Přeborová tipovačka: 9. kolo očima Ivana Merty ze Zličína
24.09.2021

Přeborová tipovačka: 9. kolo očima Ivana Merty ze Zličína

V minulém kole jeho tým smolně prohrál s Motorletem B 1:2 a sám zličínský útočník mohl průběh zápasu otočit ve prospěch hostů. V Jinonicích ale nakonec se spoluhráči všechny body nechal. Útočník Ivan Merta se zatím v sezóně prosadil dvakrát a možnost rozšířit svůj gólový účet bude mít už v sobotním 9. kole proti Třeboradicím, které před týdnem dostaly devět branek doma s Duklou Jižní Město. Výsledek tohoto duelu a dalších zápasů Pražská teplárenská přeboru včetně šlágrů z nižších soutěží můžete natipovat na webu Tipeeto.

Víkendové soupeře od sebe dělí jediná příčka v tabulce, ale i mírný bodový propad. Prozatímní dvanáctá pozice je ale pro Zličín málo. „Sezóna se pro nás nevyvíjí podle představ. I z průběhů jednotlivých zápasů věříme, že bychom měli být výš, něco tomu ale stále chybí. Trápí nás především efektivita v zakončení i přesnost finálních přihrávek. Často pak dostáváme branku v úvodu utkání a zápas musíme otáčet,” popisuje Merta možné příčiny slabšího vstupu do podzimu.

Souboj s Třeboradicemi vidí jako klíčový. Sezóna se po něm prý zlomí a jeho tým se dostane na vítěznou vlnu. Sám kanonýr se cítí dobře. Po vleklém zranění kolen je vděčný za příležitost přebor hrát a nastupuje s chutí. „Mám radost. V koncovce se mi sice nedaří, ale každým zápasem cítím trochu větší jistotu jak na míči, tak v to, že nohy vydrží,” přiblížil Merta obtížný návrat na trávník, ale i naději na lepší zítřky. V souboji s Třeboradicemi věří v efektivní ofenzivu, ale i pevnou obranu, která nedopustí hostům ani jednou skórovat.

Podívejte se na jeho tipy.

Uhelné sklady - Motorlet B, tip 3:3
Myslím, že Uhelky nastoupí ponaučené z minulého kola a na domácí půdě bod urvou. Čekám, že góly budou padat na obou stranách.

Újezd Praha 4 - Žižkov B, tip 2:1
Kluci ze Žižkova dali 18 gólů za poslední tři utkání. Nicméně umělá tráva a kontaktní hra bude hrát do karet Újezdu. A v jeho prospěch tak také rozhodne.

Královice - Podolí, tip 1:0
Přestože mě Královice tenhle rok v souboji s námi příliš nepřesvědčily, kvalita v týmu je nesporná a po dvou prohrách hubeným výsledkem tentokrát zabodují.

Přední Kopanina - Vyšehrad B, tip 3:0
Troufám si tvrdit, že tohle bude jednoznačná záležitost a Kopanina si po minulém kole, kde hrála převahu zápasu v oslabení, spraví chuť.

Dukla JM - Újezd nad Lesy, tip 4:0
Újezdu se bohužel po letních odchodech ještě nepovedlo dát kádr do kupy. Fandím mu, mám tam kamarády, ale Dukla je teď prostě jinde.

Zličín - Třeboradice, tip 3:0
Pro nás zlomový zápas a šance ukázat, že máme na to být v tabulce výš, než jsme. Tentokrát již šance, které máme, proměníme. A vzadu naopak poprvé odejdeme s čistým štítem.

Hostivař - Kolovraty, tip 1:0
Pro mě nečitelné utkání, tak si nechám poradit od tipérů na webu, kteří favorizují domácí tým.

Radotín - Admira B, tip 1:2
Radotín hosty potrápí, ale Admira by měla potvrdit roli favorita i na venkovní půdě.


I. A třída
Ďáblice - Spoje Praha, tip 1:2
Libuš - Zbraslav, tip 0:1
Přiznám se, že I. A třídu moc nesleduji. V Ďáblicích i Libuši se mi ale hrálo vždy dobře, tak se tam třeba bude také dařit Spojům i Zbraslavi. (usmívá se)

TIPNĚTE SI TAKÉ V PRAŽSKÉ TIPOVAČCE NA TIPEETU. DO HRY SE MŮŽETE PŘIHLÁSIT ZDE