Foto: Pavel Jiřík st.
Souhrn 4. kola přeboru: Výprask Uhelných skladů i první prohra Admiry B
23.08.2021

Souhrn 4. kola přeboru: Výprask Uhelných skladů i první prohra Admiry B

Přeborové brankové hody pokračovaly i ve 4. kole. Vložené středeční 15. kolo přineslo 40 branek, tentokrát padlo 39 gólů. Střelecký apetit hráčů Dukly JM odnesly poslední Uhelné sklady, které inkasovaly celkem osmkrát. Rovných deset branek padlo v divoké přestřelce Třeboradice - Přední Kopanina 3:7. První porážku v soutěži utrpěla na domácím hřišti Admira B, když podlehla těsně 0:1 Kolovratům. Před Admiru se na druhé místo posunuly Královice, které vyhrály 3:1 na hřišti trápící se rezervy Motorletu. Cennou výhru si odvezl Zličín z Vyšehradu.

Újezd Praha 4 - Radotín 4:2 (3:2)
Branky:
10. Krejčík, 20. Doležel, 41. Daňhel, 70. Vrabec z penalty - 5. Louda, 30. Tvrdý. ŽK: 22. Špaček, 28. Valeš - 42. Bialek, 55. Tyburec. Rozhodčí: Popelka - Tikal, Halašta. Diváků: 50.
Újezd Praha 4: Ježek - Valeš, Daňhel (46. Řezníček), Pěnkava, Tomaides (46. Kaiser) - Janků, Vrabec, Krejčík (58. Novák), Špaček - Běhounek, Doležel. Trenér: Pavel Třešňák.
Radotín: Bártl - Tyburec, Bialek, Tvrdý, Pavel - Kubišta, Bureš, Císařovský, Kulíšek - Doležal, Louda (65. Maruš). Trenér: Jaroslav Louda.

Hlasy trenérů
Pavel Třešňák (Újezd Praha 4):
„Věděli jsme, že Radotín má svojí kvalitu a připravovali jsme se na ně. Zase jsme dostali brzo branku, a tak jsme měli trochu starosti. Podařilo se nám to otočit a potom, ve druhém poločase, to bylo na obě strany takové bojovné utkání. Z pokutového kopu jsme to pojistili a soupeře už jsme pak k ničemu nepustili.”
Jaroslav Louda (Radotín): „S výsledkem spokojený nejsem, ale s předvedenou hrou ano. Jednalo se hodně o soubojové utkání, kdy jsme s naší hrou nedokázali najít nějaký kloudný recept na tvrdou hru Újezdu, jejich nakopávané balony jsme odvraceli s vypětím sil. Chvílemi se mi i zdálo, že jsme se jejich hře přizpůsobovali. Co jsme chtěli hrát, na to moc nedošlo. Rychle jsme vedli, soupeř rychle vyrovnal a rychle šel do vedení. Pak jsme to zase vyrovnali, ale do poločasu to bylo 3:2. Po přestávce jsme se snažili tlačit na branku, abychom to nějak zakončili, ale nějakou příležitost jsme si nevytvořili. Soupeř z penalty zvýšil na konečných 4:2. Na můj vkus to bylo hodně ostré utkání, myslím si, že měly padat žluté karty a možná i nějaká jiná. Rozhodčí to ohodnotil tak, jak to ohodnotil.”

Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Martin Daňhel.
Nejlepší hráč Radotína: Jakub Pavel.


Motorlet B - Královice 1:3 (0:0)
Branky: 69. Simandl - 46. Kučera, 53. a 59. Havlín. ŽK: 87. Pospíchal - 60. Chalupa, 85. Malík. Rozhodčí: Král - Kohout, Janků. Diváků: 30.
Motorlet B: Vyčichl - Krejbich (46. Holoubek), Krajinský, Simaichl, Zelenka (78. Průša) - Scharf, Václavík, Ircing (46. Rada), Hrabina - Čipera (66. Pospíchal), Šírl (54. Simandl). Trenér: Jan Rajnoch.
Královice: Hubínek - Chalupa (70. Ptáček), Vlček, Vacík, Malík - Krejča - Havlín, Krivosheev, Kučera, Staněk - Marek. Trenér: Josef Marek.

Hlasy trenérů
Jan Rajnoch (Motorlet B): „My si pořád něco říkáme, a pořád děláme všechno obráceně. Pro mě je to absolutně nepochopitelné. Výkony, vnímání hráčů, na které byla před rokem chvála, asi jim to stouplo do hlavy. Chybí nám pokora, chybí nám vlastně úplně všechno. Jsme v těžké krizi a nějak se z toho musíme dostat. Královicím k výsledku i výkonu gratuluji.”
Josef Marek (Královice): „Chtěli jsme to hrát jednoduše, na tom hřišti, co je na Motorletu, se moc po zemi stejně hrát nedá. Zjednodušili jsme to a přineslo nám to ovoce. První půle byla taková vyrovnaná, mohlo to být klidně 2:2, ale ani jeden mančaft gól nedal. Druhou půli to tam hned zkraje napadalo nám, pak už jsme si to pohlídali. Tři body z Motorletu jsou pro nás určitě plusové.”

Nejlepší hráč Motorletu B: David Krajinský.
Nejlepší hráč Královic: Petr Vacík.


Uhelné sklady - Dukla JM 0:8 (0:5)
Branky: 13. a 15. Kotlík, 19. a 23. Novák, 12. Čermák, 57. Dominik Farkaš, 82. Petrák, 86. Babenec. ŽK: 44. Stolfa, 60. Zmeškal, 87. Ramba (všichni Uhelné sklady). Rozhodčí: Vítek - Stěhule, Plášil. Diváků: 60.
Uhelné sklady: Borský - Pártl, Sainer, Ramba, Stolfa (73. Bareš) - Belán, R. Procházka, Šafránek, Begovič (64. Šístek) - Zmeškal, Ribeiro (85. Pobeška). Trenér: Michal Šimánek.
Dukla JM: Žáček - Čermák, Inneman, Lafek (46. Peřina), Gill - Damián Farkaš (64. Markuzi), Dominik Farkaš (59. Konjevič), Novák, Petrák - Brabenec, Kotlík (64. Hovorka). Trenér: Josef Světlík.

Hlasy trenérů
Michal Šimánek (Uhelné sklady): „Ani se mi to nechce komentovat. Dukla je úplně někde jinde. Soupeři gratuluji a myslím, že tento tým nemá v přeboru co dělat.”
Josef Světlík (Dukla JM): „Je to jednoduché. Díky kvalitnímu vstupu do utkání se nám podařilo po dvaceti minutách zápas rozhodnout, pak už se utkání jen dohrávalo. My jsme si zkusili změny v rozestavení, zkusili jsme si to, co jsme potřebovali, a vstřelil jsme pár hezkých branek. Z úcty k soupeři to nemá smysl víc rozebírat.”

Nejlepší hráč Uhelných skladů: nikdo.
Nejlepší hráč Dukly JM: Filip Novák.


Vyšehrad B - Zličín 1:2 (0:1)
Branky: 60. Vaněk - 18. Jíra, 76. Karták. ŽK: 65. Horák, 88. Hájek, 90.+3 Vašut (všichni Zličín). Rozhodčí: Nebáznivý - Kohout. Marek. Diváků: 50.
Vyšehrad B: Gerža - Topol (69. V. Markovych), J. Klíma ml. (58. Melíšek), Pryšljuk, Madej - Sejdia, Vaněk, M. Markovych, Mlejnek (58. Macej) - Tokar, M. Klán (80. Krčmář). Trenér: Vladimír Pokorný.
Zličín: Mareš - Stýblo, Žák, Horák, Hájek - Kubr - Karták (77. Sokol), Kohout, Jíra - Derda (67. Vašut), Krpata. Trenér: Miroslav Vašut.

Hlasy trenérů
Vladimír Pokorný (Vyšehrad B):
„Ve srovnání se středečním zápasem v Radotíně jsme podali zlepšený výkon. Spokojen jsem byl jak s nasazením, tak i s předvedenou hrou, bohužel ale nejsme produktivní a schopni dát z vytvořených šancí gól. Naopak sami lacino inkasujeme: ze tří střel soupeře dva góly. Nezbývá, než abychom pracovali dál a dostali se z chvostu tabulky výš."
Miroslav Vašut (Zličín): „Po středečním smolném utkání s Královicemi, kdy jsme vedli 4:1 a nakonec jen remizovali, jsme si mezi sebou určité věci vyříkali, což mělo účinek. Přijeli jsme na Vyšehrad bodovat a hráčům děkuji, že respektovali taktické pokyny, a díky bojovnosti a vůli je plnili. Zápas jsme odehráli v pozitivním duchu a za vítězství jsme samozřejmě rádi. Dařilo se nám zdvojovat osobní souboje, zaskakovat za sebe, a to byl rozhodující faktor našeho úspěchu."

Nejlepší hráč Vyšehradu B: Oleg Pryšljuk.
Nejlepší hráč Zličína: Martin Kohout.


Admira B - Kolovraty 0:1 (0:1)
Branka: 45. Gračko. ŽK: 75. Kuchta (Kolovraty). Rozhodčí: Vojáček - Štípek, Tvrz. Diváků: 63.
Admira B: Jungr - Skalický, Komínek, Heinzel, Křížek - Pelikán (69. Šindelář), Drescher (77. Konejl) - Karvánek (18. Trnka), Horváth (46. Jung), Matějka (46. Kotek) - Pavlata. Trenér: Pavel Gregor.
Kolovraty: Bébr - Hejno, Vejr, Ráža, Votřel - Kuchta (77. Bláha), Hladký, Klír, Žitný - Borek, Gračko (88. Dejmek). Trenér: Jakub Slezáček.

Hlasy trenérů
Pavel Gregor (Admira B): „Musím pogratulovat soupeři, v tomto zápase byl lepší a zaslouženě si odvezl tři body. My jsme nenavázali na dobrý výkon ve středu s posílenou rezervou Motorletu, nebyli jsme schopni soupeře ničím překvapit."
Jakub Slezáček (Kolovraty): „Cenné vítězství, kdy moc šancí utkání nenabídlo. Kluci hráli zodpovědně, všechno uskákali a domácím nenabídli žádnou gólovou příležitost. Po středě hojivá náplast a pro mužstvo zasloužená odměna.”

Nejlepší hráč Admiry B: Stanislav Komínek.
Nejlepší hráč Kolovrat: Ondřej Žitný.


Viktoria Žižkov B - Hostivař 3:0 (3:0)
Branky: 14. Zeman, 37. Minárčin, 45.+1 Urbanec z penalty. ŽK: 24. Kadlec, 57. Vild - 45. Slavík, 51. Rada, 83. Penc. Rozhodčí: Andras - Šmakal, Kohout. Diváků: 30.
Žižkov B: Myška - Kříž (46. Poustecký), Zeman (75. Mucha), Šmalcl, Kadlec - Mido (46. Štěpánek), Minárčin, Fleišman (63. Faigl), Beso - Urbanec, Vild (75. Gábor). Trenér: Zdeněk Koukal.
Hostivař: Slavík - Laštovka, Penc, Kučera, Sýkora (54. Černý) - Chyle, Macháček, Rada (78. Wolf), Žampa (72. Chrastina) - Studený (25. Kronovetr), Proskočil (76. Boubín). Trenér: Petr Procházka.

Hlasy trenérů
Zdeněk Koukal (Žižkov B): Vyjádření k zápasu od domácího trenéra se nám opět získat nepodařilo.
Petr Procházka (Hostivař): „My jsme byli úplně tragičtí, zejména v prvním poločase. Nesnesli jsme žádné měřítko ani v bojovnosti, ani v napadání. Vypadalo to, jako bychom snad ani na hřišti nebyli. Druhý poločas už se to trošku vyrovnalo, měli jsme tam nějaké gólovky, které jsme bohužel neproměnili. Jak jsem říkal minulý týden, že to byl náš nejlepší podzimní výkon, tak tentokrát to byla tragédie.”

Nejlepší hráč Žižkova B: - 
Nejlepší hráč Hostivaře: Jan Penc.


Třeboradice - Přední Kopanina 3:7 (2:3)
Branky: 14. Šťovíček, 17. D. Hruška, 57. Viktorin - 8. z penalty a 22. Urban, 32., 71., 83. a 88. Ptáček, 90.+1 Šultes. ŽK: 2. Fantík, 75. Pařízek - 65. Asad. ČK: 75. Fantík (Třeboradice). Rozhodčí: Kučera - Zelený, Suchar. Diváků: 80.
Třeboradice: Beránek - D. Hruška, Fantík, Pařízek (19. F. Hruška), Šťovíček (86. Kokoška) - Kadlec, Klouček, Viktorin, - Pospíšil, Janda (80. Zima). Trenér: Viktor Pařízek.
Přední Kopanina: Vávra - Boček, Tržický (66. Šultes), Škarda, Flaks - Nejeschleba, Vágner (53. Asad), Spizzirri (86. Hajný), Vik (57. Janek) - Urban (81. Průša), Ptáček. Trenér: Daniel Vott.

Hlasy trenérů
Viktor Pařízek (Třeboradice): „Jsem obrovsky zklamaný. Od začátku se pro nás zápas nevyvíjel dobře, když jsme dostali brzy gól z velice sporné penalty. Pak jsme to otočili a myslím, že jsme celkem hráli dobře, měli jsme tam šanci na odskočení na 3:1, kdy Kadlec z malého vápna nedosáhl na míč a v podstatě z protiútoku jsme dostali po hrubé chybě na 2:2. Během tří minut to soupeř otočí a do kabin jdeme se ztrátou. V kabině jsme si něco řekli, do druhé půle jsme vstoupili velmi dobře a naší aktivitou jsme vytěžili vyrovnávací branku. Věřil jsem, že to zlomíme, byli jsme fakt lepší, měli jsme tam další šance. Po další obrovské hrubé chybě pustíme soupeře do vedení, pak už to byl zmar. Výsledek je pro nás velmi krutý. Jsme v těžké situaci. Mrzí mě to vyloučení, kdy rozhodčí posoudí běžný faul, nebyl tam žádný úmysl, nebyla tam žádná záludnost, je to mladej kluk. U mě to je necitlivé rozhodnutí.”
Daniel Vott (Přední Kopanina): „Samozřejmě jsem spokojený. Pro Třeboradice je to krutý výsledek, protože hrály velmi dobře, spoustu toho neproměnily. My jsme rozhodli díky našim individualitám vepředu. Nepředstavoval jsem si, že to bude taková přestřelka, ale se šťastným koncem pro nás. Jsem rád za Vojtu Ptáčka, věděli jsme, že je v něm kvalita, což potvrdil - famózní výkon.”

Nejlepší hráč Třeboradic: Josef Šťovíček.
Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Vojtěch Ptáček.


Újezd nad Lesy - Podolí 2:2 (1:0)
Branky: 10. Hadaščok, 50. Hlubuček - 62. Bednář, 64. Jeník. ŽK: 80. Chumlen, 84. Novotný, 88. Příhoda, 90.+2 Bouška - 52. Rosendorf, 66. Brezina, 79. Podobský. Rozhodčí: Šaróka - Gryc, Irak. Diváků: 100.
Újezd nad Lesy: Pecho - Heteš, Příhoda, Novotný, Šimek - Hlubuček, Vít, Veselovský (61. Cikhart), Koryta (66. Bouška), Chumlen - Hadaščok. Trenér: Josef Šimek.
Podolí: Bartoš - Sulek, Bednář, Brož, (57. Hrubý), Šumník - Podobský, Rosendorf, Janoušek, Krob - Štrajt (46. Jeník), Brezina (72. Pokorný). Trenér: Petr Majer.

Hlasy trenérů
Josef Šimek (Újezd nad Lesy): „Podobný zápas jako jsme odehráli ve středu. Vedeme a pak si v půlce druhé půle necháme dát dva góly. Místo toho, abychom si to uhráli, přidali třeba třetí gól a rozhodli to, tak zase přicházíme o body. Je to velká škoda. Měli jsme to hezky rozehrané a pak taková ztráta. Rozdíl mezi bodem za remízu a třemi za výhru je prostě velký."
Petr Majer (Podolí): „Jsem nespokojený, ne s výsledkem, ale s tím, co jsme předvedli za hru. To byl špatný výkon, takový mdlý, bezkrevný. Remíza je nakonec zasloužená. Prohrávali jsme 2:0, potom jsme to dorovnali. Nakonec se to mohlo překlopit na jednu i druhou stranu. Remíza je spravedlivá pro oba, ale pro nás je to málo.”

Nejlepší hráč Újezdu nad Lesy: Vojtěch Hadaščok.
Nejlepší hráč Podolí: Jiří Hrubý.