Foto: Jiří IPSER
Souhrn 10. kola přeboru: Dukla JM vyhrála na Admiře a upevnila si vedení. Třeboradice mají druhou výhru
04.10.2021

Souhrn 10. kola přeboru: Dukla JM vyhrála na Admiře a upevnila si vedení. Třeboradice mají druhou výhru

Dvě zásadní události přineslo odehrané 10. kolo Pražská teplárenská přeboru. Ve šlágru kola dokázala Dukla Jižní Město vyhrát na hřišti Admiry B 3:2 a upevnila si vedení v tabulce. Na jejím konci se odehrál duel ohrožených: Třeboradice - Uhelné sklady. Domácí dvakrát prohrávali, aby nakonec z penalty strhli vítězství na svou stranu. Připsali si svou druhou výhru - na místo znamenající záchranu ztrácí šest bodů. Na svou první výhru stále čeká Újezd nad Lesy, který doma podlehl Zličínu.

Vyšehrad B - Viktoria Žižkov B 0:6 (0:2)
Branky:
24. a 56. Vild, 4. Fleišman, 59. Jan Štěpánek, 71. Faigl, 75. Ahmed. ŽK: 39. Madej, 67. M. Krivosheev, 88. Ahizan (všichni Vyšehrad B). Rozhodčí: Havel - Kohout, Nebáznivý. Diváků: 40.
Vyšehrad B: Lorenz - Novičichin, Pryšljuk, Mlejnek (70. Procházka) - Pokorný - Kankara (60. Nedavaška), Madej, M. Krivosheev (70. Ahizan), Souček (60. Jakub Štěpánek) - Krčmář, M. Klán. Trenér: Jaroslav Klíma.
Žižkov B: Slanina - Poustecký (63. Faigl), Šmalcl, Mucha, Blažek (67. Kříž) - Kadlec (81. Janíček), Kytka - Ahmed, Fleišman, Vild (81. Trávníček) - Jan Štěpánek. Trenér: Zdeněk Koukal.

Hlasy trenérů
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Žižkov byl velmi kvalitním a běhavým soupeřem, který navíc dobře pracoval s balonem. My naopak děláme naivní chyby vzadu. Zasloužili bychom si dát alespoň gól, ale to je pro nás v současnosti science fiction. V poli to přitom v některých úsecích hry tak špatné nebylo a pokud bychom narazili na jiného soupeře, třeba bychom bod udělali.”
Václav Knížek, asistent trenéra (Žižkov B): „Jednoznačná záležitost, mohli jsme vést výrazným rozdílem už v prvním poločase, kdy jsme zahodili snad pět tutovek. Ve druhé půli jsme se v tomto směru zlepšili, začali dávat góly a nakonec mohli klidně vyhrát i dvouciferným skóre. Hráči Vyšehradu se sice snažili, měli dvě šance, ale my jsme byli zkrátka lepší.”

Nejlepší hráč Vyšehradu B: Petr Lorenz.
Nejlepší hráč Žižkova B: Trenéři týmu se rozhodli nejlepšího hráče zápasu nevybírat.


Motorlet B - Újezd Praha 4 0:2 (0:2)
Branky: 27. Štefan, 36. Pěnkava. ŽK: 70. Filip (Motorlet B). Rozhodčí: Kučera - Šaróka, Zima. Diváků: 70.
Motorlet B: Vyčichl - Průša, Filip, Simaichl, Šibrava (58. Sehedi) - Hrabina (79. Kočiško) - Vacek, Kučerka, Ircing, Zelenka - Rossmann (81. Novinský). Trenér: Jan Rajnoch.
Újezd Praha 4: Ježek - Jankú, Malčánek, Valeš, Jeřábek (46. Přibyl) - Pěnkava, Vrabec - Štefan (81. Navrátil), Řezníček (87. Krejčí), Kaiser - Běhounek (73. Doležel). Trenér: Karel Jeřábek.

Hlasy trenérů
Jan Rajnoch (Motorlet B): „V přípravě hráčům říkáme, že Újezd má zkušený zkonsolidovaný mančaft a umí si pomoct standardními situacemi - a dostaneme dva góly z rohu. Je to pořád dokola. Co si řekneme před zápasem, to na hřišti vůbec neplatí. Všechno je úplně obráceně, takhle to rozhodně dál nepůjde. Pokud někdo chce k tomu přistupovat takhle, tak v týmu nemá co dělat. Teď to samozřejmě nezměníme, co se týče kádru, ale samozřejmě, pokud se to nezlepší, tak se nad tím budeme muset hodně zamyslet. Chybí zodpovědnost, touha výsledek zvrátit, špatný pohyb, absolutně nic, co bychom chtěli hrát. Samozřejmě nějaké dvě šance jsme tam za stavu 0:0 měli, bohužel jsme je neproměnili a Újezd to potrestal. Má dobrý a zkušený mančaft. Bohužel jsme zase zpátky, kde jsme být nechtěli. Pořád nemůžeme říkat, že kluci jsou mladí a nezkušení. Jestli chtějí hrát něco výš, tak už by na sebe měli vzít nějakou zodpovědnost.”
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4): „Se třemi body jsme spokojení, s předvedenou hrou určitě ne. První půle byla jakžtakž vyrovnaná, ale druhá půle se nám moc nepovedla. Soustředili jsme se na udržení výsledku, takže jsme toho moc nepředvedli.”

Nejlepší hráč Motorletu B: Martin Filip.
Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Jakub Pěnkava.


Kolovraty - Radotín 3:1 (1:1)
Branky: 7. Bláha, 67. Hladký, 87. Kuchta - 17. Kulíšek. ŽK: 71. Sommer (Kolovraty). Rozhodčí: Tikal - Štěrba, Mičko. Diváků: 45.
Kolovraty: Kudrna - Ráža, Hladký, Votřel, Žitný - Gračko, Kuchta (89. Dejmek), Kalenda, Sommer - Bláha (65. Holík), Hejno. Trenér: Jakub Slezáček.
Radotín: Saladiak - Tyburec (86. Havlát), Pivnička, Tvrdý, Bialek - Horníček, Bureš (74. Louda ml.), Císařovský, Kulíšek (83. Mašek) - Maruš (54. Kubišta), Doležal. Trenér: Jaroslav Louda.

Hlasy trenérů
Jakub Slezáček (Kolovraty): „Do utkání jsme vstoupili aktivně a dostali jsme se do brzkého vedení. Po vyrovnávací brance, po nějaké 20. minutě, převzal soupeř iniciativu a měl lepší pohyb. Ve druhém poločase jsme se zlepšili, šli víc za vítězstvím a byli nebezpečnější. A přesto, že jsme postrádali přesnost v poslední třetině hřiště, tak jsme se nakonec prosadili dvěma pěknými brankami. Obzvláště vítězný gól Filipa Hladkého se nám zapsal do paměti na hodně dlouho.”
Jaroslav Louda (Radotín): „První poločas byl vyrovnaný se šancemi na obou stranách. Prohrávali jsme a dokázali jsme zareagovat a vyrovnat. Ve druhém poločase už byly Kolovraty lepší. Ve chvíli, kdy daly krásný gól na 2:1, tak jsme ještě měli šanci na vyrovnání, ale bohužel jsme při naší snaze útočit zase inkasovali a už s tím nic neudělali.”

Nejlepší hráč Kolovrat: Tomáš Kuchta.
Nejlepší hráč Radotína: Milan Bialek.


Podolí - Hostivař 0:1 (0:1)
Branka: 4. Rada. ŽK: 63. Brezina, 73. Čmelík - 26. Černý, 51. Rada, 83. Macháček. Rozhodčí: Popelka - Vojáček, Plášil. Diváků: 50.
Podolí: Bartoš - Němeček, Bednář, Štrajt (59. Sulek), Čmelík - Šumník (65. Sitta), Podobský (85. Vlasák), Jeník, Kocour - Hrubý, Brezina. Trenér: Petr Majer.
Hostivař: Provazník - Laštovka, Boubín (7. Chrastina, 90.+1 Slavík), Kučera, Sýkora - Wolf, Rada, Macháček, Kronovetr, - Černý (86. Fejfar), Lehner. Trenér: Petr Procházka.

Hlasy trenérů
Petr Majer (Podolí): „Tenhle zápas se nám vůbec nepovedl. I přesto, že jsme hráli doma, tak se nám nedařilo, nedařila se nám hra, kterou chceme hrát. Chybělo tam potřebné nasazení. Asi jsme si nezasloužili, neříkám že bodovat, ale určitě vyhrát. To, že jsme prohráli 0:1 je další věc. Dostali jsme rychlý gól ze standardní situace, kdy to Rada trefil pěkně. Dostali jsme se hned do hendikepu a do konce zápasu jsme se z toho nevzpamatovali.”
Petr Procházka (Hostivař): „Před zápasem nám vypadli dva hráči, Penc a Žampa. Tedy hráči, kteří umí podržet balon směrem do ofenzivy. K tomu zraněný Proskočil, ale to mají všechny týmy. To, co jsme měli připravené před zápasem, tak jsme na poslední chvíli museli měnit. Soupeř neměl jedinou brankovou šanci, i když nás trošku tlačil. První půli jsme byli trošičku lepší, druhou už jsme trošku zalezli. Jako vždycky, když se dostaneme do vedení. Máme vynikající obranu, přes nás se nikdo jen tak nedostane a myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě.”

Nejlepší hráč Podolí: nikdo.
Nejlepší hráč Hostivaře: Jan Kučera.


Přední Kopanina - Královice 2:2 (1:2)
Branky: 25. Mainolfi, 69. Spizzirri z penalty - 27. Staněk z penalty, 32. Vlček. ŽK: 14. Asad - 40. Malík, 88. Kučera. Rozhodčí: Kohout - Stěhule, Chrenko. Diváků: 76.
Přední Kopanina: Vávra - Boček (46. Vik), Čihák (87. Schierreich), Škarda, Huleš - Veleba, Krejčí, Mainolfi, Spizzirri - Ptáček, Asad (46. Šultes). Trenér: Daniel Vott.
Královice: Hubínek - Hořický, Vlček, Vacík, Malík - Krejča - Pospíšil, Chalupa, Kučera, Staněk - Marek. Trenér: Josef Marek.

Hlasy trenérů
Daniel Vott (Přední Kopanina): „Mám takové smíšené pocity. Zase jsme odehráli příšernou první půli, když jsme si mysleli, že to půjde samo. To jsme se šeredně spletli. Udělali jsme nějaké změny, prostřídali jsme, důležitý byl příchod Pavla Šultese. Druhý poločas už jsme byli jednoznačně lepší, mám v sobě trošku zklamání. První poločas lepší Královice, druhý lepší my a jsem přesvědčený o tom, že ve druhé půli jsme těch šancí měli tolik, že jsme měli a mohli zápas nakonec vyhrát. Vyhrát to chtěly i Královic, na přebor to bylo velice solidní utkání. Opravdu mám v sobě trošku hořkost, že jsme tři body neurvali.”
Josef Marek (Královice): „První půli, na to že jsme klasiky zase prohrávali, tak to nebylo špatné. Myslím si, že jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme to otočili na 2:1. Měli jsme tam ještě nějaké šance, které jsme nedotáhli. Taktika, co jsme si řekli před zápasem, nám celkem vycházela. Do druhé půle jsme nešli s tím jen to dohrát, ale neměli jsme pořádně nikoho na střídání, měli jsme pokopané hráče a dohrávali jsme to se sebezapřením. Oni na nás vlítli, poslali tam dalšího útočníka a byli lepší. Penalta, z které jsme dostali druhý gól, byla zbytečná, ale remíza je asi nakonec spravedlivá.”

Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Mattia Mainolfi.
Nejlepší hráč Královic: Michal Krejča.


Admira B - Dukla JM 2:3 (1:2)
Branky: 25. Horváth, 65. Trnka - 32. a 44. z penalty Kotlík, 64. Dominik Farkaš. ŽK: 21. Drescher, 76. Milner - 7. Brabenec, 40. Damián Farkaš, 83. Markuzi. Rozhodčí: Zelený - Král, Suchar. Diváků: 112.
Admira B: Jungr - Horváth, Kotek, Heinzel, Křížek - Trnka (70. Pronyšyn), Šindelář (73. Milner), Pelikán (89. Matějka), Drescher (53. Karvánek) - Konejl, Pavlata. Trenér: Pavel Gregor.
Dukla JM: Tlustý - Solař, Inneman, Markuzi, Zatočil (36. Novák) - Dominik Farkaš (90. Čermák) - Petrák, Damián Farkaš, Trávník (77. Březina), Brabenec - Kotlík. Trenér: Josef Světlík.

Hlasy trenérů
Pavel Gregor (Admira B): „Byl to důležitý zápas, pečlivě jsme se na něj připravovali. Věděli jsme o našich přednostech i o tom, kde jsou přednosti Dukly a v zápase se to ukázalo. Bohužel utkání rozhodly individuální chyby a schopnosti útočných hráčů Dukly. Vedli jsme 1:0 a myslel jsem si, že nás to nasměruje k dobrému výsledku, i ve druhém poločase jsem věřil, že zápas otočíme, protože kondice samozřejmě hraje pro nás. Závěr byl z naší strany hektický, soupeř to uhrál velmi dobře. Prohráli jsme, soupeř nám v tabulce odskočil, ale jsme teprve ve třetině soutěže, takže z toho nelze dělat dalekosáhlé závěry."
Josef Světlík (Dukla JM): „Když šel soupeř do vedení, tak ve mně nehrklo. Věděl jsem, že když dostaneme gól, tak je to po nějakém našem vypnutí a tohle byl takový náš typický black out. Nevystoupili jsme, nenabrali jsme... Ale jsem byl přesvědčený o tom, že kluci jsou v hlavách nastavení tak, že tady vyhrajeme. Se mnou vedení soupeře nic nedělalo. Věděli jsme, co bude hrát Admira a co chceme hrát my. Kluci to do puntíku splnili. Tohle mužstvo má obrovský morál a porážíme se jen tehdy, pokud jsme na obláčcích a nekoncentrujeme se. To byl i případ, kdy Admira po našem třetím gólu rychle snížila. Dostáváme pak na můj vkus laciné branky. V utkání jsme si šli jednoznačně pro tři body. To utkání bych ani moc nechtěl chválit, moc fotbal to není. Tady jsou to vždycky souboje, válka, fauly a je to víc kontaktní než klasika. Byli jsme nachystaní, že to bude bolet, bolelo to, ale kluky ta poctivost tentokrát odměnila.”

Nejlepší hráč Admiry B: David Konejl.
Nejlepší hráč Dukly JM: Ondřej Kotlík.


Třeboradice - Uhelné sklady 3:2 (1:1)
Branky: 10. a 56. Jůzek, 63. Viktorin z penalty - 2. Jahoda, 55. V. Klán. ŽK: 11. Pospíšil, 25. D. Hruška, 87. Šťovíček - 67. Procházka, 72. Belán, 89. Begovič, 67. trenér Šenkeřík, 90.+1 vedoucí mužstva Šimánek, po utkání Šafránek. ČK: 90.+3 Jahoda (Uhelné sklady). Rozhodčí: Stránský - Andras, Šteberl. Diváků: 112.
Třeboradice: Štika - Šťovíček, Červenka, D. Hruška, Fantík - Janda - F. Hruška, Viktorin, Polívka (83. Chaloupka), Pospíšil - Jůzek. Trenér: Jan Klíma.
Uhelné sklady: Pobeška - Holouš, Jahoda, Steinocher (46. Begovič), Kaisler - Belán, Šafránek, Procházka, Stolfa (46. Ribeiro) - Zilvar (82. Ramba), V. Klán. Trenér: Zdeněk Šenkeřík.

Hlasy trenérů
Radomil Klouček, vedoucí mužstva (Třeboradice): „Před zápasem si řekneme, jak budeme hrát zodpovědně a hned ve druhé minutě uděláme chybu a prohráváme 0:1. Pak se z toho oklepeme a vyrovnáme na 1:1. Ke konci první půle jsme byli lepší, bojovali jsme, nic jsme nevypouštěli. Byla klika, že se nám po covidu vrátil stoper Červenka. Nastoupíme do druhé půle, řekneme si, že vyhrajeme a přijde chyba brankáře. Podběhnutý balon a Klán nám dá gól. Měli jsme strašnou kliku, že jsme prakticky z protiútoku vyrovnali na 2:2. Jinak jsme se asi trápili až do konce. Potom jsme do nich trošku bušili, šance ale byly na obou stranách. Pak byla jasná penalta a dali jsme na 3:2. Do konce zápasu jsme se o výsledek báli, kdybychom proměnili některou z dalších šancí, tak to mohlo být jednodušší. Bojovností jsme to uhráli, máme sedm bodů a dýcháme.”
Zdeněk Šenkeřík (Uhelné sklady): „O gól jsme prohráli, neproměnili jsme nějaké šance. Katastrofální výkon rozhodčího, červená karta nesmyslná, penalta, za stavu 3:2 nás vůbec nepustil do hry. Nevím, kdo ty lidi sem posílá, kdo to školí. Mně nevadí, že to neumí, ale že se mi směje do obličeje. Jsem upřímně zklamaný, ale my jsme mu k tomu dali šanci, aby si z nás udělal trhací kalendář. My jsme tam měli ve druhé půli pár slibných příležitostí, dvakrát jsme byli v zápase, ale zase jsme tam nějaké věci nedotáhli. Takže bohužel máme nula.”

Nejlepší hráč Třeboradic: Robert Jůzek.
Nejlepší hráč Uhelných skladů: Lukáš Zilvar.


Újezd nad Lesy - Zličín 2:5 (1:3)
Branky: 10. vlastní Horák, 61. Hlubuček - 18. a 52. Merta, 22. a 27. M. Kohout, 67. Krpata. ŽK: 32. Hruška, 38. V. Kohout, 83. Hájek, 87. Koryta - 78. Uvíra. Rozhodčí: Havel - Štípek, Štěrba. Diváků: 100.
Újezd nad Lesy: Knotek - Novotný, Příhoda, Vávra (46. Heteš), Cikhart - Hruška, Hlubuček, Mruvčinský, Koryta - Veselovský (64. Hájek), V. Kohout, Foltman. Trenér: Josef Šimek.
Zličín: Mareš - Ibraimi (78. Cháb), Hovorka, Uvíra, Horák - Kubr (61. Vajdl), M. Kohout (81. Křížka), Žák, Stýblo - Merta (84. Karták), Krpata (78. Hájek). Trenér: Miroslav Vašut.

Hlasy trenérů
Josef Šimek (Újezd nad Lesy): „Vstoupíme do utkání hrozně, hrajeme hrozně a pak dáme z ničeho gól. Spíš jsme dotlačili soupeře, aby si dal vlastní a 1:0 vedeme. Místo toho, aby nás to nakoplo a začali jsme hrát líp a vstup do zápasu zlepšili, tak hrajeme špatně a necháme si do půle dát laciné góly. Pak to vypadá, že na nás něco dolehlo a nemůžeme se z toho dostat. Pak jdeme hrát, vystřídáme hráče, něco hrajeme a zase si necháme dát laciný gól. Se soupeřem, se kterým si myslím, že bychom mohli mít body. Dobře rozehrané situace a zápasy nedotahujeme. Spíš o fotbale je to teď jen o hlavách.”
Miroslav Vašut (Zličín): „Nepovedl se nám vstup do zápasu. Pak jsme ale pěknými kombinacemi soupeři odskočili. Utkání jsme kontrolovali a odvezli si tři body. Škoda zranění Standy Kubra.”

Nejlepší hráč Újezdu nad Lesy: nikdo.
Nejlepší hráč Zličína: Martin Kohout.