Rezerva Vltavínu vzdává I. A třídu. Mrzí nás to, ale bylo by to trápení, přiznává šéf klubu

Rezerva Vltavínu vzdává I. A třídu. Mrzí nás to, ale bylo by to trápení, přiznává šéf klubu

Velká nepříjemnost před výkopem I. A třídy. Na poslední chvíli ze soutěže odstoupila rezerva třetiligového Loko Vltavín a skupina B se tak bude hrát pouze o patnácti účastnících. „Je pravda, že jsme nakonec k tomuhle nepříjemnému kroku museli přistoupit a béčko do soutěže nepůjde,“ konstatoval Josef Neuberg, šéf klubu.

Opravdu byla situace tak vážná, že jste do sezony nemohli jít?
Na trénink chodilo jen pět, šest lidí. V takovém stavu nemělo smysl do soutěže jít. Tam bylo třeba, aby těch kluků bylo alespoň dvanáct, čtrnáct. Pak můžete nějak kádr doplnit pár hráči z lavičky áčka.

Odhlášení přišlo na poslední chvíli, což poznamená soutěž...
My jsme se snažili s tím něco dělat a věřili jsme a čekali, že se to dá dohromady. Ale nedalo, tak jsme se prostě rozhodli tenhle krok udělat. Nás to mrzí, bylo fajn mít rezervu v I. A třídě, ale tohle by se mohlo proměnit ve velké trápení. Na začátku sezony bychom třeba i mohli béčko posilovat víc, ale v rámci celé sezony by to nemělo smysl. Tam prostě musí být základ kádru v rezervě.

Podepsaly se na situaci dvě nedohrané covidové sezony?
Myslím, že určitě. Před rokem nám vyšlo nějakých dvanáct dorostenců, kádr by byl úplně jiný. Jenže přišla pauza, kluci se naučili fungovat bez fotbalu, mají jiné zájmy. Mrzí nás to, ale rezerva končí.

Vzdáváte I. A třídu, je to konec rezervy, nebo počítáte, že by se její činnost mohla do budoucna obnovit?
Opakuji, že dobře víme, že je to škoda, že I. A třídu nebudeme hrát. Uvidíme, co bude dál. Teď nám situace neumožňuje hrát s béčkem soutěž. Je možné, že rezerva v budoucnu zase začne fungovat. A pak jsou dvě cesty. Buď začneme od nuly v nejnižší soutěži, nebo se to udělá spojením s nějakým klubem.

Že byste se vydali cestou jako Meteor, který se spojil s Miškovicemi?
Přesně tak. Pokud béčko zase bude, tak bychom se mohli vydat touhle cestou.

Prioritou klubu tedy bude áčko ve třetí lize. Už se těšíte, až to začne?
Určitě ano. Rezerva s nedostatkem hráčů, to by bylo místo radosti z fotbalu vážně spíš hodně trápení. A co se týče áčka, prvních šest kol hrajeme v Praze a věřím, že se nám povede soutěž dobře nastartovat a situace dovolí hrát.