Foto: Pavel Jiřík st.
Krása a ohromná radost být zpět na hřišti, užíval si první zápas trenér Admiry B Gregor

Krása a ohromná radost být zpět na hřišti, užíval si první zápas trenér Admiry B Gregor

Konečně se hraje! Fotbalisté i fanoušci týmů z nižších soutěží aby snad otevřeli šampaňské. Pauza, kdy jen v televizi sledovali profesionální soutěže a sami si mohli o zápasech jen nechat zdát, je pryč. Své o tom ví třeba Admira B, která v sobotu vyhrála přípravu na půdě Unionu Vršovice 4:1. „Byla to krása být zase na hřišti a vidět lidi kolem,“ řekl trenér mladíků z Kobylis Pavel Gregor.

Cítil jste tedy radost, že se konečně hraje?
Zápas odpovídal začátku přípravy. Je zvláštní o tom mluvit v tomhle období, ale je to tak. Pauza byla ohromně dlouhá. Byl jsem šťastný, že vidím kluky na hřišti a jsem u toho. Samozřejmě optikou mistrovské sezony nás čeká zase pořádná porce práce.

Vnímal jste nažhavení u samotných hráčů?
Věřím, že to měli stejně jako já, tedy že se těšili. Vždyť kvůli zápasům to všechno děláme. Všichni bereme ten zápas jako příslib, že se všechno vrací do normálu.

V normálu by se teď ale hrály mistrovské soutěže...
Samozřejmě. Ale při tom, jak se všechno vyvíjelo, to ani jinak nemohlo skončit, než že se sezona opět nedohraje. Kdyby nám to někdo řekl po sedmém, osmém kole, tak bychom byli zklamaní. Ale situace se měnila postupně, dávkovali nám to, tak jsme rozhodnutí, že se soutěže nedohrají, prostě přijali jako fakt a začali jsme pracovat na přípravě na sezonu další.

Dá se říct, že takový zápas trenérovi něco ukáže?
Stoprocentně trenérovi ukáže hodně věcí. Vidím, jak jsou na tom kluci kondičně, jak jsou na tom po technické stránce. Hned víme, kde je velký prostor pro zlepšování. A co mě potěšilo, že jsem viděl na hráčích ohromnou radost.

Pokud jste viděl nedostatky v kondici, věřím, že na těch zapracujete velmi rychle. Mají se hráči na co těšit?
Už jsme na tom začali pracovat. Kluci mě znají a vědí, že je čeká velice náročná a tvrdá příprava.

Zkuste popsat, co se dělo po prvním gólu. To muselo být hodně speciální, slavit gól po takové době, ne?
My jsme zahodili asi šest velkých šancí, takže to vypadalo, že snad nedáme gól. Tak jsme asi byli překvapení, že to tam spadlo. (směje se) Žádný úprk směrem ke střídačce se nekonal, kluci teprve nabírají kondici, na to nebyly síly...

Sešli jste se na zápas v plné síle?
Byl to čistě B tým bez posil z áčka. To hrálo zápas dopoledne před námi. Takže u nás bylo jádro sestavy z béčka, k tomu hráli mladí kluci, co se posunuli z dorostu.

Takže jste si dali s trenérem áčka Peřinou zápasový dvojboj?
Áčko hrálo dopoledne s rezervou Bohemky 3:3 a já odjížděl už za tohohle stavu někdy v osmdesáté minutě. Trenér Peřina se pak na naše utkání přijel podívat. Myslím, že jsme byli oba rádi, že to začalo a zase se hraje.

Není teď v rezervním týmu hráčský přetlak?
Početně si nestěžuji. Máme v přípravě kolem dvaceti fotbalistů, takže je kde brát. Víme také, že jsme servisní tým pro naše áčko a budeme rádi, když si za nás někdo z třetí ligy přijde zahrát. Ať už půjde o kluky, kteří třeba nebudou mít v dané chvíli dostatečné herní vytížení, nebo se budou třeba rozehrávat po zranění.

Kolik zápasů chcete stihnout do letní pauzy?
Zápasy chceme hrát každý víkend až do 20. června. To bychom rádi hráli proti soupeřům z přeboru a z I. A třídy, v té fázi před mistrovskými zápasy bychom chtěli hrát proti týmům z divize.

Takže se budete ladit opět na útok na první příčku? Ta vám v uplynulých letech nebyla kvůli nedohraným sezonám souzena, co?
Opět budeme chtít hrát dobrý fotbal a být mezi nejlepšími v tabulce. Víme, že naším hlavním úkolem je připravovat hráče na posun do A mužstva. Víme, že postupem času konkurence v přeboru dramaticky rostla. Nahoře bylo pět, šest silných týmů a jiné to nečekám ani v následující sezoně. Když budeme opět mezi nejlepšími, budu to brát jako velký úspěch.

Cítím od vás vzhledem k dalšímu omlazení týmu respekt před Pražská teplárenská přeborem. Je to tak?
Obecně a v každé době je přechod z dorostu do mužů těžký, to vám řekne každý trenér. A leckdo si třeba nedovede představit, jak je pražský přebor těžkou soutěží. A pokud si někdo myslí, že by měl někdo z kluků přeskočit rovnou do třetí ligy, tak je to bláznovství. My se teď musíme hlavně připravit na přebor. A až se pak kluci časem ukážou, uvidíme, zda se někdo Frantovi Peřinovi bude zdát jako vhodný adept pro áčko. Pro béčko Admiry platí, že jdeme cestou budování mladého mužstva.

Vidíte potenciál svých svěřenců na posun výš?
Budu rád, když do budoucna budou třeba dva, tři kluci schopní zůstat na Admiře. Teď se nám to povedlo v posledních letech ve větší míře, ty ročníky se podařily, potenciál tam určitě je.

Šéf klubu Přitasil i další činovníci jsou pyšní, jak se v klubu daří mladíkům, kteří se posouvají do dospělého fotbalu. Pod tím je podepsaná i vaše práce, co vy na to?
To mě jednoznačně hřeje. První rok, co jsem byl v Admiře, jsem působil u A dorostu a z té devatenáctky přešel téměř celý tým do mužů, už to je obrovský úspěch, že vydržel u fotbalu. Kluci se prosadili u nás v Admiře, nebo jinde, ale hrají dál, a to je skvělé. Kluci z toho týmu jsou základem současného béčka a někteří se prosadili i do prvního týmu.

Poslední otázka bude směřovat k úvodnímu přípravnému zápasu proti Unionu Vršovice. Tam jste v minulosti také působil, byl to pro vás nějakým způsobem specifický duel?
Na klub mám skvělé vzpomínky, taky se přišlo podívat hodně známých lidí, mám v klubu hodně přátel a byla to příležitost se s nimi pozdravit. Mám k Unionu pořád vztah a přeju mu, aby se v budoucnu vrátil do přeboru. Stoprocentně Unionu přeji jen to dobré. Viděl jsem, že na utkání byl i pan Bellada, to je duše klubu. Pokud se do klubu vrátí, věřím, že se Union posune zpátky do přeboru. A my si proti Vršovicím s béčkem Admiry zahrajeme.