Foto: Pavel Jiřík st.
Souhrn 8. kola přeboru: devítigólový výprask Třeboradic, po zápase skončil trenér Pařízek
20.09.2021

Souhrn 8. kola přeboru: devítigólový výprask Třeboradic, po zápase skončil trenér Pařízek

Dukla Jižní Město deklasovala Třeboradice na jejich hřišti 9:4 a díky skóre si stále drží první místo Pražská teplárenská přeboru. Uhelné sklady dostaly od rezervy Viktorie Žižkov gólů „jen” sedm a stále se s jedinou výhrou krčí na sestupových pozicích. Stejně jako Vyšehrad B, který doma nestačil na Újezd Praha 4, jemuž podlehl vysoko 0:5. Ani po devíti odehraných kolech se první výhry nedočkal Újezd nad Lesy, stále mu tak patří poslední příčka.

Motorlet B - Zličín 2:1 (0:0)
Branky:
89. a 90.+1 Nátr - 90.+2 Krpata. ŽK: 84. Václavík (Motorlet B). Rozhodčí: Gryc - Nebáznivý, Suchar. Diváků: 80.
Motorlet B: Vyčichl - Průša, Filip, Simaichl, Krajinský - Vacek (79. Novinský), Václavík, Ircing (60. Rossman), Zelenka (70. Šírl) - Žížala, Nátr. Trenér: Jan Rajnoch.
Zličín: Mareš - Ibraimi, Hovorka, Uvíra, Stýblo - Křížka (66. Jíra), Kohout, Kubr, Krpata - Vašut, Merta. Trenér: Miroslav Vašut.

Hlasy trenérů
Jan Rajnoch (Motorlet B): „Viděli jsme zajímavé utkání. Zličín solidně posílil, má slušný a organizovaný mančaft. To je pod trenérem Vašutem známé. Šance byly na obou stranách. My už jsme to potřebovali urvat, nakonec se nám to povedlo až v devadesáté minutě. Dali jsme dva góly a ještě si necháme dát na 2:1. Za vítězství jsem rád, i za celkem slušný výkon. Byl to z obou stran solidní fotbal, trošku to pokazil rozhodčí. Bylo tam spousta nervů, možná kdyby na začátku rozdal nějaké karty, tak by byl klid. Na konci to bylo hodně emočně vypjaté, to k fotbalu patří. Nebylo jednoduché se přes soupeře prosadit. Mají tam zkušené hráče. Byla to pro nás dobrá prověrka.”
Miroslav Vašut (Zličín): „Hodnocení utkání rozdělím na dvě části. Ta první: Sehráli jsme naše typické podzimní utkání s lepším druhým poločasem. Soupeř byl lepší na míči, měl více brankových příležitostí, které dobře řešil náš brankář. My jsme bojovali, měli několik dobrých možností dát gól. Bohužel dostáváme branku v devadesáté minutě a prohráváme. Ta druhá: Chtěl bych říci, že se na nic nevymlouvám a nebrečím. Je mi hodně líto mých hráčů, kteří zápas odmakali, přesto jedeme bez bodů. K rozhodčím se nevyjadřuji, ale musím to říct - utkání hrubým způsobem ovlivnili.”

Nejlepší hráč Motorletu B: Dominik Nátr.
Nejlepší hráč Zličína: Martin Uvíra.


Viktoria Žižkov B - Uhelné sklady 7:3 (2:2)
Branky: 36. Kříž, 40. Fleišman, 47. Vild, 50. Ahmed, 57., 75. a 77. Barratt - 20. Belán, 41. a 85. R. Procházka. ŽK: 58. Kadlec, 84. Myška - 40. Borský, 52. Ribeiro, 56. Sainer, 80. Kaisler, 84. Holouš. Rozhodčí: Popelka - Tikal, Wulkan. Diváků: 40.
Žižkov B: Myška - Poustecký (84. Gábor), Mucha, Šmalcl, Kříž (70. Tulach) - Blažek (46. Barratt), Fleišman, Kytka, Vild - Ahmed, Kadlec (84. Janíček). Trenér: Václav Knížek.
Uhelné sklady: Borský - Holouš, Jahoda, Sainer (70. Antunez), Kaisler (82. Ramba) - Ribeiro (77. Zilvar) - Belán, Šafránek, R. Procházka, Valero (46. Stolfa) - V. Klán. Trenér: Zdeněk Šenkeřík.

Hlasy trenérů
Václav Knížek (Žižkov B): „Výsledek vypadá jednoznačně, ale tak jasné to nebylo. Nezačali jsme nejlíp, soupeře jsme pustili do vedení. Do přestávky to bylo 2:2 a utkání bylo pořád vyrovnané. Rozhodl náš dobrý vstup do druhé půle, kdy jsme za patnáct minut dali tři branky. Uhelné sklady nehrály špatně, v poli to bylo dobré, ale mají problémy se zakončením. Bylo to takové bezelstné utkání, padlo hodně branek, kluci si dobře zahráli. Tady na hlavním stadionu Viktorky se hned hraje líp. ”
Zdeněk Šenkeřík (Uhelné sklady): „My většinou nástupy do zápasů máme dobré. Nastoupíme do zápasu, kdy jsme v první půli lepší, pak jsme udělali nějakou chybu a ještě do půle to bylo vyrovnané 2:2. Pak byl trošku vítr v šatně, nemyslel jsem si, že je to soupeř, který by nás měl přehrávat a dát nám sedm branek. Odcházíme jak spráskaní psi, máme dva zraněné, dostaneme sedm gól. Bohužel. Hlava hráčů je na bodu, na jakém je, budeme pokračovat a uvidíme, co nám soutěž dovolí.”

Nejlepší hráč Žižkova B: Trenéři týmu se rozhodli nejlepšího hráče zápasu nevybírat.
Nejlepší hráč Uhelných skladů: Jakub Sainer.


Kolovraty - Královice 1:0 (1:0)
Branka: 8. Gračko. V 89. minutě neproměnil Krivosheev (Královice) penaltu. ŽK: 59. Borek, 89. Holík (oba Kolovraty). Rozhodčí: Kučera - Vítek, Štěrba. Diváků: 120.
Kolovraty: Bébr - Ráža, Vejr, Borek (90.+2 Buchtík), Žitný - Gračko, Kuchta, Holík, Sommer - Bláha (73. Hladký), Böhm. Asistent trenéra: Jindřich Všetečka.
Královice: Frýdl - Hořický, Vlček (69. Havlín), Vacík, Malík - Krejča - Pospíšil, Krivosheev, Kučera, Staněk - Marek. Trenér: Josef Marek.

Hlasy trenérů
Asistent trenéra Jindřich Všetečka (Kolovraty): „Hororová zápletka s dobrým koncem pro nás. V poli v souhrnu vyrovnané utkání, hodně soubojové. Šancí jsme si ale vytvořili o poznání víc, jejich neproměnění nás mohlo stát cenné vítězství. Naštěstí Milan Bébr v poslední minutě penaltu chytil, a tak šly tři body za námi. Velké uznání pro kluky za jejich přístup a pečlivost při hlídání soupeřových nebezpečných ofenzivních hráčů.”
Josef Marek (Královice): „Věděli jsme, že na tomhle malém hřišti to nebude jednoduché. V poslední době s námi soupeři hrají tak, že zalezou a moc s námi fotbal hrát nechtějí. Podle toho to taky vypadalo. Zase jsme dostali rychlý gól, zase jsme to museli honit a pokoušet se to otáčet. Tentokrát se nám to nepovedlo, nedali jsme v poslední minutě ani penaltu. Myslím si, že jsme byli celý zápas víc na míči, ale tak to někdy je. Prostě jsme prohráli.”

Nejlepší hráč Kolovrat: Martin Borek.
Nejlepší hráč Královic: Petr Vacík.


Podolí - Přední Kopanina 3:0 (0:0)
Branky: 62. Jeník, 64. Kocour, 83. Janoušek. ŽK: 6. Rosendorf - 23. Scherreich, 81. vedoucí mužstva Koloušek. ČK: 34. Ptáček (Kopanina) Rozhodčí: Zima - Šmakal, Borodáč. Diváků: 63.
Podolí: Bartoš - Němeček, Bednář, Štrajt, Čmelík (46. Kocour) - Šumník - Podobský (89. Pokorný), Rosendorf (86. Schätz), Janoušek, Jeník (87. Sitta) - Hrubý. Trenér: Petr Majer.
Přední Kopanina: Pospíšil - Veleba (74. Vostracký), Tržický, Škarda, Huleš - Krejčí, Mainolfi, Scherreich (66. Hajný), Nejeschleba (46. Spizzirri) - Urban (81. A. Vágner), Ptáček. Trenér: Daniel Vott.

Hlasy trenérů
Petr Majer (Podolí): „Pro nás jsou to krásné tři body, s Přední Kopaninou se nevyhrává každý den. Soupeř měl v první i druhé půli řadu šancí, ale v koncovce se mu nedařilo. Po vyloučení jsme si mysleli, že to přijde samo a byli jsme rádi, že jsme neinkasovali. Až ve druhé půli už jsme se gólově začali prosazovat, nakonec je z toho krásné vítězství. Jsme spokojení, této výhry si moc cením.”
Daniel Vott (Přední Kopanina): „Výsledek je zklamání, ale bohužel jsme si ten zápas prohráli sami. Zaprvé pro nás nesmyslnou červenou kartou. Nejsem si jistý, jestli to měla být rovnou červená. Bohužel i přesto jsme měli dost příležitostí na to, abychom zápas zvládli a vyhráli ho. Podolí své šance dalo, dostali jsme lekci z efektivity, proto vyhráli oni. Výsledek neodpovídá průběhu, ale v důsledku je to jedno. Prostě jsme prohráli, a to mě mrzí.”

Nejlepší hráč Podolí: Jiří Jeník.
Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Dominik Škarda.


Vyšehrad B - Újezd Praha 4 0:5 (0:2)
Branky: 43. a 75. Jankú, 34. Doležel, 58. vlastní Klíma, 83. Jeřábek. ŽK: 88. Novichikchin - 47. Pěnkava, 70. Doležel, 80. Jankú. Rozhodčí: Andras - Stěhule, Stránský. Diváků: 40.
Vyšehrad B: Lorenz - Matějíček, J. Klíma ml., Pryšljuk, Mlejnek - H. Gerža (68. Souček), Vojta (68. Novichikchin) - Sejdia (75. Krčmář), Pokorný, Kubies - Madej. Trenér: Jaroslav Klíma.
Újezd Praha 4: Ježek - Jankú, Daňhel, Malčánek, Valeš - Pěnkava (56. Kaiser), Vrabec - Štefan (72. Jeřábek), Řezníček, Špaček (78. Novák) - Doležel. Trenér: Karel Jeřábek.

Hlasy trenérů
Vladimír Pokorný (Vyšehrad B): „Osmá prohra v řadě... Bohužel, nedaří se nám skórovat a potom se nám jako přes kopírák opakuje, že sami inkasujeme lacinou branku a dál už to nezvládáme.”
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4): „Potvrdilo se, že Vyšehrad hraje vždy na začátku zápasu nátlakově, a měl také jednu velkou šanci, kterou nevyužil. Postupem času jsme se začali víc osmělovat a z protiútoků šli do vedení 2:0. Druhý poločas byl jako přes kopírák, domácí nás znovu na začátku dostali pod tlak, chtěli hrát a dávat góly, my jsme je však k ničemu nepustili a opět trestali z brejků. Výsledek 0:5 je pro soupeře krutý, ale je to něco jako trest za naivitu.”

Nejlepší hráč Vyšehradu B: Tadeáš Madej.
Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Martin Daňhel.


Admira B - Hostivař 2:0 (2:0)
Branky: 21. Pavlata, 28. Horváth. ŽK: 90.+1 Pronyšyn (Admira B). Rozhodčí: Kohout - Štípek, Mičko. Diváků: 33.
Admira B: Jungr - Trnka (65. Matějka), Skalický, Heinzel, Křížek (59. Kotek) - Horváth (61. Jung), Šindelář (74. Pronyšyn), Pelikán, Drescher (76. Milner) - Konejl, Pavlata. Trenér: Pavel Gregor.
Hostivař: Slavík - Laštovka, Penc, Kučera, Sýkora (52. Turek) - Chyle (31. Wolf), Rada (46. Lehner), Macháček, Žampa - Černý, Kronovetr (46. Zmeškal). Trenér: Petr Procházka.

Hlasy trenérů
Pavel Gregor (Admira B): „Zápas s Hostivaří jsme považovali za jeden z nejtěžších v sezoně. Hostivař má zkušené a velice organizované mužstvo. Věděli jsme, že jedinou cestou k úspěchu je hrát náročný fotbal s rychlým přechodem do útoku. Což se nám, zejména v prvním poločase, dařilo. Chlapcům děkuji a vítězství si velice vážím."
Petr Procházka (Hostivař): „Admiře k vítězství gratuluji. Musím říct, že jsme jí to umožnili našimi chybami. Není možné, abychom místo rozehrávky přes brankáře namazali míč soupeři přímo na nohu. S takovým mančaftem takové chyby nemůžete dělat. To na body nemůžete myslet.”

Nejlepší hráč Admiry B: Štěpán Skalický.
Nejlepší hráč Hostivaře: Jan Penc.


Třeboradice - Dukla JM 4:9 (1:5)
Branky: 17., 77. a 85. Jůzek, 84. Šťovíček - 16., 35. a 53. Kotlík, 8. a 9. Dominik Farkaš, 52. a 90.+2 Novák, 32. Brabenec, 72. Čermák. ŽK: 50. F. Hruška, 90.+1 Pospíšil - 82. Peřina, 83. Růžička, 87. Kotlík, 89. Petrák. Rozhodčí: Šaróka - Pytloun, Vojáček. Diváků: 50.
Třeboradice: Lončák - Chaloupka (46. Bobek), D. Hruška, Šťovíček, Fantík (46. F. Hruška) - Klouček (37. Jahoda), Janda, Viktorin, Polívka - Pospíšil, Jůzek. Trenér: Jan Klíma.
Dukla JM: Tlustý (75. Lerch) - Solař, Inneman, Markuzi (66. Růžička), Zatočil (58. Peřina) - Dominik Farkaš (22. Novák) - Brabenec (58. Čermák), Damián Farkaš, Trávník, Petrák - Kotlík. Trenér: Josef Světlík.

Hlasy trenérů
Viktor Pařízek (Třeboradice): „Už po minulém utkání jsem zvažoval, že v klubu skončím, ale nakonec jsem se nechal přesvědčit. Devět inkasovaných gólů ale byla poslední kapka. Vedení jsem po utkání oznámil, že končím. Samozřejmě vnímám, že situace je složitá, máme hodně zraněných hráčů. Třeba před tímhle zápasem vypadli tři kluci, s nimiž jsem počítal do základní sestavy, další dva odstoupili v poločase. Věděli jsme, že k nám přijede hodně kvalitní soupeř, tak jsme se chtěli soustředit hlavně na pozornou defenzivu. Jenže místo toho to v patnácté minutě bylo 0:3. To jasně určilo vývoj zápasu, Dukla už ho měla pod kontrolou.”
Josef Světlík (Dukla JM): „Bylo to o našem vstupu, jak k tomu přistoupíme. Věděli jsme, že Třeboradice mají svých problémů dost, takže my jsme sem jeli s jasným cílem pro tři body. Pro nás to byly po Újezdu vždy nejvyhecovanější zápasy, tady to mělo vždy obrovskou kvalitu a my jsme tady nikdy neurvali ani bod. Tentokrát navíc po pohárové blamáži s Tempem (3:4) byl úkol jasný - vyhrát. To Tempo nešlo jen za hráči, šlo i za mnou, protože jsme na jedné lodi. Věděli jsme, že ve středu to bylo špatně a chystali jsme se to zvládnout. Hráči vědí, že když si nezakřičíme, tak jsem pak celý týden nerudný, udělali, co bylo třeba. V závěru utkání jsme prostřídali, musíme obehrávat mladé kluky, musejí sbírat zkušenosti. Snažíme se je tam dostat, co to jde.”

Nejlepší hráč Třeboradic: Robert Jůzek.
Nejlepší hráč Dukly JM: Martin Inneman.


Újezd nad Lesy - Radotín 0:2 (0:1)
Branky: 33. Maruš, 85. Doležal. ŽK: 90.+1 Hlubuček - 20. Tvrdý, 33. Doležal, 90.+1 Pivnička. ČK: 90.+1 Novotný (Újezd). Rozhodčí: Král - Stránský, Kříž. Diváků: 50.
Újezd nad Lesy: Pecho - Heteš, Příhoda, Vávra, Lukeš - Novotný, Hlubuček, Mruvčinský, Koryta (46. Vít) - Kohout, Foltman (81. Ferstl). Trenér: Josef Šimek.
Radotín: Saladiak - Horníček, Pivnička, Tvrdý, Bialek - Kubišta, Bureš (88. Tyburec), Císařovský, Kulíšek (90. Havlát) - Doležal (90. Mašek), Maruš (66. Louda ml.). Trenér: Jaroslav Louda.

Hlasy trenérů
Josef Šimek (Újezd nad Lesy): „Něco jsme si s klukama v týdnu vyříkali, jak chceme hrát, něco změnit. To se povedlo, ve středu jsme hráli pohár a vyhráli jsme. Dali jsme góly, nula vzadu. To jsme chtěli přenést i do přeborového zápasu, abychom se chytli výhrou. Bohužel se nám to nepodařilo a zápas se nám vůbec nepovedl. Víc k tomu nemá cenu říkat.”
Jaroslav Louda (Radotín): „Myslím si, že celé utkání jsme měli víceméně pod kontrolou a vítězství 2:0 považuji za zasloužené. Mohlo to skončit daleko větším rozdílem, ale opět jsme neproměnili řadu vyložených šancí. Už to naše neefektivní zakončení trvá moc dlouho. Spokojený jsem se třemi body, ale to zakončení nás trápí.”

Nejlepší hráč Újezdu nad Lesy: Daniel Pecho.
Nejlepší hráč Radotína: Antonín Tvrdý.