Foto: Jiří IPSER
Marek rozhodl šlágr proti Újezdu Praha 4. Konečně jsem se trefil, těšilo hrajícího kouče Královic

Marek rozhodl šlágr proti Újezdu Praha 4. Konečně jsem se trefil, těšilo hrajícího kouče Královic

Dva zápasy, dvě výhry. Královická mašina se na startu Pražská teplárenská přeboru rozjela a po Uhelných skladech dosáhla na tři body i proti silnému Újezdu Praha 4. Zápas rozhodl gólem na 2:1 hrající kouč Josef Marek a pořádně si oddechl. „Každá výhra se počítá. Když to takhle půjde dál, a bude to vždycky o gól, beru to,“ usmál se při hodnocení duelu.

Uhelné sklady jste zlomili dvěma trefami v posledních minutách, bylo to tentokrát klidnější?
Jiné to bylo v tom, že teď jsme nemuseli zápas otáčet v závěru a těsně jsme vedli. Že by to ale bylo úplně v klidu, to tedy ne. Soupeř vsadil na nákopy, měl standardky, ale zvládli jsme to uskákat a jsme moc rádi, že máme tři body.

Varováním může být, že jste v utkání zase prohrávali. Rozjíždíte se pomaleji?
Nevím, proč začátky máme horší. Jsme takoví ospalí. Ale soupeř byl zkušený, nikam se nehnal. Hráli jsme my a oni čekali na šanci k protiútoku. A bohužel se Újezdu povedlo jít do vedení.

To vám asi nebylo příjemně na duši, co?
Věděli jsme od začátku, že to bude proti Újezdu Praha 4 těžké. Po téhle brance bylo jasné, že to bude ještě těžší. Ale věřili jsme, že s tím půjde ještě něco udělat. Byli jsme víc na balonu, je ale taky pravda, že oni měli brejky. Dvakrát tam šli sami na brankáře, jenže Hubínek jim všechno chytil a podržel nás.

V prvním utkání jste prohrávali dokonce o dva góly.
Musíme počítat s tím, že každý zápas bude jiný. Když budeme vyhrávat o gól, tak to samozřejmě beru. Ale už bych si chtěl taky užít zápas, kdy povedeme větším rozdílem. S Uhelkami jsem trochu čekal, že to bude klidnější. Kdybychom dali my gól, dva, asi by to bylo jiné. Ale tři body máme i z toho zápasu, a to je hlavní.

Naposledy jsem dělal rozhovor s vaším ofenzivním esem Jakubem Pospíšilem, který si pochvaloval, jak se Královicím povedlo rozšířit kádr. Teď ale pohled do zápisu napovídal úplně něco jiného. Proč vás bylo méně?
Jsou tam nemoci, zranění. Navíc musel právě Pospíšil brzy střídat, necítil se dobře a nemělo cenu ho nechat trápit na hřišti. Jinak souhlasím s tím, že až budeme kompletní, bude to super. Možná je trochu škoda, že se začínalo tak brzy, pak se nemůžeme divit, že třeba někomu chybějí hráči.

Královice navíc přišly o střelce Formáčka. Měl jste obavy, zda ho nahradíte?
Eda nám určitě chybí, takový hráč by chyběl každému. Ale máme jiné kluky, jsou typově odlišní, než byl on. Eda byl výborný hlavičkář, dával góly, ale po té covidové pauze se prostě rozhodl skončit. Tak jsme museli najít jiné hráče, přišli Staněk, Kučera, Havlín. Myslím, že zapadli skvěle.

Ale zápas s Újezdem jste gólem rozhodl právě vy.
Byla to moc hezká akce, kdy to Malý zatáhl a poslal centr do vápna. Mně se povedlo gólově zakončit a ulevilo se mi, že jsem se konečně trefil.

Nezdálo se mi, že jste čekal na gól nějak dlouho.
Dlouhou dobu jsem na gól nečekal, ale měl jsem nějaké šance i proti Uhelkám, tak jsem byl rád, že to tam spadlo. Máme tak dvě výhry, to je příjemný rozjezd do přeboru.

Slyšel jsem, že jste po zápase spěchal na fotbalový turnaj. To jste toho neměl dost a šel ještě hrát?
U nás ve Struhařově se hrál jeden memoriál, frčel jsem tam, byl jsem jeden z pořadatelů. Asi bych to zvládl i odehrát, ale lidí bylo dost.

Pojďme zpátky k zápasům přeboru. Teď jste hráli s dvěma zkušenými soupeři, ve třetím kole budete čelit mládí žižkovské rezervy. Povede se vyhrát doma i třetí zápas?
Chci na začátek moc poděkovat Újezdu Praha 4, že souhlasil se změnou pořadatelství a my jsme nemuseli hrát v létě na jejich umělce. A co se týče béčka Žižkova, uvidíme, zda nasadí nějaké posily ze druhé ligy. Budou to každopádně mladí kluci a je mi jasné, že si v tom zápase hodně zaběháme. Budeme muset se soupeřem vydržet po stránce fyzičky. Nezbývá nám, než abychom v tom zápase prodali zkušenost. Taky bych si přál, abychom už potřetí v sezoně v mistráku neprohrávali.

Leckdo měl z rozjezdu sezony trochu obavy, zvláště po těch dvou nedohraných ročnících. V souvislosti s Královicemi se mluví o umístění v TOP 5, vidíte tak vysoko tým také?
Věřil jsem, že vstup do sezony zvládneme dobře, v přípravě jsme si vedli slušně. A po doplnění kádru si myslím, že na TOP 5 bychom mohli mít určitě. Hodně velkou roli ale mohou během sezony hrát zranění, třeba Újezd Praha 4 u nás nebyl kompletní, kdyby ano, mohlo to vypadat jinak. Rozjezd sezony je pro nás hodně příjemný, ale jinak čekám, že přebor bude hodně vyrovnaný. Je to soutěž, kde každý může porazit každého.



Fotografie