Foto: www.slavojvysehrad.cz
Penalta v nastavení vzala Vyšehradu výhru v derby. Něco tam plesklo, přiznal kouč Švejdík

Penalta v nastavení vzala Vyšehradu výhru v derby. Něco tam plesklo, přiznal kouč Švejdík

Přerušili šňůru čtyř vítězství v řadě a neskrývali rozčarování. Fotbalisté Vyšehradu přišli v nastaveném čase o vedení 1:0, když v derby na Motorletu dostali gól z penalty. Nemuseli mluvit, stačilo se podívat do tváří, zároveň však hosté dokázali přiznat, že sudí nařídil pokutový kop oprávněně. „Byly tam emoce, ale směřované spíš vůči nám, že jsme si nechali zápas takhle utéct,“ přiznal sportovně vyšehradský asistent trenéra Ondřej Švejdík po remíze 1:1. Jeho tým je v tabulce třetí ligy na třetí pozici.

Po utkání jste byl dlouho v kabině, musel jste si s hráči koncovku ihned rozebrat?
Štvalo nás, že jsme výsledek nedokázali uhlídat. Když jsme šli do vedení vypadalo to dobře.

Motorletu nezbylo nic jiného, než vsadit na jednu kartu a hnát se za vyrovnáním. Do pokutového území šel i jeho gólman...
Motorlet nás začal tlačit a měl v posledních minutách snad čtyři rohy, standardky po našich hloupých faulech. V takových chvílích se to může stát.

Při svých zkušenostech asi o takových vypjatých koncovkách víte své, co?
Každý to zná, že se může něco stát a padne z toho gól. Nečekal jsem, že bude penalta, spíš že soupeř může dát gól ze standardky.

Vaši hráči přiznávali, že se sudí nemýlil.
Prostě rozhodčí nařídil penaltu, něco tam ve vápně plesklo, ruka asi byla.

Takže máte do tabulky další bod. Co jste na derby s Motorletem říkal?
Bylo to bojovné a zajímavé utkání, kdy byla k vidění spousta brankových příležitostí. Myslím, že z naší strany jich bylo víc, ale hodně střel bylo zblokovaných.

Splňoval výkon Šemíků vaše představy?
Do utkání jsme vstoupili docela dobře. V momentě, kdy jsme uhráli druhý balon, dali jsme ho na zem, tak pak jsme byli nebezpeční. Když se nám to nepovedlo, tak byl nebezpečnější soupeř. To byl náš největší problém.

Šli jste i do vedení, vypadalo to nadějně, jenže koncovku jste nezvládli.
Náš gól padl po individuální akci Drobílka, vytvořil si ji prakticky sám, a ještě si ji zakončil. To byla nádherná akce, klobouk dolů. Soupeř měl nepříjemné standardní situace, což potvrdil i konec zápasu. Bohužel.

Když si vzpomenete na minulou sezonu, tak si musíte bodové hody a vítězství ve třetí lize docela užívat, ne?
Naprosto souhlasím. My jsme minulou sezonu prakticky skoro nevyhráli. A ten pocit vítězství? Já už ho skoro zapomněl.

Teď za sedm kol přišel už čtyřikrát, prohráli jste jen jednou. Je to balzám na bolavou fotbalovou duši?
Už to byl skoro rok, co jsme vítězný pocit nezažili. Poslední dobou jsme vyhráli čtyřikrát po sobě, na Motorletu přišla remíza, i za tu jsme vděční. Takže pocity jsou určitě mnohem příjemnější. V takovém rozpoložení se lépe trénuje, všechno je lepší, je to spojené s dobrými výsledky. Jsem spokojený.



Související články