Foto: Jiří IPSER
Rokykemp láká děti na fotbal i krásy hor
10.06.2021

Rokykemp láká děti na fotbal i krásy hor

Krásné prostředí v horách, spousta fotbalu i výletů. To nabízí 3. ročník Rokykempu, což je letní fotbalový kemp pro kluky i holky. Organizuje ho bývalý brankář Meteoru Vít Caudr, jeho patronem je pak exreprezentační záložník Lukáš Zelenka.

„Je to skvělá akce. Kemp je organizačně velmi dobře připraven, na starosti ho mají kvalifikovaní trenéři s dlouholetou praxí s dětmi, ať už ve sportovní sféře, nebo ve školství. Program je skvěle připravený a vedený,“ láká Zelenka, který hrával za Spartu či Anderlecht Brusel.

Caudr a jeho kolegové připravili dva termíny, kam se mohou hlásit děti z kategorií U15 – U8 (2006 – 2013). První turnus se uskuteční od 11. do 16. července, druhý pak od 18. do 23. července. Cena je 4 900 Kč.

„Někdo hledá zážitky, někdo zlepšení výkonnosti, někdo chce najít nové kamarády. Proto se snažíme trénink hodně individualizovat. V kempu se sejdou děti různé výkonnosti. Vytváříme potom skupiny, které mají různý obsah a náročnost,“ vysvětluje Caudr, dlouholetý pedagog na základní škole a mládežnický trenér s nejvyšší trenérskou licencí. „Kemp samozřejmě není jen fotbal. Vždycky se velmi těšíme na společný výlet. V minulosti jsme navštívili Mumlavský vodopád, Cimrmanovské muzeum a maják v Příchovicích, kde jsme si zahráli zajímavou hru discgolf. Rádi výlety měníme, aby děti viděly další krásy národního parku nebo chráněné oblasti Jizerské hory.“

Více informací najdete na webu kempu ZDE