Foto: Jiří IPSER
Ve Slavii to dotáhl do béčka, teď chtěl sešívané porazit. Mrzí mě, že to nevyšlo, smutní Walter

Ve Slavii to dotáhl do béčka, teď chtěl sešívané porazit. Mrzí mě, že to nevyšlo, smutní Walter

Domácí prostředí je výhodou, tam se musí vyhrávat. Tohle rčení v této sezoně v Jinonicích neplatí. Stačí se podívat na bilanci třetiligového Motorletu. Ten prohrál naposledy ve skupině A derby se Slavií B 1:3 a čtyři domácí duely proměnil v zisk pouze dvou bodů. „Remíza je zatím doma naším úspěchem, fakt ale nevím, čím to je, že nám to doma nejde,“ kroutí hlavou dvacetiletý záložník Jan Walter.

Ve Slavii jste byl spoustu let, bolí vás porážka o to více?
Ve Slavii jsem hrál od deseti let a prošel jsem tam všemi kategoriemi až do béčka. Takže jsem měl pro tenhle zápas speciální motivaci. Snažil jsem se udělat maximum, jako vždy, ale bohužel to nevylo. Výsledek mě hodně mrzí.

Brzy jste prohrávali. To asi nebylo dobré znamení v duelu s běhavým soupeřem, co?
Do zápasu jsme vstoupili fakt špatně. Chtěli jsme být důrazní, chtěli jsme to soupeři znepříjemní. Věděli jsme, že by to na mladé hráče Slavie mohlo platit, jenže na hřišti to vypadalo jinak.

Slavia B hodně omladila. Rezervu má prakticky ve druholigové Vlašimi. I tak, měl jste v barvách soupeře bývalé spoluhráče?
Z kluků, co jsem s nimi ve Slavii vyrůstal a došli se mnou až do béčka, už tam zůstali jen dva. Znám se samozřejmě i s o rok mladšími hráči, s těmi ještě mladšími už ne.

Proběhla nějaká sázka s kamarády před zápasem?
Den před zápasem jsme si volali. Z legrace jsem jim říkal, co mi poradí, abychom uspěli. Ale byla to fakt jen sranda.

I kdyby vám něco řekli, tak podle výsledku neradili dobře...
Byly to jen řeči, samozřejmě mě mrzí, že jsme prohráli. Ale kamarádi jsme pořád.

Trenér Poustka je velký slávista, i on byl hodně zklamaný. Dokonce říkal, že to byl nejhorší výkon Motorletu v této sezoně. Souhlasíte s ním?
Každý zápas je jiný, záleží na tom, jak se něj vy sám díváte. My jsme chtěli všichni vyhrát, stejně jako trenér. Právě proto, že je slávista, bylo nejspíš to zklamání větší. Chtěl moc uspět. Mrzelo ho, jak jsme hráli, že jsme nebyli důrazní, hodně jsme ztráceli míče.

A přišla další domácí ztráta. Hřiště v Jinonicích je pro vás v této sezoně nějaké zakleté.
Kdybych věděl, proč jsme doma bez výhry a daří se nám hlavně venku... Tady jsme brzy prohrávali a postupem času bylo vidět, že mladí slávisté trénují šestkrát v týdnu a někdy i dvojnásobně. U nás kluci chodí do práce.

O půli jste prohrávali o gól, navíc asi výkon neodpovídal představám kouče. Co se dělo v kabině?
Dostali jsme v šatně rychtu. Něco jsme si k tomu řekli a chtěli to změnit. Myslím, že jsme do druhé půle vstoupili lépe než do té první. Začali jsme důrazněji, věděli jsme, že to soupeři nebude vonět. Jenže jsme nedali gól, místo toho jsme sami inkasovali a jsme zase bez bodu.

Byla šance zápas zdramatizovat?
Asi dvě šance jsme měli, jenže to v brance neskončilo. Myslím, že když bude mít soupeř stejné dvě šance, tak by nám z nich dal gól. Problém se střílením gólů nás trápí. Třeba naposledy v Písku jsme měli vyhrát tak 5:2, ale prohráli jsme. Nedá se nic dělat, musíme začít vyhrávat i doma.

Už v úterý vás opět doma čeká Benešov. Je to ten zlomový zápas, kdy vítězství přijde?
Doufám, že už ho porazíme. Jenže co jsem koukal na výsledky, tak on pro změnu porazil Domažlice, které se netají postupovými plány. Ale něco jsme si k tomu po zápase řekli, tuhle porážku už nezměníme, musíme ji hodit za hlavu a v úterý zabrat. Věřím, že i když nás čeká anglický týden s vloženým zápasem, tak se s tím popereme. Navíc nehrajeme s žádným béčkem, soupeř bude mít stejný problém jako my.

Když jste mluvil o vstřelených gólech, možná jste měli přemluvit záložníka Stocha, který se vámi dlouho trénoval, aby podzim odkopal na Motorletu a vstřelil nějaký hezký gól z dálky.
Nějaké narážky tam na tohle téma samozřejmě padaly, ale všichni jsme věděli, že on chce do nejvyšší soutěže. Takže jsme se ani nedivili, když do první ligy opravdu odešel. Musíme to zvládnout bez něj.


Zápas se Slavií B očima trenéra Martina Poustky
„Slavia B zaslouženě vyhrála, předčila nás opravdu ve všem. Byl to náš nejhorší výkon v podzimní část. S naší hrou v tomhle utkání panuje obrovská nespokojenost. Nezbývá mi než pogratulovat Slavii B k vítězství, ale zároveň říkám, že jsme jí cestu k němu hodně usnadnili. Honza Walter od nás ukázal jako jediný dobrý přístup, měl nasazení. Samozřejmě se i jemu něco nepovedlo, ale byl jediný, kdo se soupeři dokázal vyrovnat v tempu.“



Fotografie