Foto: Jiří IPSER
Přeborová tipovačka: 5. kolo očima Roberta Jůzka z Třeboradic
27.08.2021

Přeborová tipovačka: 5. kolo očima Roberta Jůzka z Třeboradic

Jeho odchod z Podolí do Třeboradic vzbudil velký zájem. Byl to možná nejzajímavější přestup léta v Pražská teplárenská přeboru. Teď se útočník Robert Jůzek pokusí odhadnout výsledky 5. kola nejvyšší metropolitní soutěže. Jak vypadají jeho tipy na víkendové duely? Tipují se vždy všechna utkání Pražská teplárenská přeboru a vybrané šlágry z nižších soutěží. Do tipování se můžete zapojit i vy na platformě Tipeeto.
S Třeboradicemi zatím Jůzek nezažívá úplně povedený vstup do přeboru. Tým má po pěti odehraných kolech pouze čtyři body. „Myslím, že dosavadních pět kol ukázalo, že lze porazit každý tým, pokud předvedete soustředěný, poctivý a bojovný výkon. Přesto se tabulka postupně krystalizuje dle předsezonních předpokladů,“ říká Jůzek. „V Třeboradicích je určitě předpoklad, fotbalovou kvalitou hráčů a dobrým duchem týmu, být na vyšších pozicích, takže dosavadní bodový zisk je mírně neuspokojivý. Ve třech utkáních byl průběh zápasu takový, že jsem věřil ve větší bodový zisk, ale naši soupeři bohužel trestali svou fotbalovostí nebo bojovností naše chyby. A my dobrý výkon nedotáhli do úspěšnějšího konce. Tým stále získává zkušenosti, takže věřím, že se poučíme, uzdravíme, dáme do toho trochu něco navíc a budeme v následujících kolech úspěšní,“ vyhlíží Jůzek další zápasy.
A tady jsou jeho tipy na víkend.

Kolovraty - Vyšehrad B, tip 4:2
Kolovraty jsou velmi dobrým organizovaným týmem, který mladé Šemíky přetlačí fyzicky a kvalitou v útočné fázi. Ale budou mít problémy s jejich rychlostí a přechodem do útoku. Toto bude předvídat trenér Slezáček, který bude mít na paměti zápas s Motorletem B.

Královice - Třeboradice, tip 1:2
Myslím, že ideální příležitost překvapit a získat tři body. Naše soudržnost, nasazení a bojovnost nahradí citelně oslabený tým o vyloučené a zraněné hráče. Tento způsob hry, si myslím, nebude sedět Královicím, které vždy byly pro mě sympaticky hrajícím mužstvem s fotbalovou kvalitou v čele s kapitánem Krejčou.

Podolí - Admira B, tip 1:4
Fantazie, mám radost z dosavadního bodového zisku. V Podolí není prostor něco vymýšlet a koukat kolem sebe. Na zápase je to 11 statečných, kteří skvěle makají a nic nevypustí, i přestože na lavičce je málo hráčů. Říkám si, že příště snad na lavici uvidím jako náhradníka legendu Uhelných skladů Tomáše Strnada. Musím opravdu pochválit Podobského s Rosendorfem a Krobem, kteří jsou špičkoví a ukazují kvalitu. V týmu je geniální Janoušek a Hruška s bojovníky Bednářem, Sulkem, Šumníkem, Svobodou, Vlasákem a Brožem. Trenér se navrátil k modelu, který slavil úspěch, když trénoval B tým na Podolí. Musel hrát ten, kdo přišel a doufal, že se nikdo nezraní. Nemusí nic vymýšlet, takže nechá prostor svému týmu. Admira je nesmí podcenit. Trenér Gregor musí ze svých hráčů dostat maximum, pak budou slavit úspěch.

Dukla Jižní Město - Újezd Praha 4, tip 1:2
Šlágr kola. Skvěle hrající Dukla, která je dlouho pospolu, k tomu Kotlík a Trávník - dvojice, se kterou je podle mě radost hrát. Hřiště v Kunraticích na mě působilo vždy menší. Újezd bude chtít zašlapat do země fotbalovost Dukly. Zápasy s Újezdem pro mě byly vždy ty snad úplně nejtěžší. Oni vás prostě svojí férovou tvrdostí otráví a jsou natolik dobří, že ty góly dají. Trenéra Jeřábka mám rád. Tentokrát porazí sympatického Světlíka, vyzraje na něj.

Hostivař - Motorlet B, tip 2:2
Kluci z Motorletu by už měli ukázat svoje kvality. Mám pocit, že je nedokáží prodat. Pokud si budou věřit, zvítězí, ale na Hostivaři je nečeká nic lehkého. Kdysi podobným týmem byly Vršovice, tam prostě nechcete jet, protože vás čeká zatraceně složitá bitva. Volím tedy remízu v pozápasových rozhovorech bude komentář, že Motorlet nedokázal udržet dvoubrankové vedení, neproměnil šance a na druhé straně poděkování trenéra Procházky týmu za předvedenou hru, kdy to nevzdali.

Zličín - Uhelné sklady, tip 2:2
Uhelky budou poprvé bodovat, prostě musí, dají do toho všechno. Kdy jindy, když ne teď...

Přední Kopanina - Újezd nad Lesy, tip 4:0
Série tří zápasů v deseti dnech bude pro zkušenou obranu Újezdu nad Lesy prostě už moc. Únava se dostaví a Kopanina s přehledem vyhraje. Strašně mě štve, že jsem proti ní nemohl hrát.

Radotín - Žižkov B, tip 1:1
Mladí kluci na obou stranách na letišti v Radotíně. Pro mě nejvíc nečitelný zápas, neznám prostředí ani jednoho klubu. Volím tedy remízu. Domnívám se, že v Radotíně měli mnoho bezesných nocí plných obav a nikdo nevěděl, jaký tým sestaví. Myslím ale, že se to podařilo a příjemně překvapují.

I. A třída
Vršovice - Spoje Praha, tip 1:2
Tým Spojů je výběrem hráčů Středočeského kraje, který by měl svou kvalitou skupinu jasně vyhrát, ale je asi vždy otázkou, jak se sejdou. Pavel Beneš, ojedinělý střelec, se trefí a jeho vítězná trefa skolí Vršovice. Vršovice po přebudování týmu získávají zkušenosti, ale líbí se mi jejich cesta a přeju jim brzké úspěchy. Vzpomínám na situace: Šimr přede mnou, Šimr za mnou, takže 400 kg na metru čtverečním.

Cholupice - Střešovice, tip 3:1
V Cholupicích spojili mladíky z Tempa se zkušeností. Cvrček a Žižka, to je vražedná, kvalitní a velmi nepříjemná kombinace - pro všechny. Cvrček s mým bývalým trenérem Majerem pro mě byli vždy dvorní nahrávači. Stačilo se postavit ve vápně, oni vás trefí a je z toho nějak gól. Rád vzpomínám na doby, kdy v Kunraticích pod trenérem Hegedusem byla útočná sestava Urban, Viktorin, Cvrček, Jůzek. Škoda, že jsme spolu nezůstali déle. Cholupice jsou adept na postup. Střešovice trochu ustoupily do stínu - zdravím útočníka Kouklíka, kéž by ten proměňoval šance.


TIPNĚTE SI TAKÉ V PRAŽSKÉ TIPOVAČCE NA TIPEETU. DO HRY SE MŮŽETE PŘIHLÁSIT ZDE