Foto: Jiří IPSER
Poprvé jsem dal gól oběma brankářům, směje se Pelikán z Admiry B po vítězném šlágru

Poprvé jsem dal gól oběma brankářům, směje se Pelikán z Admiry B po vítězném šlágru

Smolný okamžik, kdy po jeho zásahu padl v Královicích vlastní gól, může záložník Admiry B Timothy Pelikán pustit z hlavy. Chvíli před koncem bitvy v Pražská teplárenská přeboru totiž vstřelil parádní gól. Zpracování na prsa a prásk. Tato trefa vynesla mladíkům z Kobylis vítězství v přeborovém šlágru 2:1. „Hodně se mi ulevilo, když to tam spadlo,“ usmívá se opora aktuálně druhého týmu tabulky.

Jak těžký byl zápas v Královicích?
Byl hodně náročný. Už dopředu jsme věděli, že to bude bolet, vždycky to tam bývá bojovné a plné soubojů. Člověk se na to musí připravit v hlavě. Hrálo se nahoru dolů. Trenér nás ale na všechno dopředu upozorňoval, byli jsme na to připravení.

V půli jste vedli 1:0. Rozhodnuto nebylo, chystali jste se na fotbalovou válku?
Museli jsme se mít na pozoru, věděli jsme, že když prohrávají, tak na nás ve druhé půli vlétnout. A to se taky stalo, soupeř měl šance, ale všechno jsme ustáli. Hodně nebezpečný byl jejich hrající trenér Marek, z lavičky tam pak na konci naskočil i Pospíšil.

Byl klíč k úspěchu, že jste dokázali ofenzivně laděného soupeře v koncovce uhlídat?
Určitě ano. Kromě těch hráčů, o kterých jsem mluvil, tam je hodně nebezpečný i Krivosheev. My ale máme trenéra, který staví na tom, že chce dostat co nejméně gólů, tak jsme rádi, že to tady dopadlo naší výhrou.

Jediný gól do sítě Admiry B padl po vašem nešťastném zásahu. Co jste si v tu chvíli říkal?
Jak je to nešťastný, že hrajeme docela dobrý zápas a pak dostaneme takový gól... Byl tam centr ze strany, který ke mně propadl a odrazil se do sítě. Byl to takový nádherný oblouček... V tu chvíli jsem si říkal, že hrajeme super a zkazí nám to taková trefa.

Nastartoval tento zásah Královice?
Je fakt, že pak nás Královice zatlačily, ale naštěstí už jsme žádnou další branku nedostali.

A naopak jste udeřil vy a parádním zásahem rozhodl o třech bodech pro Admiru B. Ulevilo se vám?
Byl jsem na zadní straně vápna u kruhu, přiletěl ke mně míč. Zpracoval jsem ho na prsa, pak jsem to z voleje trefil. Pak to byla obrovská radost. Hodně se mi ulevilo. Poprvé v zápase se mi stalo, že jsem dal gól oběma brankářům, doufám, že tohle už si do budoucna odpustím a bude to padat jen na té správné straně. (směje se)

Trenér vás chválí, že máte výbornou střelu. Chce po vás, ať se cpete do zakončení. Tohle byl ale váš první gól v sezoně, že?
Trenér mi to opakuje neustále, abych to zkoušel a střílel. Co se týče gólů, tak proti Újezdu jsem se trefil, ale nakonec byl v zápisu uvedený jako vlastní. Takže je to oficiálně první gól v sezoně. Snad to tam začne padat víc.

Béčko Admiry je tradičně mezi nejlepšími týmy přeboru. Jak to vidíte s možným postupem?
Tohle je ještě daleko, ale když se na ten eventuální postup ptáte, asi bych chtěl, abychom se výš dostali. Určitě chceme vyhrávat. Ale přebor je hodně vyrovnaný. Dvakrát vyhrajete a hned jste nahoře, dvakrát prohrajete a můžete mít starosti.

Jste na druhém místě, jen o skóre za Duklou JM. O dva body zpět jsou Královice a Újezd Praha 4. Počítáte, že právě tahle čtyřka si to rozdá o vítězství v Pražská teplárenská přeboru?
Kromě těch týmů určitě musíme počítat i s Přední Kopaninou. Nedávno jsme s ní hráli a vyhráli jsme docela šťastně. Navíc za ně tehdy nehrál Urban, ale v útoku mají hodně dobrého Vojtu Ptáčka. A taky tam šel od nás Dominik Škarda. Myslím, že Kopanina bude nahoře zlobit.


Timothy Pelikán očima trenéra Pavla Gregora
„Je to zkušený hráč, který nastupuje na pozici štítového záložníka. Zase ukázal, že umí dávat nádherné góly ze střední vzdálenosti, zpracoval si míč na prsa a pak to parádně trefil. Má skvělou kopací techniku, k tomu výborně vykrývá prostory. A že si dal tady i vlastní gól? Každý, kdo fotbal hrál, tak ví, že se od vás někdy prostě odrazí míč a vy s tím nemůžete nic dělat. Já jsem rád, že do té situace při bránění šel, že tam byl. Co se stalo, to mu určitě vyčítat nebudu. To se prostě stane.“



Fotografie