Foto: Pavel Jiřík st.
Nečekaný přesun v přeboru: útočník Zmeškal vyměnil Uhelné sklady za Hostivař

Nečekaný přesun v přeboru: útočník Zmeškal vyměnil Uhelné sklady za Hostivař

Nečekaný trumf vytáhla fotbalová Hostivař v utkání Pražská teplárenská přeboru. Před zápasem na půdě rezervy Admiry získal tým útočníka Zdeňka Zmeškala, který dosud působil v Uhelných skladech. Porážka 0:2 ho mrzela, je ale nastartovaný a připravený zabojovat o další šanci. „Musím na sobě zamakat, jen tak mohu být týmu prospěšný,“ uvědomuje si 36letý útočník.

Jak se to seběhlo, že jste změnil dres?
S trenérem Hostivaře Procházkou jsem byl v kontaktu ještě před příchodem trenéra Šenkeříka do Uhelek. S ním se hodně věcí v Uhelkách změnilo k lepšímu, přišli noví kluci. Pořád se mi ale všechno honilo hlavou a já si říkal, že buď skončím úplně, nebo se třeba pokusím ještě o jeden restart. Hodně mi v téhle chvíli pomohl Lukáš Zilvar, na všem jsme se dohodli a já odešel do Hostivaře. Lukášovi za všechno moc děkuji.

Neublížila vám prohlášení, kdy jste se nemazlil se sebou ani s týmem, že by měl více trénovat?
Já si myslím, že mi to neublížilo. Jasně, kluci asi byli naštvaní, že jsem to řekl směrem do médií, že to mělo zůstat v kabině. Ta kritika ale mířila na všechny, i na mě. Já dobře vím, že mám co zlepšovat a musím na sobě hodně zapracovat. Teď jsem v Uhelných skladech skončil, ale pořád platí, že je to moje srdcovka. Určitě bych nic z toho, co jsem teď na podzim udělal, ani s odstupem času neměnil.

Co jste říkal na hostivařskou premiéru?
Rozhodly individuální chyby. Dostali jsme gól a rychle po něm druhý, to nás položilo, ale do dvacáté minuty jsme možná byli i lepší. Já jsem věděl, že do zápasu půjdu v roli střídajícího hráče. Se vším jsem byl srozuměný, trenér mi řekl, že mi prostor dá a já si toho vážím.

Říkal jste, že potřebujete víc trénovat. Cítíte v tomhle směru posun k lepšímu?
Tam jde o to, že budu trénovat i individuálně, je mi jasné, že budu muset zabrat. Sám dobře vím, že potřebuju shodit ještě dalších deset kilo, deset už dole mám. Ale je přede mnou další výzva a chci o tu šanci bojovat.

Gól jste v premiéře nedal, co šance, měl jste nějaké?
Šance nebyly, sklepl jsem možná nějaké balony, ale bylo vidět, že jsem teď čtrnáct dní netrénoval. Ohledně mojí budoucnosti, já nechci nikomu druhému něco dokazovat, já chci hlavně dokázat sám sobě, že se ještě do nějaké formy dostanu. Vím, jak o mě trenér Procházka stál, co pro můj příchod udělal a já se mu to budu snažit na hřišti oplatit.

Co na tyto změny říkali vaši nejbližší?
Táta mi říkal, když jsme byli na rybách, že jsem už asi měl skončit. Žena mě podpořila, abych se o to ještě popral, když do toho mám chuť.

Možná si tak na jaře splníte přání, které jste vyslovil v předchozím rozhovoru, že byste si rád jednou zahrál proti Uhelným skladům...
Na tyhle myšlenky je daleko. Teď je přede mnou hodně práce. Já jen vím, že Hostivař má dobré mužstvo a těším se na tuhle výzvu. Uvidíme, jak se budu cítit v zimě, vím, že musím na sobě hodně zapracovat. Jen tak budu týmu prospěšný.



Související články