Foto: Pavel Jiřík ml.
Derby dorostenek pro Slavii. Rozhodla Křivánková
30.08.2021

Derby dorostenek pro Slavii. Rozhodla Křivánková

Derby dorostenek mezi Slavií a Spartou rozhodla jediná branka, kterou vsítila těsně před přestávkou domácí Křivánková. Slavia tak má na kontě po třech kolech plný počet bodů.

V Horních Měcholupech se sešla slušná divácká návštěva, která nakonec viděla pouze jedinou branku, kterou vsítila chvilku před odchodem do šaten Křivánková. Slavia však mohla vést již dříve, ale své šance neproměnila, Freislerová dokonce mířila do horní tyčky. Největší šanci prvního dějství na letenské straně měla Švíbková, ale již překonanou brankářku Kroulíkovou zastoupila na brankové čáře Janíková.

Po změně stran si Sparta vypracovala převahu, ale bez výraznějšího ohrožení domácí branky. Slavia pozorně bránila a nakonec dovedla utkání do jednobrankového vítězství. Mladé fotbalistky vršovického klubu tak zvládly i třetí kolo a jsou bez ztráty bodu.

„Jsme samozřejmě zklamané. Neproměnily jsme své šance a bohužel inkasovaly v poslední minutě prvního poločasu. Po změně stran jsme tlačily, byly jsme téměř celou dobu na polovině Slavie, ale nepadlo to tam. Musíme dát hlavy nahoru a do příštího zápasu jít lépe. Chyběla nám finální fáze, dostaly jsme se před branku, ale nedokázaly nezakončit,“ uvedla kapitánka Sparty Klára Ducháčková.

Jedinou branku utkání vstřelila Andrea Křivánková. „Je to úžasné. S holkama jsme všechny bojovaly, přály si vyhrát, jsem na celý tým pyšná. Už jsem tam před gólem měla dvě příležitosti, takže jsem se chtěla prosadit, abych spoluhráčkám dodala sílu. Sparta zlobila z krajních prostor, kde mají rychlé hráčky, ale byly jsme na to připravené a zvládly to až do konce,“ řekla Křivánková.

Na fotogalerii ze zápasu od Pavla Jiříka mladšího se můžete podívat ZDE