Foto: Jiří IPSER
Porazit Admiru B? Už bylo na čase. Jasný cíl je vyhrát přebor, řekl Kotlík, hrdina přeborového šlágru

Porazit Admiru B? Už bylo na čase. Jasný cíl je vyhrát přebor, řekl Kotlík, hrdina přeborového šlágru

Odmakal celý zápas, měl toho dost, ale na tváři mohl hrát kanonýrovi Dukly Jižní Město Ondřeji Kotlíkovi spokojený úsměv. Jeho tým vyhrál po čtyřech letech na půdě Admiry B 3:2 a on k tomu pomohl dvěma trefami, na třetí branku přihrál. „Admira sice vedla, ale věděli jsme, že máme čas zápas urvat. A jsme rádi, že se to povedlo,“ vykládal bombarďák Dukly JM.

Záříte spokojeností a vypadá to, že je hodně příjemné zvykat si, že po zápase můžete spustit vítězný pokřik...
Konečně táhneme za jeden provaz, makáme jako tým, jsme rádi, že to vychází a jsme první v tabulce.

Tahle výhra asi chutná trochu jinak než třeba ta v Třeboradicích, kde byla otázkou jen výše skóre, že?
Tam to bylo jen a jen o nás, o prvním gólu. Ten jsme dali hodně brzy, rychle jsme přidali další. Hodně nám to pomohlo. Třeboradice navíc byly ve špatné sestavě, měly hodně zraněných. Jsme rádi, že jsme to zvládli rozhodnout tak rychle.

Naopak v utkání proti béčku Admiry jste dostali gól jako první. Soupeř přitom až do tohoto duelu dostal jen čtyři branky, hrklo ve vás v tu chvíli, že máte problém?
Určitě v nás hrklo. Do prvního gólu jsme hráli my víc s balonem, ale trefili se oni a vedli. Tak už to bývá, takový je fotbal. Ale věděli jsme, že ta branka padla docela brzy a že dokážeme zápas nakonec urvat. A taky jsme ho urvali.

V utkání jste nakonec vedli i 3:1, jenže soupeř bleskově snížil, takže zmizel ten jakýsi pohodlný polštář v podobě náskoku o dvě branky...
Trošku jsme v tu chvíli asi usnuli, přestali jsme hrát a oni nás za to potrestali. Ale zase se ukázalo, kdo je silnější. Zase jsme okamžitě zapnuli a myslím, že jsme pak Admiru B do ničeho nebezpečného nepustili. Celý zápas neměli pořádnou šanci.

Admiru B jste neporazili čtyři roky. Mysleli jste na to před zápasem?
To bylo na hřišti na Hovorčovické. Tam jsme vyhráli 2:1, už bylo na čase je porazit. Pak tam byl třeba zápas, kdy jsme vedli 3:1 a skončilo to 3:3, když nám dali gól pět minut před koncem. Tak konečně jsme to zase dotáhli do vítězného konce.

Přebor má za sebou třetinu, na nějaké velké soudy je brzy, ale Dukle JM se každopádně daří jet podle plánu, že?
Máme jasný cíl, a to je vyhrát přebor. Nic jiného nás nezajímá a jdeme si za tím.

Tyhle plány se daří naplňovat i díky vašim kanonádám. I Admiru B jste složil dvěma góly a jednou asistencí. Ofenzivní manévry si asi neskutečně užíváte, co?
Statistiky asi něco ukazují, ale není to vážně jen o mně. Kdyby mi kluci nedávali skvělé přihrávky, tak bych určitě tolik gólů neměl. Je to konečně tým a je vidět, že táhneme za jeden provaz.

Ani vy nejste sobec a přihráváte na góly.
Sám se divím, kolik těch asistencí už v téhle sezoně mám. Já si myslím, že za těmi dobrými výsledky je hlavně to, že máme stabilní obranu a daří se nám držet i nuly. Z toho máme radost.

Vlastně jedinou porážku vám uštědřil Žižkov B. Byl hodně posílený, nebo čím to bylo, že vám nasázel sedm branek?
My jsme nekoukali na to, jestli mají nabito, nebo nemají. Tam jsme prostě nebyli v TOP formě. Nějak se to sešlo. Byla to jedna prohra, sice vysoká, ale je jen jedna. Jsem rád, že to s námi nic neudělalo a jedeme dál.



Fotografie

Související články