Foto: Pavel Jiřík st.
Přeborová tipovačka: 7. kolo očima Jaroslava Procházky z Uhelných skladů
10.09.2021

Přeborová tipovačka: 7. kolo očima Jaroslava Procházky z Uhelných skladů

Série porážek je zastavena, Uhelné sklady už oslavily svoji první výhru v soutěži. I tak je ale jisté, že bude tým bojovat o udržení. „Tabulka hovoří jasně a nemilosrdně. Naše postavení je kombinace několika faktorů - fyzická nepřipravenost, stárnutí, úzký kádr, plno zranění, pár odchodů, rozpadlá obrana. Dopředu si myslím, že umíme být stále poměrně nebezpeční, ale máme problém dozadu. Tím nemyslím pouze zadní čtyřku, ale bránění celého týmu. Těch obdržených gólu je prostě strašně moc,“ říká obránce mužstva Jaroslav Procházka (na fotografii v zeleném dresu). Jak vypadají jeho tipy na víkendové duely? Tipují se vždy všechna utkání Pražská teplárenská přeboru a vybrané šlágry z nižších soutěží. Do tipování se můžete zapojit i vy na platformě Tipeeto.

Uhelné sklady ve středu porazily Vyšehrad B 4:0 a věří, že na úspěšný výsledek navážou i v sobotu proti silnému Újezdu Praha 4. „V poslední době přišlo několik pozitivních impulzů, pár nových posil a na dalších se intenzivně pracuje. V téhle době není žádná sranda sehnat nové mladé koně. Většina nás už považuje za jistého sestupujícího, ale na všech je vidět, že to vzali za správný konec, makají a chtějí soutěž zachránit a ukázat, že na Uhelkách fotbal pořád žije,“ říká Procházka. „Čímž chci fanoušky pražské kopané pozvat i na akci 24. září na Uhelkách v rámci lokálního derby s béčkem Motorletu. Bude probíhat tombola a grilování. Po zápase bude k juchání hrát kapela bývalého ligisty Radka Hochmeistera, takže bude o zábavu postaráno,“ usmívá se Procházka.

A tady jsou jeho tipy na víkend.

Dukla Jižní Město - Motorlet B, tip 2:1
Těžký zápas k tipování. Dukla dostala minulé kolo naloženo a trenér Světlík bude chtít tvrdý direkt určitě odčinit. Naopak Motorlet B je poněkud nevyzpytatelný. Jednou chvála, podruhé trenér Rajnoch nešetří palbou do vlastích řad. Tipuji těsnou výhru Dukly, vítězný gól vstřelí rychlík Honza Markuzi.

Královice - Admira B, tip 2:2
Další souboj těžkých vah. Zkušenost vs. mládí. Zápas se bude líbit, plno šancí, čekám fotbal nahoru-dolů na krásně připraveném pažitu v Královicích. Po gólech nesmrtelného Krejči a ostrostřelce Pepíka Marka se nakonec s mladíky z Kobylis rozejdou Královice smírně 2:2.

Hostivař - Újezd nad Lesy, tip 4:0
Ve vší úctě k Újezdu nad Lesy, tady vidím jasnou výhru domácích. Budou při chuti a trenér Procházka bude mít po zápase radost z dalších tří bodů a čistého konta.

Zličín - Žižkov B, tip 1:3
Tady opět bude záležet na sestavě béčka Žižkova. Zličín nehraje špatně, prohrál pouze 0:1 na horké půdě Újezdu P-4 z penalty, takže bude chtít doma udělat důležité body. Viděl jsem, že udělal i nějaké zkušené posily jako Uvíra, Hovorka. Ale myslím, že to nakonec na družinu Zdendy Koukala nebude stačit.

Podolí - Vyšehrad B, tip 2:2
Čekám vyrovnaný zápas. Po prohře s námi si bude chtít Vyšehrad zlepšit náladu. Janoušek s Hruškou pobaví diváky pár kudrlinkami, ale nakonec tipnu remízu.

Uhelné sklady - Újezd Praha 4, tip 1:0
Čeká nás těžký a soubojový zápas. Podle mě rozhodnou standardní situace. Bude potřeba si pohlídat zbytečné fauly okolo vápna a naopak nějakou standardku využít. Trenéra Jeřábka mám rád, ale tentokrát od nás, doufám, odjedou s prázdnou a na Uhelkách poprvé udržíme čisté konto.

Radotín – Třeboradice, tip 3:1
Třeboradice jsou podle mě v podobném rozpoložení jako my, Radotín poměrně překvapuje. První půle bude vyrovnaná, ale ve druhé to Radotín přece jen zvládne a nakonec zápas vyhraje.

Přední Kopanina – Kolovraty, tip 4:1
Přední Kopanina na Admiře poměrně smolně prohrála. Po rozpačitém začátku jsou pro mě horkým kandidátem na vítěze celé soutěže. Kolovraty jim to budou chtít znepříjemnit, jak znám trenéra Slezáčka, bude chtít, aby Kopanina Kolovraty trochu pocítila. Nepřiznané dvojče legendy přeboru Chvátala, Kuba Klír, naběhá 15 kilometrů v kruhu, ale nakonec to na body stačit nebude.


I. A třída
Praga - Spoje Praha, tip 1:4
Trenér Venda Socher svůj tým připraví a řádně nabudí. Spoje zápas zvládnou a odvezou si z venku tři body.

Cholupice – Řeporyje, tip 3:1
Cholupice využijí domácího prostředí a získají tři body. Fotbaloví bohémové Cvrček se Žižkou rozhodnou. Starosta Novotný bude mít aspoň radost z čestného úspěchu Martina Fenina.

TIPNĚTE SI TAKÉ V PRAŽSKÉ TIPOVAČCE NA TIPEETU. DO HRY SE MŮŽETE PŘIHLÁSIT ZDE