Na mapu fotbalové Prahy se vrací Meteor B, bude hrát I. B třídu v Miškovicích
08.06.2021

Na mapu fotbalové Prahy se vrací Meteor B, bude hrát I. B třídu v Miškovicích

Fotbalová mapa Prahy se změní. V nové sezoně se na ni vrátí rezerva Meteoru, což nedávno řekl kouč libeňského A-týmu Jan Fíček. Teď se již rýsuje i to, kam se v žebříčku soutěží zařadí: převezme místo Miškovic, jež působily v I. B třídě. „Je to pravda. Nově bude v Miškovicích hrát Meteor B. V týmu budou naši hráči i mladí kluci z Meteoru,“ uvedl současný šéf miškovického klubu Vít Bednařík. Informaci potvrdil i sekretář Meteoru Pavel Stehlík.

Miškovice pojí s Meteorem neviditelné pouto. Kluby jsou sídlem nedaleko, nejsou sice vyloženě sousedy, ale při pohledu na mapu Prahy je nedělí velká vzdálenost. „Dlouhá léta využíváme v létě prostředí v jejich areálu k přípravě chlapů. A taky jejich předseda za Meteor hrál,“ prozradil Stehlík, jaké jsou vazby obou klubů.

Meteor už rezervu v minulosti měl (naposledy hrála nejvyšší pražskou soutěž v sezoně 2014/15). Myšlenka, že by se po letech obnovila, vznikla podle Stehlíka spontánně. „Nějak to vyplynulo na jednom ze setkání. Určitě jsme na to netlačili,“ poznamenal s tím, že Meteoru se rezerva bude hodit, z dorostu se posouvá do kategorie dospělých hodně hráčů, kteří si potřebují zvykat na jiný fotbal.

„Vyšlo nám z dorostu hodně kluků. Věříme, že někteří z nich se prosadí v našem divizním áčku, ti další budou hrát soutěž místo Miškovic. Jasně daným úkolem nebude útok na postup, ale sázíme na ambice kluků, takže třeba na vyšší soutěž zaútočí. Uvidíme, jak to zvládnou po dlouhé pauze,“ dodal Stehlík.

Miškovice, které mají v kádru řadu zkušenějších hráčů, a naopak postrádají mládež, by měly působit v soutěži Gentlemanů organizovanou Pražským fotbalovým svazem. Otázkou je, pod jakým názvem, to ještě dořešeno není. „Co se týče mládeže, tak máme okolo Čakovice a Třeboradice. Řekli jsme si, že nemá smysl si fotbalově krást děti, tak jsme využili možnosti jít do projektu spojení s Meteorem a vzniku jeho béčka,“ poznamenal Bednařík.

Jedním dechem pak zdůraznil, že nejde jen o jeho osobní rozhodnutí. „Byla to jednoznačná volba, ale ne pouze moje, ale celé naší generace hráčů, která to tu v posledních letech držela.“

Sekretář Meteoru Stehlík pak zdůraznil, že nově vznikající rezerva bude mít opravdu základnu v Miškovicích. V případě nepříznivého počasí ale bude ve hře možnost odehrát zápas v areálu Meteoru. „Když přijde nějaká sodoma gomora ohledně počasí, budeme na to připraveni,“ slíbil.