Foto: Pavel Jiřík ml.
Tři pražské ligové týmy žen se připravují na novou sezonu. Jaké jsou novinky?
20.07.2021

Tři pražské ligové týmy žen se připravují na novou sezonu. Jaké jsou novinky?

Všechny tři pražské ligové týmy žen už zahájily přípravu. První se na tréninku sešla v minulém týdnu Slavia, den po ní Sparta, teď už jede na plné obrátky i Dukla.

Sparta
Sparta na startu přípravy představila zajímavé posily: z Interu Milán přichází obránkyně Eva Bartoňová a z italského Bari se vrací útočnice Gabriela Matoušková. Zpět je také brankářka Sára Vršatová, která naposledy působila v FC Praha, po dlouhodobém zranění se hlásí Irena Martínková.

V přípravě mají svěřenkyně trenéra Masaryka naplánovaný mj. mezinárodní turnaj v Rakousku, kde se střetnou ve skupině s Realem Madrid a Celtikem, který nahradil původně přihlášený Manchester City. Druhou skupinu tvoří Benfika, Turbine Potsdam a Austria Vídeň.

Slavia
Slávistky už za sebou mají soustředění v Peci pod Sněžkou, kde se hráčky například vydaly i na východ Slunce přímo na nejvyšší horu Česká republiky. Slavia má v plánu duely s rakouskými celky St. Pöltenu a Neulenbachu, poměřit síly by měla i s polskými mistryněmi Czarni Sosnowiec.

V sešívaném dresu již nebudou pokračovat Mia Persson, Amandine Pierre-Louis ani Lenka Karasová. Po pauze už naopak trénuje Veronika Pincová, trenér Michal Kolomazník má k dispozici i navrátivší Kim Dinh Thanhovou a Kristýnu Růžičkovou. Příchod dalších hráček je v jednání.

Dukla
Společná příprava začala také hráčkám Dukly, ty se na novou sezonu budou připravovat kousek za Prahou ve Statenicích. Na prvním tréninku se hlásilo šestnáct hráček. Odchází Michaela Hašková, z dorostenek přichází čtyři fotbalistky. Ze Slavie se připojila také Tereza Potůčková, o dalších příchodech se aktuálně jedná. S týmem do přípravy nenastoupily ze zdravotních důvodů Lucie Dudová, Martina Pakostová ani Andrea Sovány.

Trenéry Jakubova Kowolowského a Martina Kuchaře doplnil v realizačním týmu nový trenér brankářů Lukáš Kocourek. „Jsem rád, že se nám povedlo dotáhnout Lukáše, který by měl plnit roli trenéra brankařek týmů žen a dorostenek přímo v trénincích týmů a vedle brankářské akademie Dukly pomoci v posunu našim brankářkám," pochvaluje si trenér Kowolowski. Před soustředěním v Blšanech čeká Duklu příprava se Slovanem Liberec a jedno modelové utkání v novém kondičním stylu trenérů.