Foto: Pavel Jiřík st.
Rajnoch láká pražské kluby na Letní pohár. V Letech u Prahy si zahraje i bývalý brankář Sňozík
15.06.2021

Rajnoch láká pražské kluby na Letní pohár. V Letech u Prahy si zahraje i bývalý brankář Sňozík

Na soutěžní bitvy o body musely týmy po pandemii covid-19 zapomenout, celky z nižších soutěží tak měří síly v přátelských duelech. Možnost zajímavé konfrontace pro mužstva z hlavního města nabízí také Okresní fotbalový svaz Praha-západ, který pořádá Letní pohár OFS Praha-západ v malé kopané. Turnaj se bude hrát o víkendu 26. a 27. června v areálu FK Lety. V sobotu si zahraje šestnáct mužských týmů, v neděli si to rozdají starší žáci.

„Rozhodli jsme se, když už se sezona nedohrála a kluby ji mají zkaženou, tak že jim připravíme turnaj. Na Letní ligu to nebylo, vymysleli jsme turnaj v malé kopané pět plus jedna,“ prozradil Jan Rajnoch, bývalý reprezentant a současný předseda OFS Praha-západ. „Rádi bychom z té akce vytvořili nějakou tradici i do budoucna. Na turnaji se objeví zajímaví hosté, budou i soutěže pro děti,“ dodává.

Původně byla akce koncipována pro kluby z okresu Praha-západ, Rajnoch se ale nakonec rozhodl oslovit i týmy z hlavního města a okolí, které by měly zájem si zahrát. „Řada klubů už má vlastní akce, tak bychom chtěli dát prostor i zájemcům z Prahy, v dospělých i v žákovské kategorii,“ hlásí bývalý obránce a současný trenér Motorletu B v Pražská teplárenská přeboru.

Právě talentovaní mladíci z Jinonic by mohli na akci vyrazit. „Pro naše áčko tahle akce není, to je turnaj pro kluby od okresu níž, ale třeba mladší žáci by přijet mohli,“ myslí si Rajnoch a připomíná, že turnaj se bude hrát po oba dny od 10 do 16 hodin. „Přihlášku na turnaj máme na úřední desce FAČR, stačí otevřít a vyplnit,“ doplňuje.

Na turnaj prý dorazí i celá řada zajímavých jmen. Rozdávat autogramy budou malým fotbalistům jejich vzory z nejvyšší soutěže. „Jména zatím nechci prozrazovat, přece jenom je do turnaje ještě pár dní a program kluků se může změnit. Určitě ale půjde o jména, která mají vztah k našemu okresu,“ vábí na turnaj fanoušky i malé fotbalisty.

Pro nejlepší budou připraveny hodnotné ceny. „Ceny nám dali partneři, s nimiž chceme do budoucna víc spolupracovat. Jde třeba o DemiSport, Iceland a mnohé další,“ naznačuje expert O2 TV, že stojí za to se na turnaj přihlásit.

Rajnoch se vyjádřil i k tomu, zda se na akci objeví jen jako fotbalový funkcionář, nebo i vyběhne na pažit. „Přemýšlím, s jakým týmem bych si zahrál,“ naznačuje, že nejspíš nazuje kopačky.

Na turnaj chtěl přilákat kamarády z REAL TOP Praha, týmu, který je nabitý známými jmény. To se ale nepodaří. „Už mají v den našeho turnaje dva zápasy, takže to neklapne,“ lituje Rajnoch. Jedním dechem ale nabízí varianty, za koho by mohl hrát. „Na turnaj přijedou kluci z Jíloviště, nebo je tu výběr domácích. Za ně nastoupí Sňozík a Šmerda,“ nechává si prostor teprve se rozhodnout.

V sobotu i v neděli by se každopádně mělo v areálu FK Lety ukázat šestnáct mužstev. „Věřím, že se na turnaj týmy přihlásí. Rádi zájemce přivítáme,“ dodává Rajnoch.