Foto: Pavel Jiřík st.
Na konci poločasu jsem myslel, že končím, říkal Běhounek z Újezdu Praha 4. Pak dvěma góly rozhodl šlágr

Na konci poločasu jsem myslel, že končím, říkal Běhounek z Újezdu Praha 4. Pak dvěma góly rozhodl šlágr

Muž zápasu Přední Kopanina - Újezd Praha 4? Jakub Běhounek. Autor dvou gólů, který nechal ve stínu kopaninské ofenzivní eso Daniela Urbana. S pusou roztaženou od ucha k uchu se přihlásil na rozhovor, sotva hodnocení dokončil trenér vítězů Karel Jeřábek. „Jsem tady,“ usmál se. Pětaosmdesát minut odjezdil ve velkém stylu, nebál se sprintů, střílel, přihrával. A Újezd přehrál soupeře na jeho hřišti 3:0.

Čekal se dramatický zápas a ona se skoro řešila jen výše vaší výhry. Co vy na to?
Mezi vápny byl ten zápas docela vyrovnaný. Bylo to tam a zpátky, nám se podařilo dát gól po standardce a Kopanina byla tentokrát trošku bezzubá.

Je pravda, že z hlediska šancí jste Kopaninu a jejího bombarďáka Urbana nepustili k ničemu. Byl tohle klíč k úspěchu?
To jo. Urban na Kopanině vždycky dává góly, padá mu to tam. Ale tentokrát neměl svůj den. Přispěli k tomu naši stopeři. Martin Daňhel, tomu je asi pětačtyřicet...

U něj jsem slyšel už několikrát, že končí kariéru, ale válí pořád dál. A excelentně, že?
(usměje se). On skončí ještě čtyřikrát. My tady už nebudeme a on tady pořád ještě bude. A s ním hrál výborně Jakub Pěnkava. Te je nový hráč. Od obou stoperů to byl skvělý výkon.

Zvládl jste i ve velkém vedru zápas odjezdit na maximum. Až tu někdo říkal, že máte dvoje plíce. A trenér Admiry Peřina by vás prý bral do třetí ligy...
Peří mi učinil nabídku a já jsem ji s díky odmítl, že víc jak dva tréninky v týdnu nedávám. A to na třetí ligu nestačí. Hezky se to poslouchá, když to Franta Peřina řekne, ale já jsem si pod Karlem Jeřábkem ve třetí lize něco odkopal. Teď to vidím tak, že pražský přebor - tramvajová liga, je ideální. A co se týče té kondice. Já jsem se v závěru první půle cítil tak, že jsem si myslel, že končím. A ve druhé půli jsem dal ve 46. minutě gól na 2:0...

Říká se, že soupeře zlomí gól do šatny. Tohle byl gól hned po příchodu ze šaten a byl hodně důležitý, protože jste pojistili náskok. Pak jste se musel cítil lépe, ne?
Zase jsem se do toho dostal. Pak už jsem běhal. Bylo to asi i tím, že jsme byli asi jediný tým, který neměl přestávku. Trénovali jsme furt v kuse. Měli jsme jednu čtyřdenní přestávku a říkalo se tomu pauza.

To je trenér tedy pořádně náročný.
Samozřejmě jsme netrénovali furt v plném počtu, ale bylo to dlouhé. Tak jsme se moc těšili tady na ten zápas, až to bude mít nějaký náboj. A to zápas s Kopaninou vždycky má.

Ale žádné drama se nekonalo, spíš bylo otázkou, kolik dáte gólů. To jste asi nečekal, jaké budete mít příjemné starosti, že?
Drama jsme nepřipustili. (směje se) Oni měli fakt šancí málo, my jsme mohli dát branek víc. Je pravda, že jsme mohli být produktivnější.

Domácí kouč prozradil po utkání, že brankář Kopaniny nešel do zápasu úplně fit...
Asi to tak bylo. Ale my jsme o tom nevěděli, to vás nenapadne.

Trenér říkal, že jste zápas odehráli skoro až na jedničku. Kde se to v Újezdu Praha 4 vzalo, že předvedl hned na startu takové galapředstavení?
Máme výborné nové posily, ty to hodně oživily. Vezměte si, jak to odmakal třeba Špaček. To byl skvělý výkon, ten odběhl dva maratony, a ještě poběží odsud domů do Vršovic. Čeká ho štreka, ale on to zvládne. To má nějakých jednadvacet kilometrů, půlmaraton.

Vidíte, vy chválíte posily a trenér říkal, že měl obavy, protože řada hráčů ještě chyběla. To si nedovedu představit, až budete v plné síle.
Zraněný je Kuba Štefan, ze hry je i Žako (Petr Jackl). K tomu nebyl ani Tonda Rosa. Nebylo to kvůli televizi, je zraněný. Ale snad vypadl jen na tenhle zápas. I tak jsme to ale zvládli, bylo to dobrý a ten výsledek vypadá hezky.

Někdo by chtěl vidět ještě víc gólů. Nejste třeba zklamaní, že jste Kopaninu nerozstříleli výraznějším rozdílem?
To zase ne. My uznáváme kvalitu Kopaniny. Tenhle zápas je pro nás hodně specifický, bývá první v sezoně, vůbec nevíme, co od nich můžeme čekat a platí to i opačně. Beru to tak, že teď jsme to zvládli a máme od Kopaniny zase na půl roku pohodu. A budeme si dál hrát svoje.

Ukázal Újezd Praha 4 ambice, že budete zase patřit do špičky?
Co se týče ambicí, tak jsme si před sezonou nějaké cíle nedávali. Vždyť v dnešní době ani nevíte, jestli se sezona dohraje. To je takový první cíl. Doufám, že se dohraje aspoň půlka sezony, aby z toho něco bylo. Abychom nehráli příští rok zase znovu s Kopaninou. Začínáme s ní snad počtvrté (směje se) Ocenil bych příště něco jiného. Ale určitě chceme hrát první půlku tabulky, samozřejmě nás baví vyhrávat.



Související články