Foto: Pavel Jiřík st.
Souhrn předehrávaného 15. kola přeboru: s nulou na kontě už pouze Uhelné sklady
19.08.2021

Souhrn předehrávaného 15. kola přeboru: s nulou na kontě už pouze Uhelné sklady

První bodovou ztrátu utrpěla Admira B s rezervou Motorletu za bezbrankovou remízu 0:0. První bod v soutěži si připsal Újezd nad Lesy po divoké přestřelce 5:5 na hřišti v Třeboradicích. V zápase, kde padlo nejen deset branek, ale čtyřikrát sahal sudí Toman i pro červenou kartu. V předehrávaném 15. kole nakonec padlo celkem čtyřicet branek.

Uhelné sklady - Přední Kopanina 3:6 (1:4)
Branky:
15. Belán, 69. R. Procházka, 74. Šafránek z penalty - 2., 5. a 57. Urban, 34. Nejeschleba, 43. Ptáček, 65. Spizzirri. ŽK: 87. Sainer - 52. Tržický, 73. Spizzirri. Rozhodčí: Gryc - Andras, Marek. Diváků: 100.
Uhelné sklady: Borský - Koubek (35. Valero), Sainer, Ramba, Stolfa - Belán, R. Procházka, Bareš (46. Šafránek), Šístek (66. J. Procházka) - Zmeškal, Ribeiro (85. Pobeška). Trenér: Michal Šimánek.
Přední Kopanina: Vávra - Boček, Tržický, Škarda, Flaks - Nejeschleba (57. Hajný), Vágner, Mainolfi, Veleba (57. Spizzirri) - Urban (71. Hollmotz), Ptáček (71. Schierreich). Trenér: Daniel Vott.

Hlasy trenérů
Michal Šimánek (Uhelné sklady): „Katastrofální začátek, po pěti minutách to bylo 0:2. Pak jsme snížili na 1:2 a docela jsme se kousli a vypadalo to, že by to šlo. Po další chybě jsme dostali třetí gól, do půle to bylo už 1:4. Druhá půle byla z naší strany mnohem lepší. Za tu musím kluky pochválit. Bojovali, snažili se, i když už toho měli plné zuby. Kopanina vyhrála naprosto zaslouženě, o Urbanovi nemá smysl ani mluvit, to je na přebor top hráč. Musíme se dát dohromady, čeká nás Dukla, a to bude další fičák.”
Daniel Vott (Přední Kopanina): „Především bych chtěl poděkovat Uhelkám, že nám vyšly vstříc a umožnily zápas hrát už v úterý, a máme takto den víc na přípravu na zápas v Třeboradicích. Se zápasem jsem pochopitelně spokojený. Zbytečně jsme si to za stavu 6:1 zkomplikovali a pustili je ke dvěma laciným gólům. Potřebovali jsme potvrdit výhru s Motorletem, a to se povedlo.”

Nejlepší hráč Uhelných skladů: David Belán.
Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Daniel Urban.


Viktoria Žižkov B - Kolovraty 3:2 (2:2)
Branky: 5. Žežulka, 15. a 90.+2 Fawzy - 35. Kuchta, 39. Gračko z penalty. ŽK: 10. Vejr, 81. Kuchta, 88. Kudrna (všichni Kolovraty). Rozhodčí: Zelený - Tikal, Kříž. Diváků: 50.
Žižkov B: Slanina - Podrápský (53. Fleišman), Poustecký, Kadlec, Štěpánek (46. Pařízek) - Mucha (46. Vild), Urbanec, Fawzy, Šmalcl - Minárčin, Žežulka. Trenér: Zdeněk Koukal.
Kolovraty: Kudrna - Hejno, Vejr, Ráža, Votřel - Kuchta (84. Nguyen), Hladký, Klír, Kalenda (16. Bláha) - Borek (77. Böhm), Gračko. Trenér: Jakub Slezáček.

Hlasy trenérů
Zdeněk Koukal (Žižkov B): Vyjádření k zápasu od domácího trenéra se nám opět získat nepodařilo.
Jakub Slezáček (Kolovraty): „Vstup jsme měli šílený, po dvaceti minutách jsme se zvedli a vyrovnali. Druhá půle už byla taková opatrná, bez šancí. V poslední minutě jsme ale dostali ránu do živého. Kluků je mi líto. Dohrávalo jich osm zdravých, ostatní hráli se sebezapřením. Od soboty nám ubylo sedm hráčů. Že jsme přišli bod, mě mrzí, ale zdraví kluků mě děsí.”

Nejlepší hráč Žižkova B: -.
Nejlepší hráč Kolovrat: Tomáš Kuchta.


Motorlet B - Admira B 0:0
ŽK: 31. Václavík - 32. Komínek, 88. Trnka. Rozhodčí: Bočok - Šmakal, Maslov. Diváků: 45.
Motorlet B: Vyčichl - Scharf, Krajinský, Hauer, Čepelák - Václavík, Simaichl, Zelenka (77. Šírl), Hrabina - Čipera (65. Simandl), Žížala (85. Průša). Trenér: Jan Rajnoch.
Admira B: Jungr - Skalický, Komínek, Heinzel, Křížek - Pelikán (75. Horníček), Drescher (86. Kotek) - Karvánek (56. Matějka), Horváth (67. Šindelář), Jung (49. Trnka) - Pavlata. Trenér: Pavel Gregor.

Hlasy trenérů
Jan Rajnoch (Motorlet B): „Musím pochválit nejen nás, ale i kvalitu soupeře a celkovou úroveň utkání. I když bez branek, tak jsme viděli nadprůměrné přeborové utkání. Béčko Admiry hraje velmi organizovaně, velmi důrazně. Obranu jsme měli víceméně celou z áčka. O ten gól jsme možná byli malinko lepší, ale remízu považuji za spravedlivou. Opravdu jsme viděli nadprůměrně kvalitní utkání, kterému chyběly jen ty góly.”
Pavel Gregor (Admira B): „Musím říct, že tento zápas patří k nejlepším, které jsem na Admiře odkoučoval. Šance na obou stranách se neproměňovaly, a to i proto, že hrály velmi dobře obrany. Byl to opravdu velmi kvalitní zápas, mělo to divizní úroveň, na přebor strašné tempo."

Nejlepší hráč Motorletu B: Pavel Václavík.
Nejlepší hráč Admiry B: Stanislav Komínek.


Radotín - Vyšehrad B 2:0 (1:0)
Branky: 3. a 49. Doležal. ŽK: 27. Dlouhý (Radotín). Rozhodčí: Trska - Stěhule, Heinc. Diváků: 45.
Radotín: Bártl - Tyburec, Bialek, Tvrdý, Pivnička - Kubišta, Dlouhý (79. Hollý) - Bureš, Kulíšek, Mašek (26. Louda ml., 90. Dušek) - Doležal. Trenér: Jaroslav Louda.
Vyšehrad B: Gerža - Melíšek (59. Macej), Klíma ml., Mlejnek - Tokar - Kankara (46. V. Markovych), Čižikov, Topol, M. Markovych (76. Pryšljuk) - Madej - M. Klán. Trenér: Vladimír Pokorný.

Hlasy trenérů
Jaroslav Louda (Radotín): „Začali jsme hrát konečně v sestavě, ve které můžeme podávat lepší výkony a dělat lepší výsledky. Naši hráči mi udělali radost: pochopili, že když se nemaká, tak se nevyhrává. Celý zápas jsme měli pod kontrolou a moc mě těší, že kluci odvedli maximum, abychom znovu získali tři body. Náš herní projev byl přitom ovlivněný faktem, že nám chyběli dva hráči, vyloučení v minulém kole. Zatím je to z naší strany hlavně o bojovnosti, ale my chceme také hrát rychlý a kombinační fotbal s častým zakončením.”
Vladimír Pokorný (Vyšehrad B): „Obrovské zklamání. Tohle byl nejhorší náš výkon od doby, co jsem přišel na Vyšehrad. Jediným naším hráčem, který v tomto utkání snesl měřítko, byl brankář Dominik Gerža, který nás zachránil od ještě vyšší prohry. Budeme si to muset vyhodnotit a uvidíme, jak budeme pokračovat dál."

Nejlepší hráč Radotína: Ondřej Kulíšek.
Nejlepší hráč Vyšehradu B: Dominik Gerža.


Dukla JM - Hostivař 3:1 (2:1)
Branky: 14. Trávník, 17. Kotlík z penalty, 88. Lafek - 10. Macháček. Ve 35. minutě neproměnil hostující Žampa penaltu. ŽK: 42. Brabenec, 74. Lafek - 66. Rada,73. Proskočil. Rozhodčí: Gunitš - Nebáznivý, Jakl. Diváků: 80.
Dukla JM: Tlustý - Solař (89. Tran), Inneman, Lafek, Gill (56. Markuzi) - Damián Farkaš - Trávník (75. Peřina), Dominik Farkaš, Novák (56. Petrák) - Brabenec (72. Čermák), Kotlík. Trenér: Josef Světlík.
Hostivař: Provazník - Laštovka, Penc, Kučera, Sýkora (75. Kronevetr) - Chyle, Macháček, Rada, Žampa - Studený (77. Turek), Proskočil. Trenér: Petr Procházka.

Hlasy trenérů
Josef Světlík (Dukla JM): „V zápase jsme byli šťastnější, že se nám podařilo otočit po nepovedeném začátku na 2:1. Pak už bylo důležité uskákat a pohlídat si standardky Hostivaře. Nakonec se nám podařilo dobře vyřešit rychlý protiútok a potvrdit vítězství. Hostivař je velmi dobrý soupeř, organizovaný, důrazný, běhavý. Museli jsme si hrábnout na dno sil.”
Petr Procházka (Hostivař): „Zápas to byl oboustranně vynikající. Kvalita byla o malinko lepší na straně Dukly. Dali gól z penalty, my jsme penaltu nedali za stavu 2:1. Před koncem jsme z rychlého brejku dostali třetí gól. V mých očích to asi byl remízový zápas. Kluky musím pochválit. Na podzim jsme asi odehráli nejlepší zápas.”

Nejlepší hráč Dukly JM: Damián Farkaš.
Nejlepší hráč Hostivaře: Jan Kučera.


Zličín - Královice 4:4 (3:1)
Branky: 24. a 60. Kohout, 7. Vašut, 37. vlastní Hyský - 2. Malík, 69. vlastní Horák, 87. Marek, 90. Staněk. ŽK: 85. Vašut, 89. Ibraimi - 70. Hořický, 89. Krivosheev. Rozhodčí: Hlaváček - Kohout, Pytloun. Diváků: 76.
Zličín: Mareš - Stýblo, Žák, Horák, Hájek (46. Ibraimi) - Jíra (83. Vágner), Kubr, Kohout, Krpata - Merta (64. Karták), Vašut. Trenér: Miroslav Vašut.
Královice: Hubínek - Chalupa, Hořický, Hyský (66. Havlín), Malík - Krejča, Vacík - Pospíšil (72. Vlček), Krivosheev, Kučera (46. Staněk) - Marek. Trenér: Josef Marek.

Hlasy trenérů
Miroslav Vašut (Zličín): „Tak tento zápas se mi hodnotí strašně těžko. Rychle jsme prohrávali, ale výbornou hrou jsme to dotáhli až k vedení 4:1. A zápas jsme nakonec jen zremizovali. Tohle by se zkušenému mužstvu nestalo. Ztratili jsme tři body, to mě mrzí.”
Josef Marek (Královice): „Nevím, proč máme takové zápasy. První rychlý gól nám spíš ublížil. Domácí nás dovedli k pravému opaku a půle byla 3:1. Myslím si, že zaslouženě, i když jsme dvakrát trefili tyčku. My se na ten gól strašně moc nadřeme. V půli jsme si řekli, že to budeme hrát jednodušeji a bylo to hned 4:1. Opravdu jsme to zjednodušili a povedlo se. Chci poděkovat týmu, že jsme to takhle zvládli. Kdyby se hrálo ještě pět minut, tak jsme to asi dohráli i k výhře.”

Nejlepší hráč Zličína: Martin Kohout.
Nejlepší hráč Královic: Alexandr Krivosheev.


Třeboradice - Újezd nad Lesy 5:5 (1:4)
Branky: 30. Pařízek, 51. Klouček, 57. vlastní Novotný, 66. D. Hruška, 87. Viktorin - 7. Hlubuček, 17. a 21. Heteš, 45. Vávra, 78. Koryta. ŽK: 37. Pařízek, 61. Chaloupka, 62. D. Hruška, 89. Kokouška, 89. Frýdl - 87. Procházka, 45.+2 Novotný, 90.+2 Veselovský. ČK: 28. Polívka, 89. Frýdl - 37. Foltman, 89. Procházka. Rozhodčí: Toman - Král, Štípek. Diváků: 40.
Třeboradice: Prebsl - D. Hruška, Fantík (46. Pospíšil), Pařízek (65. Janda), Šťovíček (84. Kokoška) - Kadlec, Klouček, Viktorin, F. Hruška (46. Chaloupka) - Polívka, Bobek. Trenér: Viktor Pařízek.
Újezd nad Lesy: Procházka - Heteš (75. Koryta), Vávra (79. Kohout), Novotný, Šimek - Foltman - Hlubuček (73. Vít), Veselovský, Lukeš, Chumlen - Hadaščok. Trenér: Josef Šimek.

Hlasy trenérů
Viktor Pařízek (Třeboradice): „Vložená středa je pro amatérský fotbal vždycky problém a i my jsme věděli, že to bude těžký zápas. Soupeř sice neměl ani bod, ale říkal jsem hráčům, že sám se neporazí. Nabádal jsem je k ostražitosti, ale dopadlo to jinak a po chybách jsme za poločas dostali čtyři góly. V kabině jsme si jasně řekli, že takhle to dál nejde. Věřil jsem, že je v silách týmu korekce skóre, třeba i obrat. Dali jsme také kontaktní gól a byli lepší, hráli jsme hodně ofenzivně. Věřil jsem, že soupeři budou docházet síly. Konečné vyrovnání je pro nás asi i úspěchem. Tým ukázal velký morál, porval se o výsledek. Samostatnou kapitolou jsou rozhodčí. Udělám výjimku a řeknu, že podali špatný výkon a hrubě ovlivnili utkání. Viděl jsem to nejen já, ale i soupeř a fanoušci. Nedivím se sponzorům, že z fotbalu odcházejí. Oni to po zápase i přiznali, že se jim nepovedl. Rozhodčí byl přitom i z vyšší soutěže... Nedá se nic dělat, máme vyloučené hráče, zraněné a program je nabitý. Musíme se připravit na neděli, kdy nás čeká další těžký zápas.”
Josef Šimek (Újezd nad Lesy): „Je tady spousta kdyby, ale na ty se nehraje. My jsme si věřili, že můžeme v tomhle zápase uspět, jeli jsme zápas vyhrát. Dodržovali jsme stanovenou taktiku a první poločas nám vyšel skvěle. V půli jsme vedli 4:1, ale nic jsme neslavili, říkali jsme si, že chceme v našem výkonu pokračovat. Ale inkasovali jsme laciné góly a nakonec odjíždíme zklamaní. Dát pět gólů venku je pecka, ale když pak ten zápas nevyhrajete... To je obrovská škoda. Za výkon musím pochválit celou ofenzivní řadu týmu, fakt se to odmakalo naplno. Co se týče mě, už jsem nechtěl hrát, ale bylo třeba sestavu vyztužit. Hodně nám pomáhá Vojta Hadaščok, to je hráč s parametry na vyšší soutěž, než je přebor. Mohl by klidně hrát i ligu. Je to obrovské zpestření pro fanoušky, škola pro naše mladé kluky a plus pro celý přebor, když tu takoví fotbalisté hrají."

Nejlepší hráč Třeboradic: Tomáš Kadlec.
Nejlepší hráč Újezdu nad Lesy: Jan Heteš.


Újezd Praha 4 - Podolí 1:1 (0:1)
Branky: 46. Štefan - 30. Šumník. ŽK: 56. Běhounek, 68. Janků, 82. Pěnkava, 85. Valeš - 71. Bednář, 73. Rosendorf. Rozhodčí: Zima - Kučera, Mičko. Diváků: 70.
Újezd Praha 4: Ježek - Janků, Malčánek, Pěnkava, Tomaides - Jeřábek (46. Daňhel), Vrabec, Kaiser (46. Štefan), Špaček (46. Valeš) - Běhounek, Doležel (46. Řezníček). Trenér: Karel Jeřábek.
Podolí: Bartoš - Sulek, Bednář, Brož, Vlasák (34. Hrubý) - Šumník - Podobský, Rosendorf, Kocour, Krob - Štrajt. Trenér: Petr Majer.

Hlasy trenérů
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4): „První poločas jsme naprosto prospali a z jediné své šance nám soupeř dal gól. Po přestávce jsme vystřídali čtyři hráče a  soupeře jsme nepustili za půlku. Bohužel jsme to tam z řady šancí nedokázali dotlačit ani z metru. Hosté to dvakrát vykopávali z lajny. Tlak jsme měli drtivý, ale vítězný gól se nám vstřelit nepodařilo. Podolí byl asi nejslabší soupeř, na kterého jsme zatím narazili.”
Petr Majer (Podolí): „Bod nakonec bereme. První půli to bylo celkem vyrovnané. Na Újezdě se nehraje dobře, protože je to hodně soubojové. Jsou tam nákopy, hraje se hodně silový fotbal. Dostali jsme se do vedení a o půli jsme jsme si říkali, že přijde tlak. Bohužel hned v první minutě jsme inkasovali hodně sporný gól. Domácí nás hodně tlačili, takže ten bod bereme.”

Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Jakub Pěnkava.
Nejlepší hráč Podolí: Martin Brož.