Foto: Pavel Jiřík ml.
Pražský fotbalový svaz vyzdvihl záchranáře, hasiče a policisty. Udělil jim Cenu fair play Václava Drobného
12.08.2021

Pražský fotbalový svaz vyzdvihl záchranáře, hasiče a policisty. Udělil jim Cenu fair play Václava Drobného

Extrémní měsíce, v nichž naplno řádila pandemie covid-19, mají za sebou záchranáři z celého Česka. Pražský fotbalový svaz proto jako poděkování udělil všem složkám Integrovaného záchranného systému v hlavním městě Cenu fair play Václava Drobného – za obětavost a nasazení během pandemie.

„Nasazení všech složek záchranného systému bylo extrémní. Jsem rád, že všem můžeme aspoň takto symbolicky poděkovat, protože si jejich činnosti opravdu hodně vážíme. Sice to nevyváží záběr, co záchranáři, hasiči i policisté během pandemie měli, ale je potřeba říci, že úroveň jejich práce byla i v nesmírně náročných podmínkách excelentní,“ řekl Dušan Svoboda, předseda Pražského fotbalového svazu. „Zároveň i díky práci všech těchto složek zase můžeme hrát fotbal, za což jsme šťastní.“

Na tradičním Slavnostním zahájení pražské fotbalové sezony, Beerfestu ve Štěrboholech, cenu z rukou Dušana Svobody a reprezentačního trenéra Jaroslava Šilhavého převzali zástupci Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy, Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy, Policie ČR i Městské policie hlavního města Prahy. Všem také pražské kluby Sparta, Slavia a Bohemians 1905 věnovaly volné vstupenky na jejich ligové zápasy.

„Bylo to extrémně náročné období, ale rád bych vyzdvihl soudržnost a týmovost všech lidí, nejen ze záchranky. Parádně fungovala spolupráce všech složek dohromady. Všichni předváděli neuvěřitelné výkony. Nad vodou nás držela veřejnost a nekončící podpora, jak materiální, tak hlavně ta mentální. Této akce a krásného ocenění od Pražského fotbalového svazu si velmi vážíme,“ řekl Zdeněk Křivánek, náměstek sekce nelékařských pracovníků Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy.

„Když si vzpomenu na pandemii, tak se mi zdá o rouškách,“ přidal se Petr Matějček, náměstek pro vnější službu Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy. „Doufám, že už je to za námi a budeme se zase věnovat fotbalu, který chyběl i nám. Všem přeji, ať jim sezona dopadne výborně a mají málo zraněných. Ale hlavně, ať se dohraje!“


Fotografie