Foto: Pavel Jiřík st.
Někdy bych si chtěl zahrát proti Uhelkám, říká zklamaný Zmeškal. Kde vidí problém?

Někdy bych si chtěl zahrát proti Uhelkám, říká zklamaný Zmeškal. Kde vidí problém?

Spěchal domů za malou dcerkou, v hlavě mu ale šrotovala porážka 3:6. Uhelné sklady v úterní předehrávce 15. kola Pražská teplárenská přeboru dostaly doma nařezáno od Přední Kopaniny. Tým zaknihoval čtvrtou porážku v sezoně a bez bodu je u dna tabulky. „Je jasné, že se bude hrát o záchranu. Když budu sarkastický, asi by nám pomohla v tuhle chvíli euthanasie,“ ulevil si útočník Zdeněk Zmeškal.

Na zápas jste se těšil, bral jste ho i jako váš souboj s kanonýrem Urbanem. Vy jste gól nedal, soupeř slavil hattrick, to asi mluví za vše, co?
Moc jsem se na zápas těšil a teď mi nezbývá než říct, že Kopanina vyhrála zaslouženě. Co se týče Dana Urbana, všichni vědí, že je to dobrý fotbalista, ale je neuvěřitelné, jak jsme mu tu cestu za hattrickem usnadnili. Ale to nemá cenu řešit, Urban nastřílel hattrick, klobouk dolů před ním. Dostane se do šance a promění ji.

Až by se chtělo říct, že mu trochu závidíte. Dostával ideální přihrávky, že?
Nejsem Messi ani Ronaldo, potřebuji dostat balon a pak můžu něco udělat. Bez toho to nejde. Tak na mě byla aspoň penalta... Nechci být hnusný, ale budu upřímný. Někdy bych si chtěl zahrát proti Uhelným skladům.

V 6. minutě jste prohrávali 0:2, to bylo na ručník, Jak jste se v tu chvíli cítil?
Bylo to neuvěřitelné a smutné. Je to obrázek, jak na tom Uhelky jsou. A nebýt Lukáše Zilvara a Martina Kozla, bylo by to ještě horší. Je jejich zásluha, že Uhelky ještě jedou. Ale všichni víme, že je to špatné. Netrénuje se, jsou tu velké personální problémy. Když jsme neporazili Radotín, nevím, proti komu bychom chtěli vyhrát.

Soupeři vás přehrávají fyzicky. Přitom vy jste v šestatřiceti odmakal celý zápas, a to jste před sezonou tvrdil, že jste dlouho nehrál a musíte pár kilo shodit...
Když nemáte naběháno a natrénováno, tak tam zkrátka pak chybí bojovnost. Dal jsem pár kilo dolů, ještě bych potřeboval shodit, ale cítím se lépe než v létě. Uhelkám jsem kývl, šel jsem za Lukášem a nechci utékat z boje, ale přijde mi, že tohle je pomalé umírání. Kdyby to šlo, asi bych navrhl euthanasii.

V úvodu to tak špatné nebylo, snížili jste na 1:2. Cítili jste šanci?
Tam je problém, že když se nadechujeme, zase uděláme strašný chyby a zase se utopíme. Jsem vážně zklamaný. Nejde o porážku, ale o způsob a taky přístup. Koušu to těžce.

Na druhou stranu - na vaše zápasy mohou chodit rádi diváci. Uhlíři jsou zárukou, že budou padat branky. Ve vašich duelech jich padlo vždy minimálně pět a nyní devět...
To je pravda, jen nesmíte fandit nám. I na hokeji by se za ty počty branek nemuseli stydět. Je to bezmoc. Hlava by chtěla, ale prostě to nejde. Je to jako když vám uříznou nohy, vy chcete chodit a nemůžete.

Třeba vás zlomila úvodní porážka v Královicích, kde jste vedli 2:0 a zápas jste prohráli 2:3, když jste dvakrát inkasovali v úplném závěru. Vnímáte to tak?
Možná bychom teď měli tři body, ale to by bylo jediné, v čem by to bylo lepší. Nemáme natrénováno, v každém utkání se nám zraní hráči. Zkrátka je vidět tréninkové manko. Dva roky se nedohrála soutěž, netrénovalo se, tým je starší. Vypadá to, že jsme zaspali dobu. Tady by nám asi pomohlo snad jen to, kdyby se soutěž zase na pokyn ministra Vojtěcha zastavila... (upozorní rezolutně, že jde o černý humor a nikdo si nic podobného nepřeje)

Dřív jste tým usměrňoval, burcoval, teď si odehrajete svoje a vypadá to, že vše prožíváte spíš uvnitř. Vážně jste se změnil?
Abych po někom řval, to vím, že nemá smysl. Jsem zklamaný. Je to jako když jdete k rybníku chytat kapra a nemáte návnadu.

To zavání průšvihem. Uzdraví se aspoň nějací marodi v nejbližší době?
Lukáš Zilvar i Václav Klán mají zraněný sval, Ondra Koc má velký výron, to je taky čtyřicátník. Vypadá to, že budou ze hry třeba měsíc. Nevidím to dobře.

Směrem dopředu to ještě není tak špatné, jenže pak přijde ztráta míče a z brejku inkasovaný gól. Nezaparkujete jednou autobus před vápnem a vybetonujete bod?
My takový tým prostě nejsme. Fotbalově nejsme špatní, jen jsme o dva roky starší. S tím nic neuděláme. Bohužel, nelze čekat nic jiného, než boj o záchranu. Bylo by upřímné si říct, že I. A třída by pro nás asi v tuhle chvíli byla vysvobození. Ale jsme v přeboru, tak se s tím budeme prát dál.



Fotografie