Foto: Pavel Jiřík st.
Cholupice a postup? Jako jasný cíl to nemáme, řekl Cvrček poté, co rozhodl šlágr s ČAFC

Cholupice a postup? Jako jasný cíl to nemáme, řekl Cvrček poté, co rozhodl šlágr s ČAFC

Trefil cennou výhru 1:0, místo oslavy ale Milan Cvrček spěchal do zaměstnání. Cholupice musely tři body ze hřiště ČAFC, v bitvě prvního s druhým v B skupině I. A třídy, začít slavit bez něj. V osm večer už byl ale se svými spoluhráči. „Kluci šli slavit hned, já se přidal později, ale nevadí mi to. Už jsem starší, budu je hlídat,“ usmíval se 35letý Cvrček.

Výhra na ČAFC má svoji cenu. Jak těžký zápas to byl?
Strašně těžký. Hráli jsme venku a fakt máme radost, že jsme na tom malém hřišti získali tři body. Odsud se body vozit nebudou.

Jeli jste do Záběhlic s respektem? Když přijel neporažený Slivenec, Čafka ho přejela...
Tenhle zápas jsem neviděl, Čafku jsem ale viděl na Libušu, byl to v jejím podání krásný fotbal, hráli na jeden, dva doteky. Myslím, že jim ubližuje to jejich malé domácí hřiště, kde hrají nakopávané balony, je tam hodně soubojů. Mají hodně dobrý tým, hodně šikovné kluky.

Soupeř má nejlepší obranu v soutěži, tušil jste, že by mohl stačit jeden gól?
Tyhle zápasy jsou specifické, vždycky víte, že když dáte gól, tak vám hodně pomůže. Navíc jejich obranu skvěle řídí Jirka Machurka, dělá jim hru. Když jsme chvíli před přestávkou šli do vedení, asi je to nahlodalo. Ale hotové to nebylo, stačí jedna chyba a je to zase otevřené.

O to větší cenu má čisté konto, že?
Uhráli jsme ho poprvé v sezoně, musím smeknout, jak to kluci vzadu všechno odskákali a ubránili. Neudělali snad jedinou chybu a nevybavuji si ani, že by Čafka měla větší šanci. Možná Mašlej něco po rohu. Ten zápas jsme vyhráli, těší mě tři body, ale taky musím přiznat, že taková utkání, která nabízejí hlavně souboje, nehraju rád. A tady to s fotbalem nemělo moc společného.

Dal jste třetí gól v sezoně, jaký byl?
Moc branek nestřílím, takže jsem z něj měl samozřejmě radost. Dan France vyhrál hlavu, což bylo obrovsky důležité, dostal jsem balon do běhu. Napálil jsem míč a spadlo to tam.

Právě France je vaším útočným esem, že?
Soupeři se na něj obrovsky soustředí, a to dává víc prostoru pro všechny ostatní, pro naše mladé pušky. Dan je fotbalovou kvalitou jinde. Není líný na krok, je gólový, což dokazuje pořád.

Jediné dva body jste zatím ztratili v Nebušicích, pro které je naopak remíza s Cholupiceni jediným bodovým ziskem. Straší vás to?
Skončilo to 2:2, ale prohrávali jsme už o dva góly a měli jsme i štěstí. Soupeři v tom zápase chodili pak třeba čtyři na dva, kdybychom dostali třetí gól, tak to asi nemuselo skončit ani remízou. Bylo to na začátku sezony, měli jsme kluky na dovolené, byla tam zranění. Teď už si to ale pomalinku sedá. Poslední dva zápasy jsme snad byli konečně kompletní.

Jako nováček se pomalu pasujete do role favorita na postup, co vy na to? Vedete o čtyři body právě před ČAFC a navíc máte zápas k dobru.
My jsme do A třídy chtěli, dvakrát sezonu předčasně ukončil covid a postup nám odepřel. Původně jsem já osobně do A třídy už ani moc nechtěl, ale po té pauze jedu dál. Tabulka je hezká, to je jasné, když jste první. Pěkně se na to kouká, od vedení ale nějaký cíl v podobě postupu do přeboru nezazněl. To by nikdo nemohl myslet vážně.

No, se sedmi výhrami a jednou remízou vás musí soupeři brát vážně.
Rozehraný je to hezky, ale těch vlčáků, co chtějí do přeboru, je za námi hodně. Ona je to fráze, ale když jdeme na hřiště, jdeme vyhrát. Myslím, že je tu skvěle sladěný tým, kdy jsou tu mladí kluci z Tempa, zkušení Žižka, Hrazdíra, Šrámek, na góly je tu Dan France. Musím všechny kluky pochválit.

Dali jste nejvíce gólů, v osmi kolech 28, což potvrzuje kvalitu. Čekal jste, že budou kanonády z B třídy pokračovat?
Dáváme hodně gólů, jako v B třídě. Vepředu je prostě velká síla. Je pravda, že fanoušek, který dorazí na náš zápas, tak se nenudí. Tedy až na ten poslední zápas s ČAFC.

Ale vy jste ho zvládli a nálepku favorita vám už nikdo neodpáře. Počítáte s tím?
Někdo to tak možná vidí. Ale i tahle soutěž je vyrovnaná a já cítím, že my sice můžeme porazit každého, ale taky můžeme body ztratit. My jasně daný cíl v podobě postupu nemáme, hezky se nám kouká na tabulku, s tím jdeme do každého dalšího zápasu. Já to nechci nijak snižovat, ale když jdete z B třídy do A třídy, tak to není takový rozdíl, jako když se posouváte do přeboru. Tam je to velký skok.

Mluvil jste o tom, že do A třídy už se vám nechtělo. Abyste za pár měsíců neřešil, zda hrát Pražská teplárenská přebor...
Přebor už hrát nechci, nebo možná třeba na dvacet, třicet minut. Na to, abych chodil na hřiště s mladíky z béček Admiry a Motorletu, to fakt ne. Vždyť já se už teď dávám po zápase tři dny dohromady. Uvidíme po podzimu, co řekne naše vedení. Ona je jedna věc skončit první, ale musíte mít na přebor kvalitu, aby se tam nešlo jen na rok. Opravdu postup nemáme jako daný cíl, ale vyhrávat chceme dál.



Fotografie