Foto: Jiří IPSER
Přeborová tipovačka: 10. kolo očima Dominika Vašuta ze Zličína
01.10.2021

Přeborová tipovačka: 10. kolo očima Dominika Vašuta ze Zličína

Zličín si po třech kolech bez bodu spravil chuť v zápase s Třeboradicemi. Pětigólová nadílka do sítě hostů se ale nerodila snadno. Ještě než se Ivan Merta blýskl hattrickem, šli domácí do deseti po laciném vyloučení Dominika Vašuta. Jistotu vítězství získalo jeho mužstvo až v poslední desetiminutovce. Start do podzimu hodnotí právě zličínský forvard, který se v sobotu předčasně poroučel do sprch. Tipněte si stejně jako on i výsledky 10. kola Pražská teplárenská přeboru a zajímavých duelů z nižších soutěží na webu Tipeeto.

Podle kouče zličínských Miroslava Vašuta rozhodl zápas s Třeboradicemi soustředěný taktický výkon ve druhé půli. Jeho tým ale zatím zůstává za očekáváním, jak potvrdil i devětadvacetiletý střelec. „Naše mužstvo má na víc, nechceme hrát o záchranu. Bohužel nás v zápasech táhnou zpět individuální chyby, nebo neproměněné šance. Věřím ale, že změny k lepšímu potvrdíme už v neděli výhrou nad Újezdem,” věří Vašut mladší.

Podle jeho slov patří Zličín minimálně do středu tabulky. Aktuálně však okupuje až 11. místo. O víkendu chce získat další body na půdě posledního týmu přeboru. I to může být zápas pravdy pro další vývoj soutěže.

Vašut během podzimu bojuje se zdravotními obtížemi, do statistiky se ale pravidelně zapisuje a chce v tom také pokračovat. „Když se podíváme na čísla, tak to není špatné. Branky jsem nějaké dal, ale mohlo jich být mnohem více. Mrzí mě například šance proti Žižkovu. Stále nejsem zdravotně fit, ale snažím se dělat všechno pro to, aby tým byl úspěšný a já s ním,” říká Vašut, který nejvíc cení duel s Královicemi. Během něj se podílel na všech brankách. Bohužel pro Zličín, i v tomto duelu brali domácí pouze bod.

„Start do podzimu nebyl špatný, hráli jsme dobré utkáni na Dukle, porazit jsme mohli i Královice. Pak bohužel přišla série tří porážek. To je ale pryč a jede se dál. Těším se na další utkání,” uzavírá Vašut mladší.

Podívejte se na jeho tipy.


Kolovraty - Radotín, tip 2:1
Kolovratům se doma daří a mají zkušené mužstvo. Radotín má na venkovních hřištích špatnou bilanci, a proto mi výhra domácích připadá jako jasná volba. A to i přesto, že Radotín tři zápasy neprohrál. Nebude to tak jednoznačné, ale tipuji, že domácí budou o gól šťastnější.

Motorlet B - Újezd Praha 4, tip 1:3
Tipuji výhru hostující čety, ale je možné, že správce na Motorletu znovu zapomene namalovat brankové lajny a vše bude jinak. Hosté zužitkují svoji zkušenost a důrazem budou trestat domácí chyby. Možná se prosadí ze standardních situací. Jasná výhra hostů.

Podolí - Hostivař, tip 2:2
Pro mě nezajímavý zápas. Hostivař bude bránit, Podolí hrát na brejky. Tipuji remízu, domácí si k tomu dají dvě vlastní branky.

Vyšehrad B - Žižkov B, tip 0:4
Jednoznačná výhra hostů. Už po první půli bude rozhodnuto, jelikož Žižkov má dobře poskládané mužstvo. Bude se hrát nahoru-dolů a záleží na tom, kolik budou hosté proměňovat šancí. Poradí si ale i bez hráčů z áčka.

Přední Kopanina - Královice, tip 3:2
Ofenzivní a vždy vyhecované utkání na Kopanině, které bude bavit diváky od první do poslední minuty. Kopanina je doma silná a věřím, že padne hodně branek. Na konci utkání budou slavit vítězství domácí, protože Královice v posledních třech zápasech uhrály pouze bod.

Admira B - Dukla JM, tip 1:0
Domácí se budou držet jasného plánu: nedostat gól a rozbít hru Dukly, která je silná v přechodové fázi. Čekám kombinaci a brejky. Když se jim to podaří, budou na svém hřišti slavit vítězství i návrat na první místo. Možná zasáhnou i nějaké posily z áčka, které jim pomohou utkání zlomit.

Třeboradice - Uhelné sklady, tip 3:4
Utkání, které zvládnou s trochou štěstí hosté. Padne hodně branek. Po první trefě se hra otevře a Uhelky to dotáhnou ke druhému vítězství v sezoně.

Újezd nad Lesy - Zličín, tip 0:2
Věřím, že minulý zápas nám pomohl k tomu, abychom se znovu nastartovali a zvládli utkání na Újezdě. Domácí budou hrát o všechno. Čekám těžkého a houževnatého soupeře. My ale určitě nic nepodceníme. Jedeme zvítězit a nedostaneme ani gól.


I. A třída

Řeporyje - Střešovice, tip 2:1
Řeporyje mají doma dobrou bilanci a chodí celkem dost diváků, proto věřím, že vyhrají díky útočné síle.

Tempo - Ďáblice, tip 2:0
Domácí hrají rychlý kombinační fotbal a mají spousty mladých hráčů, takže si myslím, že zvítězí a půjdou si za postupem od první minuty.

TIPNĚTE SI TAKÉ V PRAŽSKÉ TIPOVAČCE NA TIPEETU. DO HRY SE MŮŽETE PŘIHLÁSIT ZDE