Foto: Jiří IPSER
Souhrn 9. kola přeboru: Nůžky na konci tabulky se rozevírají
27.09.2021

Souhrn 9. kola přeboru: Nůžky na konci tabulky se rozevírají

Pražská teplárenská přebor má za sebou deset odehraných kol, včetně jednoho předehrávaného (15. kola). Pohled na tabulku je jednoznačný. Poslední čtveřice týmů, tedy těch, kterým hrozí sestup, se dostává do těžké situace. Nůžky nad pásmem sestupu už se rozevřely na devět bodů. Třeboradice, Vyšehrad B, Uhelné sklady i Újezd nad Lesy zůstaly opět bez bodového zisku. Na čele tabulky ztratila Admira B po remíze v Radotíně, Dukla Jižní Město tak odskočila na dva body před Újezd Praha 4 a právě rezervu Admiry.

Uhelné sklady - Motorlet B 1:2 (1:1)
Branky: 29. V. Klán - 10. Žížala, 63. Filip. ŽK: 31. Holouš, 34. Belán, 45. Steinocher, 73. Jahoda - 17. Vacek, 56. Dolejš, 84. Žížala. Rozhodčí: Král - Šaróka, Jakl. Diváků: 150.
Uhelné sklady: Borský - Holouš, Jahoda (80. Begovič), Sainer (43. Stolfa), Kaisler - Belán, Steinocher, Šafránek, R. Procházka (88. Antunez) - Zilvar (77. Valero), V. Klán (46. Ribeiro). Trenér: Zdeněk Šenkeřík.
Motorlet B: Vyčichl - Průša (62. Hrabina), Filip, Dolejš, Zelenka (46. Vitarigov) - Simaichl - Vacek (81. Šírl), Nátr, Ircing, Rossmann (89. Šibrava) - Žížala (89. Novinský). Trenér: Jan Rajnoch.

Hlasy trenérů
Michal Šimánek, asistent trenéra (Uhelné sklady): „Každopádně si myslím, že utkání mělo svoji kvalitu a bylo to derby, jak má být. Motorlet, to jsou mladí běhaví kluci, kteří nakukují do áčka, takže pro nás nic lehkého. Ale nehráli jsme špatně, akorát nám chybí víc štěstí při zakončení. Za stavu 1:1 jsme měli šanci, kdyby se proměnila, mohlo to být jiné. Moc gólových příležitostí během zápasu nebylo ani na jedné straně a o to víc naštve, že když si něco vytvoříme, tak to neproměníme. Ale na druhou stranu jsme udělali dvě chyby a soupeř je potrestal. Každopádně si myslím, že to byl náš nejlepší výkon, co jsme předvedli, určitě by zápasu slušela remíza, ale prohráli jsme a musíme zabrat teď v Třeboradicích.”
Jan Rajnoch (Motorlet B): „Tohle vítězství se nerodilo vůbec lehce. Uhelky posílily, Zdeněk Šenkeřík tam přivedl nějaké hráče, dal tomu řád, nějakou koncepci. Minulý týden jsem je viděl první poločas na Žižkově, tam byly lepším týmem. Takže jsem věděl, co nás čeká a kluky jsem na to upozorňoval. To se i potvrdilo. Uhelky teď začaly po příchodu Zdeňka Šenkeříka makat a trénovat, ale ta kondice pořád není taková. Zápas se hrál v tempu se šancemi, myslím si, že víc na naší straně. Zápas jsme do vítězného konce dotáhli zaslouženě. Pro diváky, kterých přišlo opravdu hodně, to bylo zajímavé utkání. Na přebor byla hodně slušná atmosféra. Bylo to takové derby. Jsem spokojený s vítězstvím, byly tam dobré herní věci, samozřejmě i spousta chyb. Každé vítězství naše mladé kluky povzbudí. Příští týden nás čeká další silný soupeř, takže jsem rád, že jsme vyhráli dvakrát po sobě a potvrdili to vítězství z minulého týdne. Uhelky určitě musím pochválit za velmi slušný výkon.”

Nejlepší hráč Uhelných skladů: Martin Kaisler.
Nejlepší hráč Motorletu B: Martin Filip.



Královice - Podolí 3:3 (1:1)
Branky: 45.+1 Kučera, 52. Marek, 55. Pospíšil - 14. Jeník, 74. a 82. Sitta. ŽK: 47. Marek, 65. Vacík, 66. Hořický - 25. Hrubý, 65. Bednář, 66. Podobský. ČK: 27. Janoušek (Podolí). Rozhodčí: Nebáznivý - Zelený, Suchar. Diváků: 50.
Královice: Hubínek - Hořický, Vlček, Vacík, Malík - Krejča - Pospíšil (61. Chalupa), Krivosheev, Kučera, Staněk - Marek. Trenér: Josef Marek.
Podolí: Bartoš - Němeček, Bednář, Štrajt, Čmelík (55. Kocour) - Šumník (90. Vlasák) - Podobský, Rosendorf (72. Sulek), Janoušek, Jeník (66. Sitta) - Hrubý (51. Brezina). Trenér: Petr Majer.

Hlasy trenérů
Josef Marek (Královice): „Musíme prostě ty zápasy začínat líp. Zase 14. minuta a prohráváme 1:0. Nevím, čím to je. Soupeř byl lepší na balonu, pak se jejich rozdílový hráč nechal vyloučit. To nám pomohlo, mohli jsme začít hrát a vyrovnali jsme. O půli jsme si řekli, že musíme víc roztahovat hru, hrát rychleji a pak to šlo. Dali jsme na 2:1, na 3:1 a dalo by se říct, že bylo po zápase. Stačilo to dohrát tak, abychom soupeři nepomohli k nějakým standardním situacím. Druhý gól jsme jim předložili a třetí jsme dostali právě ze standardky. My jsme standardku neproměnili. Asi jsme za ten přístup víc nezasloužili. I když fotbal není o zásluhách, ale tak to je.”
Petr Majer (Podolí): „V Královicích, kde se nevyhrává, jsme s remízou spokojení. Byl to takový hektický zápas. Dostali jsme se brzy do vedení, ale pak jsme hráli v deseti. I v oslabení jsme nakonec dokázali smazat dvoubrankové manko. Takže remíza je pro nás hodně cenná.”

Nejlepší hráč Královic: Karel Kučera.
Nejlepší hráč Podolí: Martin Bednář.



Újezd Praha 4 - Viktoria Žižkov B 3:1 (0:1)
Branky: 49. Řezníček, 75. Štefan, 83. Valeš - 45. Fawzy. ŽK: 39. Vrabec, 44. Jeřábek, 56. Řezníček, 84. Pěnkava - 25. Šmalcl, 66. Zeman. Rozhodčí: Štípek - Gryc, Marek. Diváků: 70.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Jankú, Daňhel, Valeš, Jeřábek (69. Špaček) - Pěnkava, Vrabec - Štefan (86. Novák), Řezníček, Kaiser - Doležel (89. Navrátil). Trenér: Karel Jeřábek.
Žižkov B: Slanina - Štěpánek (82. Blažek), Mucha, Šmalcl, Kříž (70. Poustecký) - Richter, Fleišman, Zeman, Vild - Fawzy, Kadlec. Trenér: Václav Knížek.

Hlasy trenérů
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4): „Přijel k nám velice kvalitní soupeř, který byl navíc posílený hráči áčka. První poločas byl soupeř lepší. Ve 45. minutě jsme po chybě dostali gól, takže jsme šli do šatny za stavu 0:1. Druhá půle nám vyšla. Hlavně jsme byli produktivní, podařilo se nám vyrovnat a potom ještě z brejků dát na 2:1 a 3:1 a zápas jsme rozhodli. Kluky musím pochválit za výkon a bojovnost.”
Václav Knížek (Žižkov B): „Na umělé trávě netrénujeme, tak to pro nás byla trošku neznámá. První poločas jsme hráli jakž takž dobře a vedli jsme 1:0. Druhý poločas oni začali víc bojovat, měli čtyři šance a dali tři góly. My jsme měli takové pološance a nedali je. Když to takhle vezmu v globálu, oni góly dávali, my ne. Takže špatná produktivita.”

Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Daniel Valeš.
Nejlepší hráč Žižkova B: Trenéři týmu se rozhodli nejlepšího hráče zápasu nevybírat.



Přední Kopanina - Vyšehrad B 3:0 (1:0)
Branky: 18., 53. a 81. z penalty Šultes. ŽK: 31. Krejčí, 77. Šultes - 37. Madej, 88. Mlejnek. Rozhodčí: Vojáček - Popelka, Irak. Diváků: 58.
Přední Kopanina: Vávra - Veleba (55. Hollmotz), Vostracký (70. Boček), Škarda, Huleš - Karbulka (81. Pokorný), Krejčí, Scherreich, Spizzirri - Šultes, Asad. Trenér: Daniel Vott.
Vyšehrad B: Lorenz - Melíšek, Pryšljuk, Mlejnek - Pokorný (86. Vodička) - Kankara (83. Ahizan), Madej, Sejdia, Kubies (83. Klaban) - Krčmář (55. Babka), Souček (55. M. Klán). Trenér: Vladimír Pokorný.

Hlasy trenérů
Daniel Vott (Přední Kopanina): „Netušil jsem, že budu někdy muset nastoupit v takovéto sestavě. V týdnu odpadlo z áčka i béčka osm hráčů. Muselo hrát strašně moc mladých hráčů a jsem strašně rád, že jsme ten zápas zvládli. Věděli jsme, jak na tom Vyšehrad je, že mají špatnou sérii. Nakonec máme tři body, které jsou pro nás strašně důležité. Rozhodl to Pavel Šultes, který nechce hrát celé zápasy a musel nastoupit od začátku. Řekl jsem mu, aby dal nějaký gól a on to splnil.”
Vladimír Pokorný (Vyšehrad B): „Na rozdíl od předchozích zápasů tentokrát mohu být spokojen s přístupem našich hráčů k utkání, vcelku i s předvedenou hrou. Ještě za stavu 0:0 jsme měli stoprocentní gólovou šanci, kterou jsme nedali. Nakonec jsme si jich během zápasu vypracovali tak pět a neproměnili vůbec nic. Tohle nás úplně ubíjí, že nejsme schopni dát gól, a namísto toho pak sami inkasujeme. Soupeři nás trestají: tentokrát to byl autor tří gólů, zkušený exligista Šultes.”

Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Pavel Šultes.
Nejlepší hráč Vyšehradu B: Maxmilián Kubies.



Hostivař - Kolovraty 1:0 (0:0)
Branka: 67. vlastní Votřel. ŽK: 41. Rada, 64. Zmeškal - 71. Sommer. Rozhodčí: Šmakal - Král, Borodáč. Diváků: 50.
Hostivař: Provazník - Laštovka, Penc, Kučera, Lehner - Chyle (66. Chrastina), Rada, Macháček (90. Wolf), Žampa (74. Sýkora) - Černý (84. Boubín), Kronovetr (57. Zmeškal). Trenér: Petr Procházka.
Kolovraty: Bébr - Ráža, Vejr (87. Nguyen), Votřel, Žitný - Gračko (74. Hladký), Kuchta, Holík, Sommer - Bláha (65. Kalenda), Hejno. Trenér: Jakub Slezáček.

Hlasy trenérů
Petr Procházka (Hostivař): „Myslím si, že to bylo hodně vyrovnané utkání, bylo tam spíš víc bojovnosti na obou stranách. Možná první půli byli o malinko lepší hosté v držení balonu, ale jinak ten zápas byl bez nějakých extra šancí na obou stranách. Druhou půli jsme změnili rozestavení, to se nám podařilo, prostřídali jsme to. Tím se asi obraz hry malinko změnil. Gól byla tečovaná střela, bylo to šťastné vítězství.”
Jakub Slezáček (Kolovraty): „Utkání nevalné úrovně. Bez zajímavých situací, bez tempa. Takový uspávací zápas, který rozhodla tečovaná střela. Nedokázali jsme se prosadit, poprvé jsme bez vstřelené branky, proto odjíždíme s prázdnou.”

Nejlepší hráč Hostivaře: David Macháček.
Nejlepší hráč Kolovrat: Jakub Sommer.



Dukla JM - Újezd nad Lesy 9:1 (4:0)
Branky: 20. z penalty a 48. Brabenec, 30. a 33. Damián Farkaš, 41. vlastní Pecho, 51. Trávník, 55. Inneman, 72. Hovorka, 90.+1 Novák - 89. Hlubuček. ŽK: 23. Trávník - 44. Koryta. Rozhodčí: Stěhule - Kučera, Zloch. Diváků: 50.
Dukla JM: Tlustý - Solař, Inneman (66. Růžička), Markuzi, Konjevič (56. Hovorka) - Novák - Petrák (61. Vostárek), Damián Farkaš, Trávník, Lafek (66. Tran) - Brabenec (56. Čermák). Trenér: Josef Světlík.
Újezd nad Lesy: Pecho - Grečl, Příhoda, Hájek, Cikhart - Hruška, Hlubuček, Mruvčinský, Koryta (82. Horokhov) - Kohout, Foltman . Trenér: Josef Šimek.

Hlasy trenérů
Josef Světlík (Dukla JM): „Myslím si, že prvních třicet minut se nám úplně nevydařilo. Do vedení jsme se dostali spornou penaltou, po tom okamžiku z nás spadl tlak, pak už jsme hráli, co jsme si představovali a navyšovali jsme skóre. Byl to poslední zápas, kdy to pro nás nebylo na krev. Teď nás čeká série pěti těžkých utkání. Tam se teprve ukáže, jak na tom jsme.”
Josef Šimek (Újezd nad Lesy): „Hodnocení je poměrně jednoduché. Výsledek vypadá hrozivě. Dukle jsme to chtěli ztížit mnohem víc, když jsme věděli, že jsou teď v laufu a vyhrávají. Byly tam pasáže, které byly naší strany dobré, ale na druhou stranu tam byly pasáže, kdy jsme dělali hrozné individuální chyby a Dukle jsme to úplně zjednodušili. Nakonec to měli jednoduché a my jsme na ně nestačili. Z toho vznikl takový výsledek.”

Nejlepší hráč Dukly JM: Damián Farkaš.
Nejlepší hráč Újezdu nad Lesy: nikdo.



Zličín - Třeboradice 5:2 (3:2)
Branky: 24. Vašut, 33. vlastní Jůzek, 42., 83. a 88. z penalty Merta - 37. Jůzek, 45.+1 Chaloupka. ŽK: 46. Uvíra - 40. Polívka. ČK: 45. Vašut (Zličín). Rozhodčí: Tikal - Kohout, Vítek. Diváků: 100.
Zličín: Mareš - Ibraimi, Horák, Uvíra, Stýblo - Kubr, Kohout, Žák, Krpata (81. Karták) - Vašut, Merta (88. Křížka). Trenér: Miroslav Vašut.
Třeboradice: Lončák - Šťovíček, Pařízek, Brunclík (80. Hromas) D. Hruška - Janda - Kadlec (23. Chaloupka), Viktorin, Polívka, Pospíšil (27. Jahoda) - Jůzek. Trenér: Jan Klíma.

Hlasy trenérů
Miroslav Vašut (Zličín): „Pro nás velmi důležité body s velkou komplikací, když jdeme zbytečně do deseti a ještě dostáváme branku. Druhý poločas velmi dobře i takticky sehraný. Zličín žije a já s ním.”
Radomil Klouček, vedoucí mužstva (Třeboradice): „Ve druhé půli hrajeme proti deseti a nevytvoříme si vyloženou šanci. Pak uděláme chybu a dostaneme na 4:2. O penaltě, která nebyla, se nemá cenu bavit. Přišla opět zranění. Brzy musel střídat Kadlec a pak i Brunclík. Na příští zápas jsme se dostali ještě do větších potíží.”

Nejlepší hráč Zličína: Ivan Merta.
Nejlepší hráč Třeboradic: Petr Viktorin.



Radotín - Admira B 0:0
ŽK: 80. Milner (Admira B). Rozhodčí: Andras - Zima, Tvrz. Diváků: 50.
Radotín: Saladiak - Horníček, Pivnička, Tvrdý, Bialek - Kubišta, Bureš (83. Tyburec), Císařovský, Kulíšek (73. Mašek) - Louda ml. (46. Maruš). Trenér: Jaroslav Louda.
Admira B: Jungr - Kunc (82. Nikolenko), Kotek, Heinzel, Křížek - Horváth (70. Milner), Šindelář, Pelikán (70. Pronyšyn), Drescher - Konejl, Jung (54. Matějka). Trenér: Pavel Gregor.

Hlasy trenérů
Jaroslav Louda (Radotín): „Admira působila fotbalovějším dojmem, ale my jsme si za předvedený výkon, hlavně za bojovnost, bod stoprocentně zasloužili. Byly okamžiky, kdy jsme sahali i po vítězství. Bohužel nám to tam zase nespadlo. V prvním poločase stoprocentní šance, ve druhém víc šancí. Admiru jsme do nějakých vyložených šancí nepustili. Jsem s předvedeným výkonem spokojený, kluci makali, dřeli, ten bod je pro ně odměna za práci, kterou předvedli.”
Pavel Gregor (Admira B): „Snažím se zápas vidět objektivně. Úvod patřil nám, konec prvního poločasu už byl víceméně vyrovnaný. Úvod druhé půle i její podstatná část patřila soupeři. Nám zase vyšel závěr zápasu, kdy jsme domácí dostali pod tlak. Přikláním se k názoru, že remíza je zasloužená. Na mužstvu Radotína je vidět, že za poslední dobu udělal velký pokrok."

Nejlepší hráč Radotína: Martin Saladiak.
Nejlepší hráč Admiry B: Daniel Šindelář.