Zápas o všechno. Ženské derby mezi Slavií a Spartou může rozhodnout o titulu
04.06.2021

Zápas o všechno. Ženské derby mezi Slavií a Spartou může rozhodnout o titulu

Čtvrté a rozhodující derby pražských „S“ v této sezoně se odehraje v sobotu od 14 hodin v Horních Měcholupech. Slavia bude duel se Spartou vysílat živě.

Oba celky mají ze vzájemných utkání stejnou bodovou bilanci, ve výhodě je Sparta, pro níž hovoří o dvě branky lepší skóre. „Je před námi nejdůležitější zápas sezóny, jsme si toho všichni vědomi a nečeká nás nic jednoduchého. Tento zápas je pro nás odměnou za dobře odvedenou práci v celé sezoně. Utkání bude fyzicky náročné, bojovné a o vítězi rozhodnou maličkosti," uvedla na slavia.cz záložnice Petra Divišová. „Za svoji kariéru jsem zažila několik podobných utkání, kde se o vítězi rozhodlo až v samém závěru."

Poslední derby skončilo remízou, ta by stačila letenskému celku k udržení se před městským rivalem.

„Na derby se chystáme úplně stejně jako na každý jiný ligový duel. Ale jsme si dobře vědomi toho, že je to zápas o všechno,“ potvrdila sparťanka Markéta Ringelová. „Můžou rozhodovat detaily, vůle, fyzická připravenost, týmovost, ale i individuální výkony a v neposlední radě síla lavičky. Osobně očekávám dobrý zapas a moc se těším.“

Pokud Sparta zvítězí může již slavit jisté prvenství, stejně by se mohla radovat Slavia při výhře o tři góly a více. V ostatních případech, i při remíze, se bude čekat na potvrzení do posledního kola, ve kterém Slavia jede do Plzně a Sparta hostí Slovácko.

Live stream ze ženského derby můžete sledovat ZDE