Foto: Jiří IPSER
Přebor si zaslouží respekt. Fotbalová rodina bude zase pohromadě, těší kouče Admiry B

Přebor si zaslouží respekt. Fotbalová rodina bude zase pohromadě, těší kouče Admiry B

Konečně je to tady. Další ročník Pražská teplárenská přeboru startuje za pár dní. Na špici tabulky by se ráda pohybovala i rezerva Admiry, která mezi nejlepšími figurovala v posledních dvou nedohraných ročnících nejvyšší pražské soutěže. „Dvakrát jsme měli nakročeno, ale je to pryč, minulost. Začíná se od nuly,“ říká kouč mladíků z Kobylis Pavel Gregor. Nikdo ale nemusí pochybovat o tom, že bude chtít s týmem soutěž vyhrát.

Do startu soutěže zbývá pár dní. Jak je Admira B připravena na vstup do přeboru?
Tréninkový blok dopadl dobře. Měli jsme výborné soupeře, remizovali jsme s Dobříší i Štětím, což jsou soupeři z divize. Z týmu jsem cítil i přes tvrdou přípravu novou sílu a energii. Bylo znát, že kluci před sebou už vidí konečně mistráky. Při jarním bloku to bylo trochu odlišné.

Jak to myslíte?
Kondičně jsme byli níže, nebylo to nějak výrazné, ale pořád je rozdíl, když pracují kluci individuálně, nebo je tam cílená kolektivní příprava. Bylo tam i méně energie. Když vidíte před sebou termíny mistráků, hned se to víc nastartovalo.

Na Pražská teplárenská přebor jste se naladili pohodovou výhrou nad Střešovicemi, kde jste dlouhá léta působil. Už Admira ukázala tvář, jakou byste chtěl od ní vidět v soutěži?
Jak jsem říkal, odehráli jsme dobré zápasy se soupeři z divize. Teď proti Střešovicím jsme vyhráli 5:0, ale soupeř má velmi dobrý tým. Ten výsledek hodně ovlivnil závěr utkání, kdy jsme měli navrch fyzicky. Na tom si zakládám, a to bude naše největší zbraň. Vysoko jsme ve Statenicích, kde se hrálo, zvítězili, ale trénuji šestnáct let a nepodléhám nějaké euforii.

Pořád je tam respekt před Pražská teplárenská přeborem?
Určitě ano. Ta soutěž si ho zaslouží, je hodně náročná, z hlediska kondičky i taktiky. I proto si přeji, abychom hráli v horní polovině tabulky a samozřejmě, že čím výš to bude, tím budu raději.

Mluvilo se i o tom, že by Admira B chtěla soutěž vyhrát. Co vy na to?
Určitě bych byl rád, kdyby se to povedlo. Ale je před námi celých třicet kol, ještě se ani nezačalo. Musíme zvládnout vstup do sezony a omlouvám se za tu frázi, ale jít zápas od zápasu.

Změnila se síla rezervy Admiry?
Jádro týmu je stejné. Je logické, že se někteří hráči posunuli a dostanou třeba větší porci minut v prvním týmu. To je jasná priorita klubu. Nově jsou u nás dva kluci, co se posunuli z dorostu.

Cítíte z týmu po té dlouhé pauze už to správné nažhavení na mistrák?
Těšíme se na zápas. Je tam i lehká nervozita, ta tam musí být a je to dobře. Jsme šťastní z toho, že bude pražská fotbalová rodina zase pohromadě a potkáme se na hřišti, na devadesát minut budeme soupeři, ale celkově tam bude radost z toho, že se hraje o body.

V přípravě jste měli silné soupeře, na závěr jste zařadili Střešovice, které působí v I. A třídě. To byl záměr?
Vždycky to tak chci, aby byl náš poslední soupeř z nižší soutěže, ale s kvalitou. O všem se bavíme se sekretářem klubu Dobrým. Většinou je to jeho práce, jen někdy využiju svých kontaktů. Co se týče Střešovic, už jsme měli zápas dvakrát naplánovaný a vždycky to zastavil koronavirus. S trenérem soupeře se dobře známe. Určitě musím vyzdvihnout, že když hraji právě proti Střešovicím, znamená to pro mě příjemné setkání s lidmi, co jsem během působení v tamním klubu poznal.

Když jsme se bavili o posilách, zaujal mě i jeden odchod z Admiry. Klub opustil po řadě let Jakub Štefan. Místo působení v rezervě dal přednost angažmá v Újezdu Praha 4. Co jste na to říkal?
Kuba je výkonností někde mezi áčkem Admiry a rezervou. Je to talentovaný hráč, v nejlepších letech, takže nejspíš potřeboval nový impulz. Odvedl pro klub skvělé výkony a přeji mu jen a jen to nejlepší.

Budete ho speciálně střežit? Stává se, že se hráč po přestupu trefí do sítě bývalého klubu...
Zápas s Újezdem Praha 4 bývá vždycky velmi zajímavý, týmy se dobře znají, stejně jako trenéři. S Karlem Jeřábkem si vidíme do karet. Újezd Praha 4 podle mě patří mezi velké favority a měl by hrát nahoře.

Pražská teplárenská přebor je hodně vyrovnanou soutěží. Koho dalšího máme podle vás kromě Admiry B a Újezdu Praha 4 čekat na špici?
Pokud se ustálí, tak by tam měly být i Královice. Stejný případ jsou i Třeboradice, kterým podle mého pomůže příchod útočníka Roberta Jůzka. To je špičkový hráč s dobrým charakterem. Co se týče síly soupeřů, já bych nerad na někoho zapomněl. Navíc, vždycky někdo vyskočí a hraje nahoře. Nechme tuhle věc otevřenou, za ty dva roky, co se nedohrálo, se mohla řada věcí změnit a ukáže se až na hřišti, jak je kdo na tom. Hlavní je, že se bude hrát.