Foto: Jiří Ipser
Do zápasu šel bez tréninku, přesto dal Šultes hattrick. Oslavy gólů? Radši jsem se šetřil, smál se

Do zápasu šel bez tréninku, přesto dal Šultes hattrick. Oslavy gólů? Radši jsem se šetřil, smál se

První start v základní sestavě v této sezoně a hned z toho byl hattrick. Exligista Pavel Šultes rozhodl třemi góly o výhře Přední Kopaniny v Pražská teplárenská přeboru nad rezervou Vyšehradu 3:0. Při absenci zraněného Daniela Urbana a potrestaného Vojtěcha Ptáčka se proměnil ze střídajícího žolíka v ofenzivní eso.

Poprvé v sezoně jste byl základní sestavě, jak jste si to užil?
No, užil... (usměje se) Čtrnáct dní jsem prakticky nic nedělal. Do zápasu jsem šel absolutně bez tréninku, byl jsem týden v Egyptě. A ještě jsem si k tomu přivezl nějakou střevní chřipku, takže mi to taky sebralo dost sil. Ale samozřejmě jsem měl ze tří gólů radost.

Už to vypadalo, že jste si zvykl na roli střídajícího žolíka.
Zvykám si... Nestíhám tréninky kvůli práci, takže mi ani nic jiného, než přijmout tuhle roli, nezbývá. Za poslední měsíc jsem trénoval snad dvakrát.

Co jste tedy říkal na to, že jste se dostal do základu?
Že došlo na tu nejhorší možnou situaci. (směje se) Dan Urban je zraněný, Pták (útočník Ptáček) dostal trest, takže jsem tam musel, i když jsem sám nebyl v pohodě. Bral jsem to tak, že je prostě v téhle situaci třeba, abych hrál, i když jsem se necítil nic moc.

V týmu asi narostla konkurence v útoku, když přišel Vojtěch Ptáček, že?
To je pravda, je super, že přišel. My takové mladé hráče potřebujeme a on hraje velmi dobře. Padá mu to tam, je to rychlostní hráč. Dobře, že ho máme.

Věříte, že jste trenérovi zamotal hlavu ohledně základu pro další zápas?
Vypadá to docela pravděpodobně. Ani nevím, jaký trest dostal Pták za poslední vyloučení. Je znát, když je v sestavě, hraje dobře. Ale Dan Urban asi ještě bude zraněný, takže bych se do základu mohl dostat.

Kopanina střídá dobré výsledky s horšími. Nestálo by za to mít na hřišti všechny tři ofenzivní esa?
Dovedu si představit, že všichni tři nastoupíme. Ale co se týče mě, věnuji se hodně práci, vím, že by bylo třeba trénovat víc, je nutné mít fyzičku. Zápasy s Vyšehradem B jsou o běhání, ale fotbalovostí je zvládnete. Příště nás ovšem čekají Královice. To bude úplně jiné, jsou hodně kvalitní. Bez fyzičky a bez tréninku to pak s takovým soupeřem vypadá jinak. V určitých situacích jste pozdě a dojde na špatné řešení situace... A co se týče výsledků, myslím, že se někdy ukazuje, že máme v týmu hodně fotbalistů a někdy tam trochu chybí víc fotbalových dělníků. Ale to je jen můj názor, řešení je věcí trenéra.

Nastřílel jste tři góly, úplně bujaře jste je ale neslavil. Proč?
Pravda byla taková, že vzhledem k tomu, jak jsem se cítil, tak jsem radši šetřil síly, než abych dělal nějaké sprinty k lavičce. Byl jsem rád, že jsem zápas odehrál.

Každý z gólů byl jiný: dorážka, klička brankáři a pak proměněná penalta. Udělal vám některý speciální radost?
Asi druhý gól, kdy jsem si míč hodil doleva kolem brankáře a v zakončení zachoval klid. Je pravda, že kdybych tu šanci nedal, tak by trenér asi bručel. To bych byl asi naštvaný sám na sebe i já, jsem dost sebekritický.

U prvního gólu jste ukázal chytrost a byl ve správném čase na správném místě.
Viděl jsem, že gólman jde trochu jinam, než by měl a napadlo mě, kam by se míč mohl odrazit. A když se to opravdu stalo, pak už zakončení nebylo těžké.

Dan Urban říkal, že byly ohromně těžké měsíce bez fotbalu, kdy všechno zastavil covid. Že se nepřinutí chodit běhat sám. Jak složité je udržovat se v kondici pro vás?
Když fotbal stál, snažil jsem se, když to šlo, hrát malý fotbal. Jinak chápu, co říkal Dan. Neznám moc fotbalistů, co by chodili rádi samostatně běhat do lesa. Když se maká s týmem, tak je to něco jiného, hráči to mají radši.

Limitovala vás právě fyzička na začátku sezony?
To vyplynulo ze situace. Tam bych všechno připisoval tomu, že jsem se hodně věnoval práci.

Přední Kopanina je momentálně na čtvrtém místě přeboru, proženete elitní trio Dukla JM, Újezd Praha 4 a Admira B?
Určitě je budeme chtít prohnat. Co se týče postupu, tak nevím, jaké mají soupeři, co jsou v tabulce před námi, cíle. Uvidíme, co z toho bude. Kdyby se otevřela možnost jít nahoru, tak by to byla otázka pro šéfa klubu Tomáše Cigánka a našeho trenéra.



Související články