Foto: Pavel Jiřík st.
Urban dal gól z vlastní poloviny hřiště! Nebyla to náhoda, třeba to zase zkusím, usmívá se

Urban dal gól z vlastní poloviny hřiště! Nebyla to náhoda, třeba to zase zkusím, usmívá se

Nejen v blízkosti branky soupeře je nebezpečný kanonýr Přední Kopaniny Daniel Urban. Ten ozdobil zápas Pražská teplárenská přeboru s Újezdem nad Lesy parádním gólem: napřáhl už na vlastní polovině hřiště a gólman Pecho neměl nárok zasáhnout. Kopanina i díky neskutečné trefě z více než 50 metrů slavila výhru 2:0. „Řekl bych, že to byl docela pěkný gól, ale myslím, že padají i hezčí branky. Věřím, že ještě nějakou hezčí taky vstřelím,“ usmál se bombarďák týmu od letiště.

Neměli spoluhráči narážky, že jste se inspiroval gólem Patrika Schicka z Eura?
Ne, ne. My jsme ten gól oslavili na hřišti, pak už se to nějak víc neřešilo. Ani o Schickovi jsme se nebavili, takové góly z dálky padly i dřív, jeho trefa proti Skotsku to spíš jen oživila.

Ale výjimečná tahle vaše trefa byla. A to i pro vás, i když branek střílíte mraky...
Je pravda, že z takové dálky jsem se asi ještě netrefil. Já jsem si už dvakrát předtím všiml, že gólman chodí hodně z branky, když přišla třetí šance, tak jsem do toho práskl.

Překvapil jste nejen gólmana soupeře, ale i spoluhráče, všiml jste si toho?
Když jsem viděl Bóču, jak se drží za hlavu a nevěří, jaký gól padl, tak se to asi povedlo. (směje se)

Vy jste přitom v tomhle zápase pár šancí nedal, že?
Je pravda, že šance byly. Až jsem v určitých chvílích nepochopil, že jsem ty velké příležitosti neproměnil v gól. Tak jsem vystřelil z dálky. Nebyla to náhoda, ale musím přiznat, že jsem to asi trefil nejlépe, jak to šlo.

Zkusil byste podobnou kulišárnu i na Jaromíra Blažka, který za Újezd nad Lesy chytal v minulých sezonách?
Mrzí mě, že tam Jarda nestál. (směje se). Mně se proti němu docela dařilo, nějaké góly jsem mu dal, takže bych to zkusil i na něj.

Nepřišel si to s vámi po zápase vyříkat gólman soupeře?
My jsme proti sobě hráli na turnaji v létě, tak jen říkal, že mi vyšla odveta. Já už si nepamatuji, jak to tam dopadlo, ale když to říká, tak asi v létě vyhrál.

Váš gól jistil vedení Přední Kopaniny a pečetil výhru na 2:0. Bral jste to tak, že jste dal týmu i větší klid do zbytku utkání?
Já si hlavně myslím, že jsme měli vyhrát daleko větším rozdílem. Nesouhlasím v tomhle s hodnocením trenérů. Ten zápas byl jednoznačný, jen díky tomu, že jsme bodla, to neskončilo vyšším rozdílem. Šancí bylo dost.

Tak v zápase Sparty s Českými Budějovicemi bylo 32 střel na branku a skončilo to 1:0...
No, tak to bylo něco podobného...

Každopádně to vypadá, že si užíváte souhru s parťákem v útoku Vojtěchem Ptáčkem. Sedlo vám to, že?
No, když jsme dali dohromady čtrnáct gólů a za poslední čtyři kola jsme nastříleli dvacet branek, tak to tak asi bude. (směje se) Je to výborný fotbalista, je pořád v pohybu, umí jeden na jednoho. Myslím, že když bude chtít, má před sebou angažmá ve vyšší soutěži a v úplně jiném klubu, než je Přední Kopanina.

Nebo si zahraje vyšší soutěž s Kopaninou.
Tak to by bylo beze mě...

Teď vás čeká souboj se silným béčkem Admiry. Pošlete brankáři soupeře varování, aby moc nevylézal z branky, nebo mu tam přiletí podobná koule jako proti Újezdu nad Lesy?
Takhle to nejde říct. Ale když bude možnost, třeba to zase zkusím. Vždycky záleží na brankáři a jeho chování. Musí mě k podobné věci vyzvat, a když to udělá, proč to zase nezkusit...



Související články