Foto: Pavel Jiřík st.
Přeborová tipovačka: 8. kolo očima Michala Gračka z Kolovrat
17.09.2021

Přeborová tipovačka: 8. kolo očima Michala Gračka z Kolovrat

Osm zápasů, 15 bodů na kontě. Tahle bilance řadí fotbalisty Kolovrat do lepší poloviny Pražská teplárenská přeboru, která je však hodně našlapaná a vyrovnaná – na první místo ztrácí tým pouze čtyři body. Nejvíce góly (6) zatím přispěl Michal Gračko. „Užívám si to. Na čelo ztrácíme jen čtyři body a hrajeme v pohodě,“ říká Gračko. Jak vypadají jeho tipy na víkendové duely? Tipují se vždy všechna utkání Pražská teplárenská přeboru a vybrané šlágry z nižších soutěží. Do tipování se můžete zapojit i vy na platformě Tipeeto.

„Vzhledem k okolnostem jsme s patnácti body spokojeni. Už asi pět zápasů nejsme schopni dát dohromady jedenáct zdravých hráčů, přesto zvládáme podávat solidní výkony, soupeře zatlačit, a zároveň hrát kombinační fotbal, na který se dá dívat,“ přemítá Gračko. „V minulém kole přišla facka, ale věřím, že si ztracené body v sobotu vybojujeme zpět,“ vrací se k duelu na Přední Kopanině, kde jeho týmu nestačilo ani poločasové vedení 2:0, nakonec prohrál 2:3. A teď čekají silné Královice… „Do zbytku podzimní části je pro nás zásadní vyhýbat se dalším zraněním, ideálně přivítat zpět pár uzdravených hráčů. Několik z nás nastupuje do zápasů v dezolátním stavu. Ačkoliv naše výsledky zatím vypadají dobře, dlouhodobě se to může nabalovat. Jiné obavy nemám,“ povídá Gračko.

A tady jsou jeho tipy na víkend.

Motorlet B - Zličín, tip 2:1
Těžký zápas na začátek… Motorlet přišel o střelce, ale když si vzpomenu na zápas s nimi, nutí mě to dát jedničku, přestože poslední zápasy úplně nezáří.

Podolí - Přední Kopanina, tip 2:4
Podolí tuto sezonu působí kvalitněji než v předchozích letech. Proto čekám vyrovnaný průběh, ale ofenziva Kopaniny promění více šancí.

Žižkov B - Uhelné sklady, tip 5:1
Forma i kvalita je na straně domácích. Jejich rychlá křídla budou Uhelkám zatápět celý zápas. Navíc má Žižkov možnost posílit tým hráči z áčka.

Kolovraty - Královice, tip 3:1
Na Královice se vždycky těším kvůli lidem, co tam znám, ale nijak extra se nám na ně nedaří. Bude to boj, musíme napravit minulou sobotu. Těším se na diváky, ti nám pomůžou. A v tabulce půjdeme o bod před Královice.

Vyšehrad B - Újezd Praha 4, tip 2:2
Umělá tráva více svědčí Újezdu, ale Vyšehrad tam má šikovné kluky, kteří nám dělali problémy. Za hosty se trefí Valištír (Valeš), pak udělá penaltu a skončí to 2:2.

Admira B - Hostivař, tip 2:0
Admira B to vzadu zavře a ze standardky tam jeden nebo dva góly padnou. Na přestřelku to nevidím.

Újezd nad Lesy - Radotín, tip 1:3
Újezd se zadrhl v ofenzivě, navíc je pod velkým tlakem, potřebuje nutně vyhrát. Radotín ale tyhle zápasy s týmy „pod sebou“ zvládá.

Třeboradice - Dukla JM, tip 1:4
V minulosti jeden z největších šlágrů soutěže, tentokrát jasná záležitost. Formy obou týmů budou znát, Dukla zůstane první.


I. A třída
ČAFC - Cholupice, tip 3:3
Cholupice jsou zatím suverénní, postup přeji i Čafce. Ta hraje doma, tak zkusím remízu.

Kunratice - Ďáblice, tip 3:2
Tady dávám čistě na sympatie k mému mateřskému klubu.

TIPNĚTE SI TAKÉ V PRAŽSKÉ TIPOVAČCE NA TIPEETU. DO HRY SE MŮŽETE PŘIHLÁSIT ZDE