkáních bez porážky padly Cholupice. U konkurenta ze Zbraslavi dostaly výprask 0:7! Pěti trefami se na něm podílel pětatřicetiletý útočník Ondřej Sedláček. „Moc jsem nevěřil, jak to tam padalo,“ směje se autor osmnácti gólů v této sezoně.

Už se vám někdy podobný kousek povedl?
Ne, ne, nikdy. Když jsem byl mladší, tak jsem hrával spíš ze zálohy, takže jsem se k zakončení tolik nedostával. Až na starý kolena hraju v útoku.

Možná je škoda, že jste nehrál v útoku hned. Každopádně, šli jste do zápasu s tím, že ukončíte sérii soupeře?
Přesně tak, to jsme chtěli. Trenér o tom hodně mluvil a my jsme chtěli vyhrát. Že to bude zrovna takhle vysoká výhra, to nás samozřejmě ani nenapadlo.

Poprvé jste slavil ve čtvrté minutě, hattrick byl hotový za dalších sedm minut. Říkal jste si, že máte splněno?
Napadalo to tam neuvěřitelně. U prvního gólu jsem vypíchl míč gólmanovi, druhý padl po centru hlavou a třetí mi připravil spoluhráč, to jsem dával z malého vápna. Že mám hotovo jsem si neříkal, ale moc jsem nevěřil tomu, jak to tam padá.

V poločase jste vedli 6:0, vy jste dal pět branek. Co na to říkali spoluhráči?
No narážky, že to budu mít drahý, už tam padaly. Tohle bude tak za litr (tisíc korun), člověk to ale rád zaplatí.

Nedávno jsem dělal rozhovor se Štěpánem Kacafírkem, který ve třetí třídě na Kutnohorsku dal deset, později i jedenáct branek v zápase. Víte o jeho střeleckém kousku a nemáte teď jako cíl něco podobného?
Na našem utkání se byl podívat můj brácha, který se Štěpánem před lety kopal. Takže jsme se právě o těch jeho kanonádách bavili. Ale já nemusím nikoho dohánět. Šanci, abych dal třeba šest branek, jsem měl. Ale už jsem se snažil taky nahrávat.

Gólů máte zatím na kontě osmnáct, to je parádní číslo. Je to vaše maximum?
Obvykle dávám kolem deseti gólů. Navíc to mám tak, že jindy třeba polovinu šancí nedám. Teď to tam ale padá. Třeba je to tím, že se mi před dvěma lety narodila dcera, tak jsem se víc uklidnil, když jsem táta. Na zápase taky byla, všichni jsme měli radost. Je brácha říkal, že jsem blázen, že by to takhle už nedal.

Oporou Cholupic je i bývalý hráč Zbraslavi Žižka. Pro něj to asi bylo hodně těžké, rýpali jste hodně?
Porazili jsme je, ale oni jsou pořád první v tabulce. Normálně jsme se pozdravili, my jsme spolu před lety hráli v béčku Sparty, byl v pohodě. Jasně, nechtěl prohrát, a aby k tomu dostali sedm gólů, kdo by z toho měl radost...

Tak mě napadá, jestli byste při těch schopnostech neměl kopat výš? Ze Sparty jste třeba hostoval ve druhé lize v Čáslavi...
Byl jsem tam rok na hostování spolu s Lukášem Zichem, co u nás chytá. Byl to rok předtím, než Čáslav druhou ligu vyhrála. Co se týče vyšších soutěží, kluci, co je hrají, my to samé po utkání říkali.

Co jste jim odpovídal?
Že mám za sebou řadu zranění, čtyři operace kolen, v noze mám šrouby, po utkání dva dny pořádně nechodím. Takže profi kariéru jsem ukončil, ta kolena nedovolila pokračovat. Už takhle stíhám jeden trénink v týdnu a zápas. A v něm už ani moc neběhám. (směje se)

To vám asi trenér rád odpustí, když budete střílet góly. Zápas se hrál v neděli večer, stihli jste tu výhru vůbec oslavit?
Slavilo se, to je jasné, že nějaká zelená padla. Ale bylo to spíš střídmě, schováme si to na rozlučku po podzimu. Čekají nás ještě dva zápasy, příště hrajeme s Braníkem, takže to bude zase těžký zápas.

Je cílem prohnat Cholupice a udržet se za nimi v závěru na druhém místě?
Přesně tak. Rozjeli jsme nějakou sérii, máme šest výher v řadě, tak bychom to rádi protáhli. Cholupice mají zápas k dobru a náskok. Když budeme po podzimu druzí, bude to dobrý.

Zmínil jste oslavu, ale druhý den jste šel normálně do práce. Věděli tam o vašem galapředstavení?
Věděli. Můj šéf hraje za zbraslavské béčko. Tak jsem to na něj zkoušel, jestli bych třeba nedostal volno. (směje se) Ale odpověděl mi, že možná, kdybych těch pět branek dal za béčko. Takže jsem normálně v práci.

Neříkal jste mu, aby se o podobný kousek pokusil on sám?
On by to měl složitější. Hraje na stoperu.


Zápas očima trenéra SK Zbraslav Martina Vnoučka

Věděli jsme, že Cholupice mají sílu, stačilo se podívat na to, kolik uhrály bodů a jaké mají skóre. Ale taky jsme věděli, že každá série jednou končí a chtěli jsme to být my, kdo ji ukončí. Podali jsme skvělý výkon, samozřejmě nejvíce vidět byl Ondřej Sedláček. Hattrick za sedm minut, to jsem ještě neviděl na vlastní oči. A pět gólů za poločas? Byla tam velká podpora spoluhráčů, ale jen to ukazuje, jaký cit pro hru Ondra má. Že dáme nakonec soupeři sedm gólů, to nečekal nikdo, vždyť oni vedli soutěž o parník. Rychle jsme vedli 3:0, ale já byl opatrný. Podržel nás i gólman Lukáš Zich, kluci padali do jejich střel. Ani za stavu 5:0 jsem si neříkal, že je hotovo. Za ta léta jsem zažil, že se takhle vedlo a stalo se, že se pak tým klepal za stavu 5:4, aby to dotáhl. Ale zvládli jsme to dohrát skvěle. Jsme na druhém místě, Cholupice pořád mají náskok, ale my dál chceme vyhrávat, o nějakém postupu se nebavíme. O bednu se ale chceme v konkurenci ČAFC, Zlíchova, Slivence či Braníku rvát. Naše dobré výsledky mě těší, ale ještě větší radost mám z toho, jak ke všemu teď kluci přistupují a při hře nepodcení žádnou maličkost.