Foto: PFS
Pražské výběry v Mezikrajské soutěži porazily týmy Plzeňského kraje

Pražské výběry v Mezikrajské soutěži porazily týmy Plzeňského kraje

Na umělé trávě ABC Braník se odehrálo 3. kolo Mezikrajské soutěže. Soupeřem výběrů Prahy byly výběry Plzeňského KFS U13 a U14. Utkání mladší kategorie bylo odehráno ve vysokém tempu, ale někdy na úkor kvality. Po prohraném prvním poločase se domácím po změně stran podařilo vstřelit dvě branky a zvítězit 2:1. Utkání výběrů U14 bylo vyrovnané pouze v prvním poločase, který skončil 1:0. Po přestávce Pražané výrazně přidali a skóre narostlo o sedm krásných branek. Konečný výsledek 8:0 byl pro soupeře krutý. Výběry Pražského fotbalového svazu tak navázaly na úvodní jasné výhry proti výběrům Karlovarského fotbalového svazu.

Pražský FS U13 – Plzeňský KFS U13 2:1 (0:1)
Branky: Kubíček, Krejčí - Zýka.
Sestava: Francl René, Mašát Jakub – Belžík Václav, Pitro Jan, Zeman Jakub, Böhm Sebastian, Kuneš Jan, Doležal František, Kostka Vojtěch, Jelínek Štěpán, Kubeš Jan, Ilinčič Aleksa, Srb Matouš, Kupera Jaromír, Kubíček Jan, Krejčí Tobiáš, Pech Sebastian, Azaka Lewis.

Hodnocení: „Do prvního domácího utkání jsme nevstoupili šťastně a soupeře pustili lacino do vedení. Poté se nám nedařilo kombinovat, je vidět, že kluci potřebují čas se naladit na nový herní formát, kterému určitě neprospívají malé branky. Přesto se nám podařilo utkání otočit a dotáhnout do vítězného konce, ovšem výkon nebyl rozhodně ideální,“ řekl trenér výběru Ondřej Jura.

Pražský FS U14 – Plzeňský KFS U14 8:0 (1:0)
Branky: Kotíšek 2, Tvrdý 2, Holinka, Topič, Pastyřík, Mikuda.
Sestava: Tutunovič Nicolas, Macháček Šimon – Ferenc Tomáš, Fuksa Jan, Jeřábek Tomáš, Roubíček Marek, Frolík Ondřej,Holinka Vilém, Sochůrek Hugo, Raba Samuel, Kubů Patrik, Topič Jonáš, Mikuda Oskar, Kuntoš Patrik, Kotíšek Maxim, Pastyřík Martin, Potměšil Petr, Tvrdý Matyáš.

Hodnocení: „Čekal nás mnohem připravenější a sehranější tým, než tomu bylo v prvním kole, konečný výsledek trochu mate. Do přestávky soupeř výborně kombinoval, což jsme mu ovšem svou nedůsledností v osobních soubojích celý poločas usnadňovali. Po přestávkovém připomenutí principů naší hry už to bylo z naší strany úplně o něčem jiném. Aktivním presinkem jsme získávali daleko více míčů na polovině soupeře, byli jsme v mnohem větším pohybu, a tím získali nad utkáním kontrolu. Při gólových akcích kluci nakonec ukázali i fotbalovou kvalitu,“ řekl trenér výběru Martin Lilling.


Související články