Foto: PFS
Vítězný vstup výběrů Prahy U13 a U14 do nového ročníku Mezikrajské soutěže

Vítězný vstup výběrů Prahy U13 a U14 do nového ročníku Mezikrajské soutěže

Po dlouhé době se opět rozběhla Mezikrajská soutěž, do které pražské výběry vstoupily až ve druhém kole. Utkání proti výběrům Karlovarského KFS U13 a U14 se odehrály na UMT v Sokolově. V kategorii U13 se hrálo 8+1na 2x45 minut, hřiště od vápna k vápnu. Byl to první zápas výběru, což bylo znát na souhře. Postupem času se Pražané zlepšovali a výsledkem je vítězství 6:1. Výběr U14 svého soupeře od začátku přehrával, což vyjádřil i gólově a konečné skóre 0:7 bylo pro domácí ještě přijatelné.

Karlovarský KFS U13 - Pražský FS 1:6 (1:3)

Branky: Procházka - Holub 2, Kos 2, Švec, Forejt.
Sestava: Mareš Jan - Penc Maxmilian, Matějka Lukáš, Voříšek Matěj, Cibulka Oskar, Holub Jan, Novák Nikola, Svoboda Jaroslav, Mirzoev Gabriel, Kratochvíl Jakub, Mašek Ondřej, Hegar Tomáš, Heisig Pavel, Albert Klečar, Forejt Lukáš, Kos Jan, Švec Viktor.

Hodnocení: „Odehráli jsme náročné utkání v těžkých podmínkách. První ostrý start pro hráče této kategorie doprovázel nervózní začátek, na hřišti jsme se hledali a nedařilo se nám v kombinaci ani v zakončení. Postupem času nám narostlo sebevědomí a nastříleli jsme šest branek. Hráči si také vyzkoušeli různá rozestavení a věřím, že jejich úroveň poroste každým zápasem,“ řekl trenér výběru Ondřej Jura.

Karlovarský KFS U14 - Pražský FS 0:7 (0:2)

Branky: Fejfar 2, Kubica 2, Jeřábek, Hocek, Tvrdý.
Sestava: Macháček Šimon, Tutunovič Nicolas – Chaluš Štěpán, Ferenc Tomáš, Jeřábek Tomáš, Pospíšil Jiří, Frolík Ondřej, Fejfar Matěj, Pastyřík Martin, Raba Samuel, Slezák Dalibor, Plachý Vítek, Spizzirri Mateo, Kuntoš Patrik, Hocek Jonáš, Kubica Jonáš, Tvrdý Matyáš.

Hodnocení: „Kluci zápas odehráli velmi dobře. Individuálními schopnostmi a dovednostmi soupeře převyšovali, po pěkných akcích vstřelili sedm branek. Po celý zápas jim nechyběla chuť se prosadit, a tak můžeme být se vstupem do Mezikrajské soutěže spokojeni,“ řekl trenér výběru Martin Lilling.