Foto: Jiří IPSER
Povýšení na Slavii, účast v SuperStar i další gól, jen Újezd je pořád bez výhry. Nemáme kvalitu na přebor, řekl Hlubuček
12.10.2021

Povýšení na Slavii, účast v SuperStar i další gól, jen Újezd je pořád bez výhry. Nemáme kvalitu na přebor, řekl Hlubuček

Dal gól, jenže nakonec byl rád, že z areálu Uhelných skladů zmizel. Daniel Hlubuček jen těžce kousal drtivou porážku 1:7, kterou Újezd nad Lesy v Pražská teplárenská přeboru schytal. Uhelné sklady naopak slavily druhou výhru v sezoně. „Chtěl jsem zmizet s přítelkyní na hory, do mého rodného Trutnova. Potřeboval jsem si vyčistit hlavu,“ přiznal autor jediné trefy poražených, kteří tak zůstávají na posledním místě soutěže. Mužstvu k lepším výsledkům nepomáhají ani Hlubučkovy góly, kterých už dal šest, ale Újezd má v tabulce pořád pouze jen dva body.

Před výkopem byl rozdíl mezi oběma týmy jeden bod. Vnímali jste zápas jako šanci zlomit sezonu k lepšímu?
Samozřejmě jsme si říkali, kdy jindy zabrat než tady, proti soupeři, co je na tom v tabulce podobně. Jasně, že jsme vnímali, že Uhelné sklady také prohrávají, ale nedostávají tolik branek jako my. Ale chyběli jim před zápasem s námi hráči, třeba útočník Václav Klán, tak jsme věřili, že bude šance.

Docela brzy jste o ni přišli, co?
Bohužel. V desáté minutě jsme dostali gól. Pak jsme sice měli i my jednu velkou šanci na vyrovnání, ale nedali jsme. Přebor je kvalitní soutěž, když jsme v takovém rozpoložení, v jakém jsme, tak ji prostě musíte proměnit. Jenže to se nestalo. Nedaří se nám, kupíme triviální chyby, na hřišti byla z naší strany při tom vývoji vidět i určitá frustrace.

Přišlo mi, že hráči vašeho týmu se vydávají ze všech sil, ale kvalita prostě scházela...
Každý se snažil odevzdat maximum, bojujeme. Ale také to všechno máme v hlavách. Určitě tam po těch covidových pauzách prostě chybí výkonnost. Podívejte se, kolik hráčů od nás odešlo, chybí nám kostra týmu, lídr týmu.

Další ranou byl asi brzký konec útočníka Vojtěcha Hadaščoka, jenž zamířil do třetí ligy a hned se tam blýskl hattrickem. Zasáhlo to tým?
Byl to hráč se zkušenostmi z vyšší soutěže, určitě mohl tým táhnout a najednou jsme ho neměli. V generálce se nám zranil záložník Tomáš Duka a naskočil až nyní, hrál po strašně dlouhé době. Standa Kodr má zdravotní problémy, byl na zápase jen jako fanda. Hrát nemohl ani Lukáš Vávra. Je toho zkrátka moc. Navíc máme áčko a rezervu, lidí na dva týmy je málo a lepí se vše, jak se dá. Určitě víme, co nás trápí, určitě to není obhajoba chyb, kterých se na hřišti dopouštíme. Ale je to věc, která vás v kvalitní soutěži, jakou přebor je, prostě ovlivní.

Na Uhelných skladech vás srazila i červená karta a další góly do přestávky. Za stavu 0:4 z pohledu vašeho týmu bylo v kabině docela živo. Co se dělo?
Bylo jasné, že tu důležitou partii jsme rozehráli špatně. Přitom pak o deseti už tam nebyly zase tak špatné pasáže. O poločase jsme si k tomu s hráči něco řekli. Já měl proslov během utkání se Zličínem, ale nepomohlo to. Tentokrát to vzal na sebe kapitán Příhoda. Když už jsme pak po přestávce dali gól, tak si snad za deset sekund necháme dát další... Nedá se nic dělat. Kvalitu na přebor v současné chvíli nemáme, makáme z úcty ke klubu, který máme rádi. Porážka 1:7 nás bolí.

To vypadá, že cílem bude spíš sezonu důstojně dohrát a neinkasovat takové příděly. Trochu se dalo čekat, že po odchodu sponzora a řady hráčů přijdou problémy, ne?
Sezona není rozjetá dobře, kádr je úzký a šance nejsou úplně velké, jestli se něco nestane. Zvláště, když si uvědomíte, že padají čtyři týmy. My chceme konec podzimu zvládnout co nejlépe, budeme bojovat, aby bodová propast ještě nenarostla.

Újezd nad Lesy se i v minulosti propadl do nižší soutěže. Pokud Pražská teplárenská přebor nezachráníte, budete to brát jako možnost znovu se nadechnout?
Možná by to vzhledem k té situaci bylo lepší, ale teď se hraje přebor a musíme to odpracovat na maximum. V nižší soutěži by se asi v tuhle chvíli tenhle tým cítil lépe, začal by se doplňovat kádr, hrálo by se třeba v polovině tabulky, nebo třeba okolo pátého místa. Opravdu nám odešlo hodně hráčů, je to vidět.

Není vám jako bývalému gólmanovi líto současné jedničky Daniela Pecha?
Samozřejmě je. I já jsem jednou v přípravě dostal jedenáct gólů. Určitě to není příjemné. Ale já všem říkám, že nemít takového gólmana, tak bychom těch branek dostávali ještě víc. V brance máme kvalitu, za ty porážky nemůže. V gólmanovi u nás problém není.

Takže vás nenapadlo, že byste navlékl znovu brankářské rukavice?
Kdepak, já se rád porvu o místo v sestavě v poli. Když se mi povede dát nějaký ten gól, je to taková částečná náplast na ty špatné výsledky.

Takže brankářskému řemeslu už jen učíte mladé gólmany ve Slavii. Tam jste v poslední době povýšil, že?
Pět let jsem byl u kategorie 12-13 let. Teď jsem se posunul k šestnáctce a sedmnáctce, kde pracují David Střihavka a Karel Piták, je příjemné být blízko takovým hráčům, kteří toho během kariéry tolik dokázali. U těch dvanáctiletých je to hodně o základech, vidíte, jak se lepší. Teď jsem se během trenérské kariéry posunul výš a mám z toho radost.

Zviditelnil jste se i na televizní obrazovce, kdy jste šel do konkurzu na Superstar. Jak vás to napadlo?
To nenapadlo mě. Ozvala se mi produkce televize Nova. Byl jsem oslovený a přihlásil jsem se. Nakonec jsem se dostal do televizního kola, hodně mi na tom záleželo. Třikrát v týdnu jsem chodil na zpěv.

To jste častěji zpíval, než se věnoval fotbalu, ne?
To se může zdát, fotbalu jsem měl pořád hodně. V Újezdu i na Slavii.

Nakonec to s postupem dál v Superstar nevyšlo, co jste na to říkal?
Porota řekla, že to nebyla nějaká ostuda, prostě tam byli lepší. Režisér mi vybral píseň, co jsem moc nechtěl, ale říkal jsem si, že když si myslí, že to bude dobré, tak do toho půjdu. Hodně taky dělá tréma, čekal jsem deset hodin, než na mě přišla řada... Odvedl jsem nejlepší výkon, jaký jsem v dané chvíli mohl.

Ano jste při hodnocení vašeho výkonu dostal od zpěváka Habery, to vás jistě potěšilo...
Určitě. I kvůli tomu nelituji, že jsem do toho šel. Nakonec mě tam pohřbil Leoš Mareš (směje se), velký slávista. Co se dá dělat, jedeme dál.



Fotografie

Související články