Foto: Pavel Jiřík ml.
Ženské derby skončilo remízou, o titulu rozhodne poslední kolo. Blíž k němu má Sparta
05.06.2021

Ženské derby skončilo remízou, o titulu rozhodne poslední kolo. Blíž k němu má Sparta

Derby pražských „S“ v lize žen skončilo podruhé za sebou remízou (1:1), Sparta tak udržela proti Slavii lepší vzájemnou bilanci z letošního roku a do posledního kola půjde ve výhodnější pozici. Po zápase tak byly její hráčky výrazně spokojenější.

První výraznější šanci měla sparťanka Vyštejnová, která prošla z levé strany, ale na brankářku Votíkovou nevyzrála. Na druhé straně centrovala Persson a míč skončil na břevně hostující branky. Po půl hodině hry mohla otevřít skóre Bertholdová, ale její pokus hlavou zastavila na brankové čáře Persson. Brankářka Votíková si vedla dobře i při zakončení hostující Lucie Martínkové, skóre se nepodařilo otevřít ani slávistce Šurnovské.

Po změně stran šla domácí Slavia do vedení. Po rohovém kopu Krejčiříkové přesně mířila hlavou Necidová. 

Navýšit vedení mohla Kožárová, ale brankářka Sloupová byla připravena. Nakonec se radovala i Sparta. Střídající Šubrtová se prosadila po pěti minutách na hřišti a vyrovnala. Slavia se hnala za vítězstvím, střela Krejčiříkové jen těsně minula horní růžek branky. Největší šanci měla v posledních minutách Khýrová, ale její pokus tečovala Bertholdová na horní tyčku.

Čtvrté derby sezony tedy skončilo remízou 1:1, lepší vzájemnou bilanci má díky skóre Sparta a před posledním kolem má vše ve svých rukou.
O držitelkách titulu se rozhodně po reprezentační pauze 19. června, termíny utkání posledního kola se mohou změnit.

„Vždy rozhodují maličkosti, bojovnost a týmovost, jak to tým odmaká. Měly jsme trochu štěstí, Slavia dala dvě břevna, ale nic jsme nevzdaly a všechny jsme bojovaly až do konce. V tom je naše síla,“ hodnotila utkání střelkyně Sparty Šubrtová, která šla na hřiště za nepříznivého stavu. „Stále jsme věřily a jsem ráda, že se nám to všechno vrátilo a mohla jsem týmu takto mohla pomoct. Je to ten nejlepší pocit. Já jsem jen dala gól, ale ostatní to tam devadesát minut odjezdily. Kdyby to někdo vypustil, mohlo to být úplně jinak,“ pokračovala skromně.

Spartu čeká poslední utkání doma se Slováckem. „Bude to těžký zápas. Slovácko je třetí v tabulce, ale myslím, že nejdůležitější krok je za námi a je to jen na nás, jak se s tím popereme. Nesmíme nic podcenit a věřím, že to zvládneme a budeme slavit titul,“ dodala Šubrtová.

Smutnější byla po utkání kapitánka sešívaných Diana Bartovičová. „Rozhodla jedna šance Sparty, kterou proměnily. V závěru jsme to měly ve svých rukou, ale gól už jsme bohužel nedaly,“ sdělila.

Sparta má lepší skóre ve vzájemných utkáních. „Nepovedl se nám ten první zápas, kdy jsme dostaly na Strahově pět gólů, což vlastně rozhodlo,“ svěřila se.

Před oběma celky je ještě poslední kolo. „Bylo vidět, že oba týmy melou z posledního, síly docházely. Sezona je dlouhá, my jsme mohly trénovat celou dobu, ale nevědělo se, kdy se začne hrát. Teoretická šance stále je a Slovácko umí překvapit, Sparta už s nimi nejednou ztratila body. Nám nezbývá, než jen věřit a doufat,“ uzavřela Bartovičová.


SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 1:1 (0:0)
Branky: 52. Necidová – 78. Šubrtová. ČK: 88. Necidová (Slavia).



Fotografie