Foto: Jiří IPSER
Souhrn 2. kolo přeboru: Do čela tabulky se vyhoupla Dukla Jižní Město
09.08.2021

Souhrn 2. kolo přeboru: Do čela tabulky se vyhoupla Dukla Jižní Město

Pražská teplárenská přebor má za sebou druhé kolo a pět týmů pokračuje s plným bodovým ziskem, další čtyři jsou stále bez bodu. Na čele tabulky se usadila Dukla JM, která už nastřílela 10 branek a jak řekl v pozápasovém rozhovoru její trenér Josef Světlík: „Mám pocit, že nám roste silné mužstvo.” Největším překvapením kola je domácí porážka rezervy Motorletu s Podolím.

Královice - Újezd Praha 4 2:1 (1:1)
Branky:
35. Staněk z penalty, 54. Marek - 29. Janků. ŽK: 70. Kučera - 18. Řezníček, 87. Kaiser, 90. Krejčík. Rozhodčí: Vítek - Zelený, Zíka. Diváků: 110.
Královice: Hubínek - Hořický, Staněk, Chalupa, Malík - Havlín (89 Slováček) - Pospíšil (33. Kučera). A Krivosheev, Vacík, Vlček - Marek. Trenér: Josef Marek.
Újezd Praha 4: Ježek - Janků (75. Doležel), Daňhel, Malčánek, Tomaides - Vrabec, Valeš, Řezníček (72. Krejčík), Špaček - Běhounek, Kaiser. Trenér: Karel Jeřábek.

Hlasy trenérů
Josef Marek (Královice): „Především musím Újezdu poděkovat, že přistoupil na naší žádost o změnu pořadatelství. Čekal jsem od nich víc, ale hráli chytře na to, v jaké hráli sestavě, mají pár zraněných kluků. Čekali zezadu na brejky. My jsme tvořili hru, ale nemohli jsme se tam pořádně dostat. Potrestali nás hezkou akcí, dali pěkný gól na 1:0. Chybělo nám víc pohybu po stranách, abychom se dostávali k centrům Byli jsme hodně na balonu a podařilo s nám vyrovnat z penalty. Půle 1:1 pro nás byla dobrá. Šli ještě dvakrát sami na bránu. Druhou půli jsme odehráli dobře a byli lepší. Oni byli zalezlí a hrozili jen ze standardek. Na to hráli celý zápas. Udělali jsme hezkou akci a dali na 2:1. Pak už jsme to zvládli.”
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4): „Bohužel jsme velké množství standardních situací nevyužili a domácí dali o jeden gól víc, a tak jim zůstaly tři body. Vedli jsme 1:0 a z nesmyslné penalty jsme si nechali dát na 1:1. A pak se to lámalo, kdo dá gól, vyhraje. Dali ho domácí. V zásadních věcech se nám nedařila finální přihrávka. Tolik standardek, co jsme měli tady, snad už nikdy mít nebudeme. Ze žádné jsme ale pořádně nezahrozili. Produktivita jalová, takže jsme na lepší výsledek asi pomýšlet nemohli.”

Nejlepší hráč Královic: Tomáš Hubínek.
Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Jakub Běhounek.

Zličín - Radotín 2:1 (1:1)
Branky: 9. Merta, 50. Vašut - 37. Doležal. ŽK: 45.+3 Horák, 90.+2 Šlajchrt - 33. Tvrdý, 59. Císařovský, 68. Hollý, 90.+2 Doležal. Rozhodčí: Havel - Chrenko, Janků. Diváků: 70.
Zličín: Mareš - Ibraimi, Žák, Křížka, Krpata (71. Hájek) - Stýblo (66. Karták), Kubr, Kohout, Horák - Merta, Vašut (80. Šlajchrt). Trenér: Miroslav Vašut.
Radotín: Saladiak - Pavel, Tvrdý, Pivnička, Bialek - Bureš (67. Hollý), Kubišta, Císařovský, Doležal - Mašek (77. Havlát), Louda (57. Kulíšek). Trenér: Jaroslav Louda.

Hlasy trenérů
Miroslav Vašut (Zličín): „Pro nás velmi náročné utkání, přesto si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. I když soupeř měl svou sílu, byl více na míči. Přesto, my jsme měli více brankových příležitostí a škoda, že jsme nepřidali pojišťovací třetí branku. Hráčům děkuji za bojovnost, nasazení a vůli utkání vyhrát.”
Jaroslav Louda (Radotín): „Pro nás smolné utkání. Spíše si myslím, že by si to zasloužilo remízu. Konečně jsme byli v sestavě, v jaké bychom to chtěli na podzim odehrát. Začlenili jsme tam ještě dva mladé kluky, kteří přišli z Motorletu. Oba dva se mi líbili. Bylo to nebe a dudy oproti minulému týdnu. Bude trvat ještě nějaký čas, kdy si to sedne a ti kluci začnou hrát podle představ, jak bychom si podzim přáli odehrát.”

Nejlepší hráč Zličína: Ivan Merta.
Nejlepší hráč Radotína: František Pivnička.

Uhelné sklady - Hostivař 1:4 (0:2)
Branky: 62. Šafránek - 21. Žampa, 39. Laštovka, 53. Macháček, 79. Studený. ŽK: 73. Zmeškal - 17. Rada. Rozhodčí: Šmakal - Pytloun, Štěrba. Diváků:70.
Uhelné sklady: Pobeška - Pártl, Ramba, Sainer, Drozd - Belán (81 Procházka), Šafránek, Begovič, Šístek (58. Bareš) - Zmeškal, V. Klán. Trenér: Michal Šimánek.
Hostivař: Provazník - Laštovka, Penc (83. Fejfar), Kučera, Sýkora (71. Studený) - Chyle, Macháček, Rada, Žampa - Kronovetr (71. Chrastina), Proskočil (79. Boubín). Trenér: Petr Procházka.

Hlasy trenérů
Michal Šimánek (Uhelné sklady): „Zápas se nám nevydařil, Hostivař byla lepší a v první půli dala dva góly, takové pro nás smolné. My jsme moc šancí neměli. Až ve druhé půli jsme začali hrát líp, ale prohráli jsme zaslouženě. Máme pořád nějaké zraněné hráče a doufám, že se teď na Radotín uzdraví. Tam věřím, že budeme bodovat. Dva zápasy, nula bodů, to není moc dobrý rozjezd. Věřím, že s to konečně v Radotíně otočí.”
Petr Procházka (Hostivař): „Vítězství bylo zasloužené. Soupeř hrozil jen ze standardních situací. Bylo vidět, že má nějaké zdravotní problémy. Uhelné sklady mají i svoje vnitřní problémy, projevilo se, že nejsou v pohodě.”

Nejlepší hráč Uhelných skladů: Jakub Sainer.
Nejlepší hráč Hostivaře: Viktor Žampa.

Motorlet B - Podolí 1:3 (1:0)
Branky: 9. Simaichl - 58. Podobský, 90. Janoušek, 90.+3 Adamopulos. ŽK: 75. Bednář (Podolí). Rozhodčí: Gryc - Kučera, Zloch. Diváků: 60.
Motorlet B: Hrubeš - Krejbich, Simaichl, Rada (55. Václavík), Dolejš (88. Cháb) - Ircing (72. Pospíchal), Hrabina (72. Shyryaev), Zelenka, Čipera (80. Hamouz) - Šírl, Simandl. Trenér: Jan Rajnoch.
Podolí: Bartoš - J, Svoboda (46. Pallas), Bednář, Krob (59. Adamopulos), Pokorný - Kocour (39. Sitta), Rosendorf, Janoušek, Brezina - Podobský, Štrajt. Trenér: Petr Majer.

Hlasy trenérů
Jan Rajnoch (Motorlet B): „Jak jsem byl minulý týden spokojený, tak jsem tentokrát hodně naštvaný. To, co předvedli naši hráči, je neuvěřitelné. Připravovali jsme se na soupeře, věděli jsme, že má konsolidované mužstvo, hraje poctivý fotbal. Vedli jsme 1:0 a místo toho, abychom je dorazili, tak jsme do druhé půle nastoupili bez pokory, bylo tam podcenění. Hráče jsme upozorňovali, že před týdnem otočili zápas se Žižkovem. Ale našim hráčům to nestačilo, proto jsme zaslouženě prohráli. Podolí dalo góly vlastně z ničeho, ale nádherné. Byly to výstavní střely, jediné dvě pořádné na bránu. Ale takový je fotbal. Podolí s námi vydrželo a poctivým výkonem si výhru nakonec zasloužilo. My absolutně bez pohybu, bez pokory, bez čehokoliv. Kluci by se měli zamyslet. Tohle je dospělý fotbal, ne dorostenecký. Pro mě totální zklamání a ostuda.”
Petr Majer (Podolí): „Jsem rád, že jsme potvrdili vstup do soutěže a přidali další tři body. Kvalita Motorletu je na přebor obrovská. V první půli jsme se chystali na to, že na nás jejich mladí kluci vlítnou, to se potvrdilo, byli silnější na balónu. Říkali jsme si, že nesmíme dostat rychle gól a dostali jsme ho v 8. minutě. V první půli Motorlet jasně lepší. Druhou půli jsme si řekli, že nemáme co ztratit, že je to pořád hratelné a byli jsme aktivnější, přestali jsme kazit. Krásné dva góly na závěr nás z toho dostaly. Máme šest bodů a jsme za to šťastní.”

Nejlepší hráč Motorletu B: Nikdo.
Nejlepší hráč Podolí: Jiří Krob.

Vyšehrad B - Dukla JM 2:4 (1:2)
Branky: 38. Madej z penalty., 89. vlastní Peřina - 30. a 69. Petrák, 32. Trávník, 78. Dominik Farkaš. ŽK: 52. Čižikov, 90.+2 M. Markovych - 69. Brabenec. Rozhodčí: Štípek - Tikal, Maslov. Diváků: 40
Vyšehrad B: Lorenz - Matějíček, Tokar, J. Klíma ml. (78. Novičichin), Mlejnek - Čižikov - V. Markovych (62. Kankara), Madej (78. Kafka), M. Markovych Sejdia (46. Macej) - M. Klán. Trenér: Vladimír Pokorný.
Dukla JM: Tlustý - Solař, Inneman, Lafek, Tran (73. Peřina) - Damián Farkaš - Trávník, Petrák (89. Hovorka), Čermák (89. Konjevič) - Dominik Farkaš - Brabenec (62. Novák). Trenér: Josef Světlík.

Hlasy trenérů
Vladimír Pokorný (Vyšehrad B): „Naše očekávání těžkého zápasu s kvalitním soupeřem se naplnilo. Dukla nám uštědřila lekci z produktivity, kdy prakticky z každé své šance skórovala. Za stavu 1:2 běžel Matějíček sám na brankáře hostí, tam byla šance alespoň vyrovnat, bohužel ale neproměnil. Vyšli jsme bodově naprázdno, naši hráči mě však nezklamali a máme na čem stavět dál."
Josef Světlík (Dukla JM): „Kvalitní utkání, čemuž odpovídala i sestava Vyšehradu. S tím jsme ale počítali, že budeme prověřeni. Podařilo se nám tady to, co už před rokem, totiž že jsme byli absolutně úspěšní v ofenzivě, většinu našich akcí jsme dotáhli do zakončení nebo gólu. Náš tým bych chtěl pochválit za morálku, pracovitost a ochotu obětovat se jeden za druhého, což nám v předchozích letech poněkud chybělo. Mám pocit, že nám roste silné mužstvo.”

Nejlepší hráč Vyšehradu B: Mykhaylo Markovych.
Nejlepší hráč Dukly JM: Dominik Farkaš.

Viktoria Žižkov B - Přední Kopanina 0:0
ŽK: 32. Urbanec, 51. Elsharaydi, 77. Elnagar - 51. Škarda. Rozhodčí: Jakl - Heinc, Chládek. Diváků: 45.
Žižkov B: Myška - Podrápský (19. Poustecký), Skopec (47. Šmalcl), Kadlec (63. Pařízek), Štěpánek (78. Kříž) - Richter, Urbanec, Elnagar, Ahmed - Minárčin, Elsharaydi. Trenér: Zdeněk Koukal.
Přední Kopanina: Vávra - Boček, Tržický, Škarda, Kučera - Flaks - Nejeschleba (59. Šultes), Vágner, Mainolfi (76. Spizzirri), Veleba (76. Schierreich) - Ptáček (70. Urban). Trenér: Daniel Vott.

Hlasy trenérů
Zdeněk Koukal (Žižkov B): „Měli jsme posily z áčka, ale s remízou jsme spokojení. Měli jsme větší držení míče, ale dopředu jsme byli bezzubí. Nějaké šance jsme si vytvořili, ale předfinální a finální fáze nám chyběla. Byli jsme moc netrpěliví, chtěli jsme všechno řešit rychle. Chtěli jsme víc jak bod."
Daniel Vott (Přední Kopanina): „Vzhledem k sestavě Viktorky, tak jsem s bodem spokojený. Byl to z naší strany výrazný pokrok, bojovali jsme, makali jsme. Tak jak by to mělo vypadat každý zápas. Pak se dá udělat dobrý výsledek i s takovýmto mančaftem. Remíza je zasloužená.”

Nejlepší hráč Žižkova B: Jakub Urbanec.
Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Zdeněk Vávra.

Třeboradice - Kolovraty 0:2 (0:0)
Branky: 86. Pokorný, 90.+3 Hejno. ŽK: 32. Jůzek, 65. Pařízek, 85. F. Hruška - 62. Vejr, 71. Hejno. Rozhodčí: Kohout - Andras, Borodáč. Diváků: 80.
Třeboradice: Prebsl - Bobek, D. Hruška, Pařízek, Šťovíček (46. F. Hruška) - Klouček (87. Jahoda) - Kadlec, Viktorin, Janda (46. Polívka), Pospíšil - Jůzek. Trenér: Jan Klíma.
Kolovraty: Kudrna - Kuchta (78. Pokorný), Vejr, Ráža (66. Bláha), Žitný - Hejno, Hladký, Klír, Kalenda (89. Votřel) - Sommer, Borek. Trenér: Jakub Slezáček.

Hlasy trenérů
Jan Klíma (Třeboradice): „Byl to remízový zápas, kdy v prvním poločase byly víc na balónu Kolovraty. My jsme nedokázali míč podržet, vázla nám mezihra. Byli jsme částečně pod tlakem. Měli jsme náznaky šancí. Ze standardních situací jsme měli tři příležitosti, ale ani jedna nám nevyšla. Kolovraty měly jednu šanci, kterou neproměnily. Do druhého poločasu jsme nastoupili daleko líp. Začali jsme soupeře víc napadat, oni nám balóny odevzdávali. Nedokázali jsme se ale prokombinovat k nějaké větší šanci. Postupem času byla naše hra ještě lepší. Soupeř byl trochu zaskočený. Po dvaceti minutách jsme se dostali do stoprocentní šance, kterou Kadlec připravil Polívkovi jak na zlatém podnose. Bohužel to Polívka trefil špatně. Kolovraty v závěru po standardní situaci využily odraženého míče. Myslím, že náš brankář měl lépe zaregovat. Tam se to zlomilo.”
Jakub Slezáček (Kolovraty): „Vítězství považuji za spravedlivé. I přesto, že jsme se s přibývajícím časem víc a víc trápili v koncovce, tak jsme pro výhru udělali víc než soupeř. A to jak v přístupu, tak především herně. To, že rozhodl hráč ročníku 2004, navíc ještě takhle v závěru utkání, je o to radostnější.”

Nejlepší hráč Třeboradic: Tomáš Kadlec.
Nejlepší hráč Kolovrat: Jakub Sommer.

Újezd nad Lesy - Admira B 1:3 (1:1)
Branky: 16. vlastní Heinzel - 29. vlastní Kodr, 58. Heinzel, 90.+1 Matějka. ŽK: 90.+2 Novotný - 74. Konejl. Rozhodčí: Pytloun - Mičko, Halašta. Diváků: 100.
Újezd nad Lesy: Procházka - Ferstl (17. Heteš), Vávra, Kodr, Novotný - Foltman - Hlubuček, Veselovský, Bednář (56. Koryta), Chumlen - Hadaščok. Trenér: Josef Šimek.
Admira B: Šrámek - Pavlata, Komínek, Heinzel, Kotek - Horváth (57. Trnka), Pelikán (81. Matějka), Křížek, Karvánek (73. Šindelář) - Drescher (86. Horníček), Jung (60. Konejl). Trenér: Pavel Gregor.

Hlasy trenérů
Josef Šimek (Újezd nad Lesy): „Můžu celý tým pochválit. Oproti síle, co má Admira v béčku, jsme hráli skvěle. Vedli jsme. Za stavu 2:1, kdy jsme to tlačili ze všech sil, tak jsme tam měli jeden závar a jednu obrovskou šanci, kdy jsme mohli srovnat na 2:2. Kluci to odjezdili skvěle. Pokud takhle budou hrát proti ostatním soupeřům, tak se nebojím, že bychom jinde nebodovali. Měli jsme dva těžké soupeře, takže z pohledu bodů nula, ale z pohledu výkonu můžu být spokojený."
Pavel Gregor (Admira B): „Jsem se zápasem spokojený víc než před týdnem s Třeboradicemi. Určitě to mělo větší úroveň, ke které přispěl i soupeř. Tří bodů si moc vážíme, protože Újezd hrál opravdu dobře. Konečně jsme zlomili prokletí hřiště na Újezdě. Chlapcům děkuji za bojovnost.”

Nejlepší hráč Újezdu nad Lesy: Jan Chumlen.
Nejlepší hráč Admiry B: Matyáš Heinzel.



Související články