Foto: Jiří IPSER
Souhrn 7. kola přeboru: Admira B vyhrála šlágr v Královicích, Dukla JM se vrátila do čela
13.09.2021

Souhrn 7. kola přeboru: Admira B vyhrála šlágr v Královicích, Dukla JM se vrátila do čela

S předehraným 15. kolem má Pražská teplárenská přebor za sebou polovinu podzimního plánu zápasů. Do druhé půlky podzimu půjde z čela tabulky Dukla Jižní Město, která se tam vrátila po výhře s rezervou Motorletu. Admira B dokázala v samotném závěru zlomit zápas v Královicích a na druhé pozici je jen kvůli horšímu skóre. Na posledních místech se nic nemění: ani poosmé nepoznal radost z výhry Újezd nad Lesy a má stále jen dva body. Jen s jednou výhrou na kontě jsou Uhelné sklady, Vyšehrad B a Třeboradice.

Podolí - Vyšehrad B 3:1 (1:1)
Branky:
7. Štrajt, 67. a 74. Podobský - 14. M. Klán. ŽK: 77. Zezula (Podolí). Rozhodčí: Andras - Havel, Wulkan. Diváků: 50.
Podolí: Bartoš - Němeček, Bednář, Štrajt (59. Šumník), Čmelík - Brož (17. Sulek) - Podobský, Rosendorf (36. Zezula), Janoušek, Krob - Pokorný (80. Hrubý). Trenér: Petr Majer.
Vyšehrad B: D. Gerža - Melíšek, J. Klíma ml., Pryšljuk (46. Kankara), Mlejnek - Kubies (84. Zdobnický), H. Gerža, Madej, Sejdia (74. Stýblo) - Vladimír Pokorný, M. Klán (67. Krčmář). Trenér: Vladimír Pokorný.

Hlasy trenérů
Petr Majer (Podolí): „Podali jsme slabý výkon. Jediné, co nás může těšit, jsou tři body. Nezahráli jsme dobrý zápas, nedařilo se nám, nebyl tam potřebný zápal. Bylo to takové nemastné neslané. Rádi můžeme být opravdu jen za ty tři body.”
Vladimír Pokorný (Vyšehrad B): „Znovu nám utekl vstup do zápasu, takže jsme inkasovali brzy první gól a až potom začali hrát. Vyrovnali jsme na 1:1, za tohoto stavu už ve druhé půli jsme pak měli dvě gólové šance a navíc já jsem trefil tyč. Namísto toho, abychom šli do vedení, jsme po rohu sami dostali druhý gól. Snažíme se, ale výsledkově jsme stále mrtví. Také proto, že si každý hraje svůj fotbal, prostě ne týmově. A to mě štve."

Nejlepší hráč Podolí: Petr Němeček.
Nejlepší hráč Vyšehradu B: Petr Melíšek.


Královice - Admira B 1:2 (0:1)
Branky: 78. vlastní Pelikán - 42. Horváth, 88. Pelikán. ŽK: 28. Krivosheev, 35. Marek - 55. Konejl, 80. Pelikán. Rozhodčí: Tikal - Pytloun, Irak. Diváků: 50.
Královice: Hubínek - Hořický, Vlček, Ptáček, Malík - Krejča (63. Chalupa) - Vacík, Krivosheev, Kučera (83. Pospíšil), Staněk (73. Havlín) - Marek. Trenér: Josef Marek.
Admira B: Jungr - Horváth (63. Jung), Komínek (71. Kotek), Heinzel, Křížek - Pelikán, Šindelář (83. Matějka), Drescher, Trnka (77. Pronyšyn) - Konejl, Pavlata (86. Milner). Trenér: Pavel Gregor.

Hlasy trenérů
Josef Marek (Královice): „Z výsledku jsem zklamaný. Dostat gól takhle před koncem, to zabolí. První půle byla vyrovnané i na šance. Nějaká ta tutovka byla na obou stranách. Podržel je gólman. Potom dali gól se štěstím o tyčku, to k tomu patří, občas se to tam takhle odrazí. Ve druhé půli zalezli, byli jsme lepší na míči. Měli jsme tam nějaké střely, ale branku jsme pořádně nedokázali trefit. Se štěstím jsme vyrovnali a věřil jsem, že je zlomíme. Ale pak to trefili krásně za vápnem, vyhráli 2:1 a já jim gratuluji.”
Pavel Gregor (Admira B): „Zápas měl divizní úroveň. Bylo to velice tvrdé z obou stran, bylo tam velké nasazení. Nakonec jsme Královice přetlačili o jednu branku. Chtěl bych svým hráčům poděkovat, tří bodů z horké půdy si nesmírně vážíme."

Nejlepší hráč Královic: Jiří Ptáček.
Nejlepší hráč Admiry B: Martin Jungr.


Hostivař - Újezd nad Lesy 2:0 (2:0)
Branky: 31. Lehner, 37. Žampa. ŽK: 50. Chrastina, 58. Penc - 40. Kohout, 40. Mruvčinský, 41. Vít, 53. Hruška, 89. Cikhart. ČK: 72. Chrastina (Hostivař). Rozhodčí: Nebáznivý - Popelka, Chrenko. Diváků: 50.
Hostivař: Slavík - Laštovka, Penc, Rada, Černý (58. Turek) - Chyle (58. Sýkora), Wolf, Macháček (86. Provozník), Žampa - Proskočil (46. Chrastina), Lehner (69. Kronovetr). Trenér: Petr Procházka.
Újezd nad Lesy: Pecho - Heteš (78. Cikhart), Příhoda, Vávra, Hruška - Novotný (63. Lukeš), Vít, Mruvčinský, Koryta (55. Hlubuček) - Kohout, Foltman. Trenér: Josef Šimek.

Hlasy trenérů
Petr Procházka (Hostivař): „Za první poločas musím kluky pochválit, byli jsme jednoznačně lepší. Dojíždíme na góly. Půle byla jenom 2:0, měli jsme ji vyhrát alespoň 5:0. Za druhou půli bych kluky zase zabil. Co jsme nastoupili, tak to byla tragédie. Uhájili jsme to jen díky obraně.”
Josef Šimek (Újezd nad Lesy): „Tento zápas, to byly dvě rozdílné půle. První byla z naší strany úplně prospaná, netýmový výkon, chyby a dva góly. Druhá půle byla úplně jiná, mnohem lepší. Soupeř šel do oslabení, ale žádný gól jsme z toho nevytěžili. Fotbalově to byl velký rozdíl mezí první a druhou půlí. Bodově je z toho ale zase nula, takže to dobrý zápas nebyl."

Nejlepší hráč Hostivaře: Tomáš Rada.
Nejlepší hráč Újezdu nad Lesy: Lukáš Vávra.


Dukla JM - Motorlet B 5:2 (2:2)
Branky: 5. a 73. Kotlík, 45. a 81. Brabenec, 68. Novák - 1. a 19. Bitto. ŽK: 64. Brabenec, 78. Čermák, 89. Damián Farkaš - 11. Bitto. ČK: 28. Bitto (Motorlet B). Rozhodčí: Kohout - Štípek, Halašta. Diváků: 50.
Dukla JM: Žáček - Březina (40. Čermák), Inneman, Markuzi, Gill (67. Zatočil) - Dominik Farkaš - Brabenec (84. Vostárek), Damián Farkaš, Novák (79. Hovorka), Petrák - Kotlík. Trenér: Josef Světlík.
Motorlet B: Hrubeš - Holoubek, Filip, Simaichl, Hrabina (63. Simandl) - Vacek (29. Průša), Václavík (75. Čipera), Ircing (75. Novinský), Zelenka - Bitto, Podzemský (33. Šírl). Trenér: Jan Rajnoch.

Hlasy trenérů
Josef Světlík (Dukla JM): „Pro nás docela katastrofální vstup do zápasu, kdy jsme dvakrát umožnili soupeři jít do vedení. Asi rozhodující pro vývoj zápasu byl vyloučený hráč Motorletu, kdy náš hráč Březina skončil s roztrženým obličejem. Pak už to bylo na nás, jestli využijeme chytrost a zkušenost, jestli se dokážeme prosadit v přesilovce. Tentokrát se nám to povedlo, navýšili jsme skóre a zápas jsme dohráli.”
Jan Rajnoch (Motorlet B): „Po minulém zápase jsem klukům věřil, že to nejhorší máme za sebou a odrazíme se k lepším zítřkům. Bylo vidět, že jsem se šeredně mýlil, jsme zase tam, kdy jsme byli. Takhle to nemůže fungovat. Jestli kluci nebudou akceptovat pokyny, budou mít takovou nezodpovědnost, to je šílený. Od obutí hráčů, po bojovnost, souboje. Co jim říkáme je pak na hřišti úplně obráceně. Dáme v první minutě gól a já se ani neraduju, protože vidím, že to není dobrý. Kluci asi nevěří, když jim něco říkáme, jak hraje Dukla, jaké má hráče, že jenom naše maximální koncentrace může vést k dobrému výsledku. Jsem strašně zklamaný, že nevím, kde mám brát sílu, aby my kluci věřili. Musíme to řešit.”

Nejlepší hráč Dukly JM: Vojtěch Brabenec.
Nejlepší hráč Motorletu B: Martin Filip.


Zličín - Viktoria Žižkov B 1:4 (0:4)
Branky: 55. Vašut z penalty - 13., 25. a 40. Kadlec, 33. Fleišman. ŽK: 48. Vašut, 64. Hovorka, 84. Vajdl - 46. Ahmed, 81. Janíček, 90.+1 Faigl. Rozhodčí: Stěhule - Vítek, Hejma. Diváků: 50.
Zličín: Schopf - Ibraimi (85. Cháb), Hovorka, Uvíra, Horák (58. Žák) - Karták (57. Stýblo), Kohout, Kubr, Krpata (70. Vagner) - Vašut (77. Vajdl), Merta. Trenér: Miroslav Vašut.
Žižkov B: Slanina - Poustecký, Mucha, Šmalcl, Kříž (57. Gábor) - Kop (67. Faigl), Fleišman (88. Pešek), Kytka (88. Blažek), Vild - Ahmed (57. Janíček), Kadlec. Trenér: Václav Knížek.

Hlasy trenérů
Miroslav Vašut (Zličín): „Za stavu 0:0 jsme měli tři vynikající šance, potom nás začal soupeř trestat. Najednou jsme nestačili. Druhý poločas už se jenom dohrával. Rozhodlo, že je v úvodu při našich šancích podržel gólman. Asi to lámala hrubá chyba při druhé brance. Musím uznat, že soupeř byl fotbalovější, pohyblivější, přímočarejší.”
Václav Knížek (Žižkov B): „V úvodu nás podržel brankář, pak jsme se dostali do hry. První půli jsme zvládli velice dobře a dali jsme čtyři góly. Nevím, jak by to vypadalo, kdyby dal ty góly Zličín, ale takový je fotbal. Myslím si, že to bylo zasloužené vítězství. V druhé půli jsme hru kontrolovali, jsou to tři body z venku a potvrdili jsme domácí výhru s Duklou.”

Nejlepší hráč Zličína: Ivan Merta.
Nejlepší hráč Žižkova B: Trenéři týmu se rozhodli nejlepšího hráče zápasu nevybírat.


Uhelné sklady - Újezd Praha 4 2:4 (1:1)
Branky: 42. Šafránek z penalty, 82. R. Procházka - 35. a 90.+4 Řezníček, 69. Běhounek z penalty, 77. Janků. ŽK: 17. Pártl, 57. Sainer, 90. Jahoda - 55. Štefan, 76. Doležel, 83. Běhounek. Rozhodčí: Vojáček - Král, Plášil. Diváků: 80.
Uhelné sklady: Borský - Holouš, Jahoda, Sainer, Pártl (18. Ramba) - Ribeiro - Belán, Šafránek, R. Procházka, Valero (84. Zilvar) - V. Klán. Trenér: Zdeněk Šenkeřík.
Újezd Praha 4: Ježek - Valeš, Daňhel, Malčánek, Špaček - Pěnkava (90.+2 Přibyl), Řezníček, Kaiser (69. Doležel), Štefan (75. Novák) - Janků, Běhounek. Trenér: Karel Jeřábek.

Hlasy trenérů
Zdeněk Šenkeřík (Uhelné sklady): „Myslím, že jsme ke konci sahali po bodu. Snížili jsme na 3:2 a soupeř se bál o výsledek. Bohužel jsme pak ještě dostali z brejku čtvrtý gól a bylo po zápase. Celkově si myslím, že zápas z naší strany nebyl špatný. Opět nám chyběli nějací hráči. Soupeř je výš v tabulce, asi nás vytrestal zaslouženě, ale myslím si, že zápas na prohru to nebyl.”
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4): „Nezačali jsme dobře, nešlo nám skoro nic. Pomohl nám úvodní gól, který jsme vstřelili. Poločas nakonec byl nerozhodně. Druhý poločas už byl z naší strany lepší, podařilo se nám vstřelit další dvě branky a v závěru jsme si pak ještě zápas zkomplikovali, když domácí snížili na 3:2. Čtvrtým gólem v nastavení jsme zápas definitivně rozhodli.”

Nejlepší hráč Uhelných skladů: Václav Klán.
Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Patrik Janků.


Radotín - Třeboradice 3:1 (2:0)
Branky: 29. a 90.+1 Doležal, 37. Bureš - 76. vlastní Tvrdý. ŽK: 34. Louda ml., 90. Kubišta - 25. Viktorin, 42. Brunclík, 86. D. Hruška. ČK: 86. Pařízek (trenér Třeboradice). Rozhodčí: Šmakal - Popelka, Marek. Diváků: 50.
Radotín: Saladiak - Pavel (12. Havlát), Pivnička, Tvrdý, Bialek - Kubišta, Bureš, Císařovský, Kulíšek (86. Mašek) - Doležal, Louda ml. (63. Maruš). Trenér: Jaroslav Louda.
Třeboradice: Štika - Brunclík (46. Bobek), F. Hruška, Hromas (46. D. Hruška), Šťovíček (74. Chaloupka) - Červenka, Fantík (46. Janda), Viktorin, Polívka - Pospíšil (82. Kokoška), Jůzek. Trenér: Viktor Pařízek.

Hlasy trenérů
Jaroslav Louda (Radotín): „My si zbytečně děláme nervy, když nedokážeme proměňovat šance. Mohli jsme mít zápas pod kontrolou, bohužel jsme ho pod kontrolou neměli. V první minutě jsme málem inkasovali branku, soupeř trefil nádhernou střelou břevno. My jsme zaplaťpánbůh dokázali odpovědět okamžitě gólem. Pak se hra přelévala ze strany na stranu. Dali jsme do poločasu druhou branku, a to nás trochu uklidnilo. O poločase jsme si řekli, že nesmíme polevit a zápas dohrát. Ve druhé půli už jsme víceméně hráli na polovině soupeře, ale to množství šancí, co nedáme, je prostě alarmující. Uklidnila nás až branka v závěru utkání. Vítězství je zasloužené.”
Viktor Pařízek (Třeboradice): „Bohužel naše krize se prohloubila o další prohru, ztráta začíná narůstat. Po vstupu do zápasu jsme měli šanci, která bohužel brankou neskončila, z protiútoku jsme po hrubce v obraně inkasovali. Další naše šance skončily na tyči a břevně, místo vyrovnání nás soupeř těsně před půlkou podruhé potrestal. Ve druhé půli jsme se snažili o vstřelení kontaktní branky, která přišla patnáct minut před koncem. Při snaze o vyrovnání jsme vyšli naprázdno i kvůli chybujícímu rozhodčímu, který nereagoval na zcela evidentní faul na našeho hráče a nechal pokračovat ve hře. Na co nám je, když jeho chybu po zápase uzná i delegát zápasu. Nebyla to jediná chyba hlavního arbitra, ale ač jsem byl do té doby po jeho chybných verdiktech klidný, tohle už se nedalo přehlédnout a nemlčel jsem. Byl jsem vyloučen.”

Nejlepší hráč Radotína: Jiří Doležal.
Nejlepší hráč Třeboradic: nikdo.


Přední Kopanina - Kolovraty 3:2 (0:2)
Branky: 49. Mainolfi z penalty, 65. Urban, 72. Ptáček - 32. a 39. Bláha. ŽK: 42. Veleba, 88. Ptáček, 90.+4 Urban, 90.+5 Šultes - 48. Ráža, 88. Kuchta, 90.+1 Votřel, 90.+7 Gračko. Rozhodčí: Pytloun - Zima, Mičko. Diváků: 80.
Přední Kopanina: Pospíšil - Veleba (46. Čihák, 71. Scherreich), Tržický (83. Hajný), Škarda, Boček - Krejčí, Mainolfi, Spizzirri (46. Šultes), R. Vágner - Urban (90.+5 A. Vágner), Ptáček. Trenér: Daniel Vott.
Kolovraty: Bébr - Ráža, Votřel, Borek, Žitný - Klír (75. Ponert) - Gračko, Kuchta, Holík, Hejno - Bláha (63. Hladký). Trenér: Jakub Slezáček.

Hlasy trenérů
Daniel Vott (Přední Kopanina): „Bylo to hektické utkání. Nezvládli jsme vůbec první poločas, nezvládli jsme vůbec nic. O poločase jsme si k tomu něco řekli, změnili jsme dva hráče a rozestavení. Za druhý poločas jsme vyhráli naprosto zaslouženě, mohlo to být ještě větším rozdílem. Všichni kluci to odmakali, bylo vidět, že chtějí druhou půli vyhrát. Musím jim za to strašně moc poděkovat. Jediné, co mě mrzí, že jsme skončili se třemi zraněnými. Opravdu to bylo druhou půli úplně na krev, na hranici sebeobětování. Takhle to prostě musí vypadat, když se chce se zápasem něco udělat. Odnesl to odvozem do nemocnice i Martin Čihák, ale ten, když přišel na hřiště, tak to celé strhnul.”
Jakub Slezáček (Kolovraty): „Po velmi dobrém prvním poločase, kdy jsme soupeře přehrávali, přišel naprostý propadák v tom druhém. Soupeř změnil rozestavení, přidal ještě Šultese a my jsme se po rychlém snížení na 1:2 nedokázali vzpamatovat. Dali jsme hlavy dolů, zalekli se, nedokázali si přihrát, udržet míč, nic. Poločasy jako den a noc a my jsme si za ten druhý zasloužili o utkání přijít.”

Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Martin Čihák.
Nejlepší hráč Kolovrat: Martin Bláha.



Související články