Foto: Pavel Jiřík ml.
V prvním ženském derby sezony hostí Slavia Spartu
30.09.2021

V prvním ženském derby sezony hostí Slavia Spartu

Na závěr první poloviny základní části 1. ligy žen čeká diváky první derby sezony. Slavia v sobotu hostí Spartu a utkání bude vysíláno živě.

První derby pražských „S“ se odehraje v sobotu od 14 hodin na hřišti v Horních Měcholupech. Domácí Slavia je o skóre druhá za vedoucí Spartou, oba celky jsou bez ztráty bodu. „Na zápas se těšíme všichni, po neúspěchu v Lize mistryň je to pro nás klíčové utkání,“ popsal důležitost zápasu trenér Slavie Michal Kolomazník na klubovém webu. „Derby bývají specifická, vždy si přeji, aby to mělo více fotbalovosti, více hernosti, ale nebudu se zlobit ani za bojovné utkání, pokud přinese tři body,“ pokračoval.

„Náš program do zápasu se Slavií není vůbec nijak specifický. Na další zápas se chceme připravit systematickou prací, kterou máme již dlouhodobě nastavenou. Uvnitř týmu už dlouhodobě panuje výborná nálada, která se odráží i na fungování celého týmu,“ sdělil na stránkách letenského klubu trenér Martin Masaryk.

Na derby je připravena i obránkyně sešívaných Gabriela Šlajsová. „Na zápas se určitě těším, myslím si, že to bude vyrovnaný zápas, plný soubojů, kde rozhodne psychika jednotlivých hráček a týmu. V hlavě máme jen jediný cíl, a to nechat na hřišti všechno a získat pro nás tři důležité body,“ konstatovala.

Před derby se dařilo letenské útočnici Anně Šubrtové, která se proti Dukle radovala čtyřikrát. „Pomůže nám to v sebevědomí. Bylo i důležité, že se nám dařila zmíněná kombinační hra, což je dobré východisko před derby. Myslím si, že jsme na příští zápas dobře připravené,” řekla.

Na livestream ze zápasu se můžete v sobotu dívat TADY