Foto: Pavel Jiřík st.
1. kolo Pražská teplárenská přeboru ve statistikách
03.08.2021

1. kolo Pražská teplárenská přeboru ve statistikách

Hned úvodní kolo nového ročníku Pražská teplárenská přeboru výrazně promluvilo do zápasových statistik. Především nastavilo hodně vysoko laťku v počtu vstřelených branek. Padlo jich rovných čtyřicet, tedy průměrně pět v každém zápase. „Jen” tři góly viděli diváci na Přední Kopanině a na Admiře. Žampa z Hostivaře si připsal první hattrick, dva góly byly z pokutových kopů a rovnou tři vlastní. Podolský Brož je prvním vyloučeným.

Rekapitulace výsledků 1. kola
Kolovraty - Motorlet B 1:6 (1:2)
Podolí - Viktoria Žižkov B 2:1 (0:1)
Královice - Uhelné sklady 3:2 (0:2)
Hostivař - Zličín 4:2 (3:1)
Přední Kopanina - Újezd Praha 4 0:3 (0:1)
Radotín - Dukla JM 1:6 (1:3)
Admira B - Třeboradice 3:0 (0:0)
Újezd nad Lesy - Vyšehrad B 1:5 (1:2)

Zápasová bilance
Zápasy: 4 - 0 - 4 celkem: 4 - 0 - 4
Bilance domácí - hosté byla v prvním kole vyrovnaná. Může to naznačovat, jak bude vyrovnaná i celá soutěž.
.
Branky: 40 (15:25), průměr 5 celkem: 40 (15:25), průměr 5
Hodně vysoko nastavená laťka. V posledním odehraném ročníku 2018/2019 jsme zaznamenali 40 a více branek celkem jen v pěti kolech.

Diváci: 521 průměr 65 celkem: 521 průměr 65
Na divácké návštěvě se dlouhodobá absence fotbalu nijak neprojevila. Průměrně 65 diváků na zápas v nejvyšší soutěži v Praze je málo. Otázka je, jaký vliv měla na návštěvy proticovidová opatření. Nezklamali tradičně diváci v Újezdě nad Lesy. Alespoň tam se jich sešla rovná stovka.

Střelci kola: První kolo a hned první hattrick. Postaral se o něj Viktor Žampa z Hostivaře. Ten rozhodující měrou přispěl k výhře svého týmu nad Zličínem 4:2. Dalších sedm střelců přispělo do brankové bilance kola dvěma góly. Kuriózní jsou tři vlastní góly. Hned dva si dali hráči Třeboradic na hřišti Admiry, Viktorin a Brunclík. Třetím nešťastníkem byl Tvrdý z Radotína.


Tabulka střelců
3 -
Žampa (Hostivař)
2 - Zelenka (Motorlet B), Pospíšil (Královice), Běhounek (Újezd P-4), Trávník, Kotlík (Dukla JM), Madej, M. Klán (Vyšehrad B)
1 - Hladký (Kolovraty), Šírl, Simandl, Hrabina, Ircing (Motorlet B), Sulek, Podobský (Podolí), Faigl (Žižkov B), Staněk (Královice), Šafránek, Zmeškal (Uhelné sklady), Kronovetr (Hostivař), Vašut, Žák (Zličín), Tomaides (Újezd P-4), Bureš (Radotín), Dominik Farkaš (Dukla JM), Drescher (Admira B), Hlubuček (Újezd n.L.), Sejdia (Vyšehrad B)

Penalty: 2 (2:0) celkem: 2 (2:0), proměněné 2 neproměněné 0
Byly nařízeny dva pokutové kopy a oba střelci byli úspěšní. Královický Staněk v nastavení rozhodl o výhře nad Uhelnými sklady 3:2. Žampa z Hostivaře si pomohl k hattricku v zápase se Zličínem.

ŽK: 25 (14:11) celkem: 25 (14:11)
V průměru tahali rozhodčí žlutou kartu třikrát za zápas. Jen hráči Vyšehradu B dokázali svůj zápas odehrát bez žlutého napomínání.

Vyloučení: 1 (1:0) celkem: 1 (1:0)
Prvním vyloučeným v soutěži se stal Brož z Podolí. Ten opouštěl předčasně hřiště v 82. minutě po druhé žluté kartě. Jeho tým pak v závěru urval výhru s rezervou Žižkova 2:1.

Brankáři s nulou: Dva brankáři, Jungr z Admira B a Ježek z Újezdu Praha 4, udrželi čisté konto. Shodně oba při výhrách svých týmů 3:0.
1 - Jungr (Admira B), Ježek (Újezd P-4)

Hvězda zápasu Pražská teplárenská přebor - stav po prvním odehraném kole
Admira B: 1 - Daniel Křížek
Dukla JM: 1 - Adam Trávník
Hostivař: 1 - Viktor Žampa
Kolovraty: 1 - Milan Bébr.
Královice: 1 - Jakub Pospíšil.
Motorlet B: 1 - David Hrabina
Podolí: 1 - Marek Šumník
Přední Kopanina: 1 - Dominik Škarda
Radotín: 1 - Damián Bureš
Třeboradice: 1 - David Brunclík
Uhelné sklady: 1 - Krešimir Begovič
Újezd nad Lesy: 1 - Daniel Hlubuček
Újezd Praha 4: 1 - Jan Špaček
Viktoria Žižkov B:
Vyšehrad B: 1 - Martin Klán
Zličín: 1 - Petr Mareš



Fotografie

Související články