Foto: Pavel Jiřík st.
Uhelné sklady zvládly dohrávku proti Vyšehradu B a mají první body v přeboru
09.09.2021

Uhelné sklady zvládly dohrávku proti Vyšehradu B a mají první body v přeboru

Poslední Uhelné sklady a bez bodu. To už v Pražská teplárenská přeboru neplatí. Rozhodla o tom středeční dohrávka 6. kola, ve které Uhelné sklady na vlastním hřišti porazily rezervu Vyšehradu vysoko 4:0. Na konci tabulky tak nastal pohyb. Uhlíři se poprvé odpoutali z poslední příčky, kam poslali Újezd nad Lesy a ještě pod sebe zatlačili díky skóre právě i Vyšehrad B. V souboji bratří Klánů se tak víc radoval starší Václav, který se po zranění vrátil na hřiště a hned si připsal vstřelenou branku. Mladší Martin vyšel naprázdno. Svou první výhru zaznamenal i nový trenér Uhelných skladů Zdeněk Šenkeřík.

Uhelné sklady - Vyšehrad B 4:0 (1:0)
Branky:
23. R. Procházka, 49. Šafránek, 54. Kaisler, 74. V. Klán. ŽK: 80. Tokar (Vyšehrad B). Rozhodčí: Zima - Zelený, Štěrba. Diváků: 100.
Uhelné sklady: Borský - Jahoda, Sainer, Kaisler, Šístek (65. Stolfa) - Ribeiro (83. Antunez), Holouš - Belán (74. Zmeškal), Šafránek, R. Procházka (67. Valero) - V. Klán. Trenér: Zdeněk Šenkeřík.
Vyšehrad B: D. Gerža - Melíšek (46. Matějíček), J. Klíma ml., Tokar, Mlejnek - H. Gerža (71. Krčmář) - Čejka (50. Kubies), Vojta (67. Kankara), Sejdia (46. Kubeš) - M. Klán, Madej. Trenér: Vladimír Pokorný.

Hlasy trenérů
Zdeněk Šenkeřík (Uhelné sklady): „Utkání mělo kvalitní úroveň. Věděli jsme, co konkrétně chceme hrát na soupeře, který na nás zpočátku nastoupil, působil živým dojmem, postupem času ale ztrácel jistotu a my jsme ho trestali z brejků. Snažili jsme se hru zjednodušit, abychom si nekomplikovali život, a to nám vycházelo. O výsledku 4:0 rozhodla jednoznačně efektivita v koncovce, naši kluci byli odměněni za svoji bojovnost. Celé mužstvo zápas poctivě odpracovalo a pomalu se mobilizujeme, už jsme měli i plnou lavičku. Pro nás teď hrají roli hlavně body, konečně máme první tři.”
Vladimír Pokorný (Vyšehrad B): „Je těžké k tomuhle něco říct... Znovu jsme si vytvořili na začátku zápasu několik gólových šancí, ale nepodařilo se nám vstřelit gól, a pak přišlo to, co se nám stále opakuje: sami inkasujeme a neuneseme tíhu nepříznivého vývoje utkání. V našem případě je to už samozřejmě boj o záchranu. Zkusíme zmobilizovat síly, abychom to zlomili již v sobotu v Podolí."

Nejlepší hráč Uhelných skladů: Vojtěch Šafránek.
Nejlepší hráč Vyšehradu B: Felix Čejka.