Foto: Pavel Jiřík st.
Souhrn 12. kola přeboru: Třetí výhra Třeboradic, pětigólové příděly pro Vyšehrad B a Újezd nad Lesy
18.10.2021

Souhrn 12. kola přeboru: Třetí výhra Třeboradic, pětigólové příděly pro Vyšehrad B a Újezd nad Lesy

Třeboradice si doma poradily s rezervou Viktorie Žižkov 2:0 a pomalu se přibližují k nesestupové příčce. Bodovaly i Uhelné sklady za remízu na hřišti Admiry B. Naopak poslední Újezd nad Lesy a předposlední Vyšehrad B dostaly pětibrankové příděly na domácím hřišti. Kolovraty v divoké přestřelce doma přestřílely Zličín 7:4 a drží krásnou čtvrtou příčku.

Kolovraty - Zličín 7:4 (5:2)
Branky:
20. a 51. Kalenda, 3. Kuchta, 6. Votřel, 35. Sommer, 45. Gračko z penalty, 46. Hejno - 29. a 81. Jíra, 24. Uvíra, 64. vlastní Sommer. ŽK: 45. Cháb, 50. Jíra (oba Zličín). Rozhodčí: Jakl - Král, Zíka. Diváků: 60.
Kolovraty: Bébr - Ráža, Hladký (72. Dejmek), Votřel, Žitný - Gračko, Kuchta, Kalenda (69. Bláha), Sommer - Holík (83. Pokorný), Hejno (63. Hynek). Trenér: Jakub Slezáček.
Zličín: Schopf - Cháb, Hovorka (52. Vašut), Uvíra, Hájek (55. Karták) - Žák - Jíra, Kohout, Krpata, Stýblo - Merta (71. Vajdl). Trenér: Miroslav Vašut.

Hlasy trenérů
Jakub Slezáček (Kolovraty): „Musíme být s výkonem velmi spokojení. V úvodu jsme vedli rychle o tři branky, pak přišla zápletka a během pěti minut už to bylo jenom o gól. Vážím si toho, že jsme se nezačali bát a nezalezli. V 51. minutě už jsme vedli 7:2, kluci hýřili aktivitou, pohybem a byla na nich vidět velká chuť. Rozhodnuté utkání se pak už jen dohrávalo, ale hosté to nezabalili a chtěli hrát dopředu. Skóre se upravilo, nám to tam přestalo padat, ale i tak to byla povedená rozlučka s posledním domácím utkáním v letošním roce.”
Miroslav Vašut (Zličín): „Utkání se nám vůbec nepovedlo, velmi špatné vstupy do obou poločasů, nedůsledné bránění rohových kopů. Pro nás pořádná facka. Rychle musíme zapomenout.”

Nejlepší hráč Kolovrat: Lukáš Kalenda.
Nejlepší hráč Zličína: nikdo.


Podolí - Dukla JM 3:4 (0:3)
Branky: 49. Čmelík, 56. Jeník, 77. Němeček - 2. a 15. Kotlík, 11. Novák, 68. Brabenec. ŽK: 13. Zezula, 35. Bednář, 66. Čmelík, 85. Janoušek - 66. Inneman, 76. Lafek, 76. Brabenec. Rozhodčí: Andras - Kučera, Chládek. Diváků: 55.
Podolí: Bartoš - Němeček, Bednář, Zezula, Jeník (68. Schätz) - Čmelík (78. Šumník), Podobský, Janoušek (86. Hrubý), Kocour - Rosendorf (27. Vlasák), Brezina. Trenér: Petr Majer.
Dukla JM: Tlustý - Solař, Inneman, Březina, Lafek - Dominik Farkaš - Petrák, Damián Farkaš, Novák (90. Hruška), Brabenec (78. Čermák) - Kotlík. Trenér: Josef Světlík.

Hlasy trenérů
Petr Majer (Podolí): „Začátky zápasů nám v poslední době dělají obrovské problémy. Dukla se tak rychle dostala do komfortního náskoku 3:0, což mi připadalo jako zlý sen. Po tomto úvodu zápasu Dukla trošku polevila a půle se už jen tak dohrávala. Do druhé půle jsme si řekli, že pro nás začíná nový zápas a že se pokusíme nějakým způsobem alespoň se ctí utkání dohrát a něco s tím udělat. To se nám naštěstí podařilo a Duklu jsme začali přehrávat. Sebrali jsme jim pohodlný polštář, který měli, a zápas jsme jim znepříjemnili a myslím, že jsme je i trošku donutili začít přemýšlet a začít se malinko bát. Druhá půle z naší strany byla velmi dobrá, ale na body to bohužel nestačilo.”
Josef Světlík (Dukla JM): „Vstup do zápasu se nám vydařil a na vlně uspokojení potom došlo i k vystřízlivění. A potom, doufám, i k ponaučení. Za stavu 3:0 jsme přestali hrát, co jsme měli. Hráli jsme pohodlný fotbal, který Podolí po zásluze trestalo. Za naší lehkovážnost a nekvalitu jsme se potom třepali o výsledek až do konce. A to naprosto zaslouženě. Takhle to hrát nemůžeme.”

Nejlepší hráč Podolí: Vojtěch Čmelík.
Nejlepší hráč Dukly JM: Matyáš Lafek.

Královice - Hostivař 1:1 (1:1)
Branky: 19. Staněk - 4. Černý. V 81. minutě neproměnil Staněk (Královice) penaltu. ŽK: 62. K. Kučera - 29. J. Kučera, 55. Chrastina, 83. Proskočil. ČK: 42. Malík (Královice). Rozhodčí: Vítek - Tikal, Janků. Diváků: 65.
Královice: Hubínek - Hořický, Vlček (69. Pospíšil), Vacík, Malík - Krejča - Kučera, Chalupa, A. Krivosheev, Staněk - Marek. Trenér: Josef Marek.
Hostivař: Slavík - Chyle, Laštovka, Kučera, Sýkora (85. Kronovetr) - Lehner, Černý (63. Turek), Macháček, Wolf - Chrastina (63. Zmeškal), Proskočil. Trenér: Petr Procházka.

Hlasy trenérů
Josef Marek (Královice): „Začátek zase katastrofální, naše klasika. Čtvrtá minuta a zase prohráváme. Ten gól dostáváme čím dál tím dřív, to je špatný. Takový blbý gól, nejsme vzadu vůbec srovnaní. Prvních 15 až 20 minut byla Hostivař lepší, my jsme nehráli dobře. Potom jsme zjistili, že se dá hrát fotbal, spadlo to z nás a začali jsme být lepším týmem. Byli jsme víc na míči a dobře jsme kombinovali. Zaslouženě jsme vyrovnali po pěkné akci, kterou proměnil Lukáš Staněk. Pak nás zabrzdila zbytečná červená karta, to se nesmí stávat. Druhou půli jsme hráli jednodušší systém, šli jsme víc pod balon. Troufnu si tvrdit, že pro Hostivař není přednost, aby tvořila hru. Dostávali se sice do šancí, ale my jsme je měli taky. Nedali jsme penaltu, a tak to takhle dopadlo. Je to asi tak, že jsou obě strany spokojené s bodem, i když obě strany si myslí, že mohly i vyhrát.”
Petr Procházka (Hostivař): „Kdyby domácí dali penaltu, tak by asi vyhráli. Ale myslím si, že na šance a všeobecně je remíza zasloužená. Domácí i my máme zraněné, nemocné, vyloučené a nevím co všechno. Podle mě to byla jednoznačně spravedlivá plichta. Malinko víc gólových šancí jsme měli možná my, ale přežili jsme tu penaltu, tak to plichtou i dopadlo.”

Nejlepší hráč Královic: Alexandr Krivosheev.
Nejlepší hráč Hostivaře: Daniel Wolf.

Vyšehrad B - Motorlet B 0:5 (0:1)
Branky: 45. a 75. z penalty Simaichl, 69. a 87. Rossmann, 50. Vacek. ŽK: 36. Kankara, 89. Gerža - 25. Šírl. Rozhodčí: Štípek - Zima, Suchar. Diváků: 20.
Vyšehrad B: Lorenz - Topol, Melíšek, Pryšljuk, Mlejnek - Madej - F. Babka, Sejdia (51. M. Klán), Souček (73. Vodička) - Krčmář (46. H. Gerža), Kankara (46. Vojta). Trenér: Vladimír Pokorný.
Motorlet B: Hrubeš - Šibrava, Šírl (65. Václavík), Simaichl, Zelenka - Hrabina - Vacek (78. Kočiško), Kučerka, Ircing, Rossmann - Blažek (78. Novinský). Trenér: Jan Rajnoch.

Hlasy trenérů
Vladimír Pokorný (Vyšehrad B): „Béčko Motorletu produkovalo běhavý a agresivní styl hry. První poločas i tak žádné šance nepřinesl, přesto jsme těsně před pauzou inkasovali po standardce gól na 0:1. Ve druhé půli už soupeř dominoval a přidal další čtyři branky. Na rozdíl od předchozího zápasu v Královicích, kde jsme hráli dobře a vytvořili si spoustu příležitostí, jsme tentokrát měli jedinou gólovou šanci, ani tu jsme ale neproměnili.”
Jan Rajnoch (Motorlet B): „Věděli jsme, jak na tom Vyšehrad je, ale každý zápas je jiný, takže se mohlo stát cokoliv. Kluci k tomu přistoupili poctivě a zápas jsme měli rozhodnout už dávno v první půli. Pět branek je nakonec slušných. Navázali jsme na výkon ze Žižkova. Přístupem a vším jsme za vítězstvím šli od začátku a asi by bylo špatné, kdybychom to nezvládli.”

Nejlepší hráč Vyšehradu B: Tomáš Topol.
Nejlepší hráč Motorletu B: Tomáš Rossmann.

Přední Kopanina - Radotín 1:0 (0:0)
Branka: 63. Spizzirri. ŽK: 64. Ptáček, 72. Krejčí - 90.+1 Bialek. Rozhodčí: Stránský - Nebáznivý, Vojáček. Diváků: 71.
Přední Kopanina: Vávra - Karbulka (76. Pokorný), Škarda, Krejčí, Kučera - Huleš, Veleba, Spizzirri (83. Hajný), Boček (46. Mainolfi) - Ptáček (90.+1 Vágner), Vostracký (71. Schierreich). Trenér: Daniel Vott.
Radotín: Bártl - Pavel (72. Kubišta), Pivnička, Tvrdý, Bialek - Horníček, Bureš, Císařovský, Kulíšek - Louda ml., Doležal. Trenér: Jaroslav Louda.

Hlasy trenérů
Daniel Vott (Přední Kopanina): „Samozřejmě jsem strašně rád, že jsme vyhráli, že jsme vyhráli s nulou vzadu. Konečně jsme hráli s obranou, se kterou jsem si před začátkem sezony představoval, že hrát budeme. Povedlo se nám to až ve třináctém kole. Bohužel první poločas byl takový nemastný neslaný z obou stran. Myslím si, že jsme byli celkově lepší. Ve druhé půli jsme to vystupňovali. Kromě jedné šance, kdy jsme se vzadu nedohodli a soupeř mohl dát gól, tak jsme je k ničemu nepustili. Šlo jenom o to, jestli z našich šancí dáme gól my, nakonec jsme jeden dali. Jsme za to rádi a jedeme dál. Lepíme to, jak to jde. Chybí Urban, teď nám na poslední chvíli vypadl Pavel Šultes. Bez takových hráčů je dát gól stále složitější.”
Jaroslav Louda (Radotín): „Z mého pohledu by si to utkání zasloužilo remízu. My jsme hráli o hodně líp než minulý týden proti Podolí. Myslím si, že zápas měl určitou kvalitu. Bohužel se nám nedařilo v koncovce, obrana hrála poměrně solidně. Z jedné šance jsme dostali gól, pak už jsme na to nedokázali odpovědět. Tlačili jsme se dopředu, ale nevedlo to ke vstřelení branky.”

Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Vojtěch Veleba.
Nejlepší hráč Radotína: Filip Císařovský.

Třeboradice - Viktoria Žižkov B 2:0 (0:0)
Branky: 70. Šťovíček, 83. Jůzek. Ve 20. minutě neproměnil Viktorin (Třeboradice) penaltu. ŽK: 47. Klouček - 43. Kříž, 82. Janíček. Rozhodčí: Švorc - Tikal, Štěrba. Diváků: 60.
Třeboradice: Štika - D. Hruška, Červenka, Pařízek, Klouček - Janda - Šťovíček, Viktorin, Polívka (60. Chaloupka), F. Hruška - Jůzek. Trenér: Jan Klíma.
Žižkov B: Slanina - Poustecký, Šmalcl, Mucha, Pařízek (70. Janíček) - Faigl (46. Blažek), Kříž (78. Gábor), Fleišman, Vild - Štěpánek, Kop. Trenér: Zdeněk Koukal.

Hlasy trenérů
Jan Klíma (Třeboradice): „Až na dvě malé šance jsme v první půli Viktorku k ničemu nepustili. Měli jsme poločas vyhrávat 3:0, protože jsme měli stoprocentní šanci, nedali jsme penaltu, pak tam byla ještě jedna tutovka z rohu. Celkově jsme byli lepší tým, měli jsme víc šancí. Viktorka se jenom spoléhala na brejky, které se nám dařilo zachytit. Jak jsme dali gól, tak už jsme měli zápas pod kontrolou. Už jsme zase ve hře, je to lepší a lépe se nám bude dýchat.”
Václav Knížek, asistent trenéra (Žižkov B): „Prohráli jsme zaslouženě. Nevstoupili jsme do zápasu vůbec dobře, nedařila se nám hra, nedařilo se nám nic, nevytvářeli jsme si šance. Soupeř byl lepší v bojovnosti a zaslouženě nás přehrával. V první půli jsme ještě přestáli penaltu. Za celý zápas jsme se vůbec nedostali do hry.”

Nejlepší hráč Třeboradic: Pavel Červenka.
Nejlepší hráč Žižkova B: Trenéři týmu se rozhodli nejlepšího hráče zápasu nevybírat.

Admira B - Uhelné sklady 0:0
ŽK: 79. Heinzel, 90.+1 Trajhan - 21. Jahoda, 78. Ribeiro, 84. Steinocher, 90.+3 Borský. Rozhodčí: Kohout - Havel, Plášil. Diváků: 53.
Admira B: Jungr - Kotek (84. Procházka), Křížek, Heinzel, Pronyšyn - Trnka, Horváth (46. Pavlata), Pelikán, Drescher (46. Milner) - Trajhan, Karvánek (57. Jung). Trenér: František Peřina.
Uhelné sklady: Borský - Ribeiro (89. Stolfa), Jahoda, Steinocher, Ramba - Belán, Šafránek, Procházka, Kaisler - Zilvar, Begovič. Trenér: Zdeněk Šenkeřík.

Hlasy trenérů
František Peřina (Admira B): „Remíza je pro nás určitě málo. Trošičku jsme prohospodařili první poločas, kdy jsme měli čtyři, pět šancí, které jsme nedali. Nepodařilo se nám branku dát a druhou půli už narůstala nervozita. Dostávali jsme se do situace, že kdybychom hráli dva roky, tak bychom gól nedali. Nicméně musím uznat, že Uhelky mají viditelně výkonnostní vzestup. Je tam znát práce trenéra, víc trénují. Mužstvo jde hodně nahoru, takže z tohoto pohledu musím říct, že remíza není neúspěch. Šafránek tam měl pět minut před konce stoprocentní šanci, takže jsme mohli i prohrát. Zasloužili bychom si spíš vyhrát my, ale výsledek nevidím jako tragédii. Uhelky se opravdu hodně zvedají, mají kvalitní hráče, kteří to u nás ukázali. Vydrželi s námi i fyzicky."
Zdeněk Šenkeřík (Uhelné sklady): „Kluci odvedli velmi dobrý výkon, bylo tam velké nasazení. Soupeř byl kvalitní, v kombinaci lepší, my jsme tomu dlouhou dobu dokázali odolávat, a když už byl soupeř psychicky unavený, tak jsme mohli zápas zvládnout. V 85. minutě měl tutovou šanci Šafránek. Já jsem klukům po zápase poděkoval a řekl jim, že je vidět, že se v kabině i na hřišti tvoří dobrá energie. Po nás je to cenný bod.”

Nejlepší hráč Admiry B: Dominik Trnka.
Nejlepší hráč Uhelných skladů: Adam Borský.

Újezd nad Lesy - Újezd Praha 4 0:5 (0:4)
Branky: 5. a 13. Jeřábek, 21. Pěnkava, 28. Špaček, 87. Doležel. ŽK: 35. Foltman, 45. Příhoda, 72. Mruvčinský, 90. Kohout (všichni Újezd n. L.). Rozhodčí: Zelený - Šaróka, Borodáč. Diváků: 76.
Újezd nad Lesy: Pecho - Novotný, Příhoda, Foltman, Heteš - Veselovský, Mruvčinský, Koryta (58. Hlubuček), Bednář (71. Holeček) - Duka, Kohout. Trenér: Josef Šimek.
Újezd Praha 4: Ježek - Jankú, Malčánek, Valeš, Špaček (80. Navrátil) - Vrabec - Jeřábek (65. Kaiser), Štefan, Řezníček, Pěnkava (76. Daňhel) - Běhounek (65. Doležel). Trenér: Karel Jeřábek.

Hlasy trenérů
Josef Šimek (Újezd nad Lesy): „Hodnocení našich zápasů jsou podobná. Soupeř je kvalitativně někde jinde. Má lepší zakončení, to se potom na výsledku projeví. Nám se v zápase nepodaří najít nějaký klíč, jak se chytit. I když to nějak měníme. Samozřejmě jsou u toho nějaké absence, protože jsme snad ještě nehráli ve stejné sestavě. To mají ale všechny týmy. Tentokrát ta kvalita chyběla hodně. Víc se na tom asi hodnotit nedá.”
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4): „První poločas byl zcela v naší režii a vytvořili jsme si čtyřgólový náskok. Druhá půle už se jenom dohrávala. Pátý gól jsme přidali až v závěru.”

Nejlepší hráč Újezdu nad Lesy: Tomáš Duka.
Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Jakub Řezníček.